De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt in een ontwerp van aanbeveling voor om de maximaal aanbevolen hoeveelheid suiker die we dagelijks consumeren te halveren.

Het recept voor een heerlijke Candidaproof salade, boordevol vitamine E!

Een heerlijk lunchgerecht voor bijvoorbeeld in het weekend!      zuurdesembrood

Benodigdheden:
zuurdesem boterhammen
restje tomaten-gehaktsaus voor pasta (het recept vind je in Heb jij Candida? Ik (k)ook!)
geitenkaas of mozzarella

Rooster het brood even in een broodrooster. Verwarm de pastasaus en verdeel het over het brood. Bedek de saus met plakjes kaas en schuif het geheel een aantal minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is en bruin kleurt.

Hoe maak je de heerlijkste pannenkoeken als je geen melk mag? Een recept uit Heb jij Candida? Ik (k)ook!:

Benodigdheden voor 8 stuks:      
200 gram volkoren tarwemeel (of een andere meelsoort)
4 eieren
5 deciliter karnemelk (rijstemelk, havermelk of amandelmelk kan ook)
snuf zeezout
scheutje bak-olijfolie
roomboter

Roer in een kom de eieren één voor één door het meel. Voeg wat zout toe.

Giet de karnemelk er beetje bij beetje bij en roer tot het beslag glad is en zonder klontjes.

Schenk er een scheut olijfolie bij en roer goed door.

(Voor extra luchtige pannenkoeken: Scheid de eieren. De dooiers los kloppen en gelijk met de karnemelk toevoegen aan het meel. De eiwitten apart stijf kloppen en voorzichtig door het beslag scheppen.)

In een grote pan op hoog vuur een stukje roomboter laten smelten en met een soeplepel het beslag erin scheppen.

Bak de onderkant gaar op middelhoog vuur.

Keer ze om als de bovenkant droog is en bak de onderkant nu goudbruin.

www.candidacoach.nl

Tips voor beleg:

Op het laatst laten smelten in de pan, tijdens het bakken:
tomaat + pesto + geitenkaas of mozzarella

Door het beslag roeren voor het bakken:
bosbessen, blauwe bessen, Gojibessen

Meebakken in de pan:
uienringen + plakjes tomaat (+pesto)

Een uitnodiging voor een radio-interview! Hoe leuk is dat?!

Op een gure zondagmiddag in november, waarbij regen, hagel en windhozen het land teisteren, doe ik de laatste voorbereidingen voor een nieuwe kookworkshop in de stadswerkplaats in Culemborg.

In het kader van de Week van de Smaak ontving ik de uitnodiging van natuurwinkel Naturijn in Culemborg een dag in de winkel te komen kokkerellen. Een uitgelezen gelegenheid voor mij om het winkelend publiek kennis te laten maken met mijn ervaring op het gebied van natuurlijk genezen, mijn boek en mijn suiker- en E-nummers vrije gerechten.