Kookworkshop Menu

Wat staat er vandaag op het menu?
Op een gure zondagmiddag in november, waarbij regen, hagel en windhozen het land teisteren, doe ik de laatste voorbereidingen voor een nieuwe kookworkshop in de stadswerkplaats in Culemborg.
Een zestal dames komt enthousiast binnen en maakt kennis met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee. Ze hebben duidelijk zin om aan de slag te gaan met het bereiden van een compleet menu. Acht gerechten, van soep tot desserts. De schorten worden (desgewenst) omgebonden, de handen gewassen en de recepten verdeeld. Ieder kiest haar werkplek en gaat aan de slag. Al snel vult de ruimte zich met heerlijke geuren. Er wordt gelachen en bij elkaar “gespiekt”.

Uitwisselen
Hoewel de oven even niet wilde doen wat je van een oven mag verwachten, zijn alle gerechten op tijd klaar. De tafel wordt gedekt, terwijl ondertussen de eerste afwas wordt weggewerkt. En dan… aan tafel! Bij elk gerecht wordt kort verteld welke ingrediënten gebruikt zijn en vliegen de complimenten over tafel. Er wordt gesmuld en het laat zich raden… alles gaat op.

In een fijne samenwerking wordt alles in korte tijd afgeruimd, gewassen en gedroogd.
Ieder gaat met een tevreden gevoel en volle maag naar huis. Nu al zin in een volgende kookworkshop!

[metaslider id=1134]