Ik ben heel blij met het resultaat

Het leek me best wel lastig hoe ik ziekmakende voedingsstoffen kon achterhalen op verpakkingen en vroeg me af of er verbeteringen merkbaar zouden zijn. Maar ik werd enthousiast over het programma en heb geen sessie willen missen. De live sessies waren goed te volgen. De recepten en trainingen in de online omgeving zijn makkelijk en toegankelijk. Er zijn verschillende symptomen weggenomen, de verleiding van tussendoortjes is weg, het drinken van koffie is rigoureus verminderd en ik ben overgestapt naar gezonder brood  Het programma is zeker een aanrader. De Candida-ontgifting was goed merkbaar en ik ben heel blij met het resultaat, zie de verbetering van mijn nagels in dit blog. Proof!😁

Alex (48)

Ik kan veel minder insuline gaan gebruiken

Yvonne denkt met je mee. Door haar ogen keek ik er vaak net weer anders tegen aan. Het stimuleerde mij om door te zetten. Ik twijfelde eerst om net voor de vakantie met het coachtraject te starten, maar het is achteraf wel goede stap geweest. Nu had ik wat meer tijd om goed in de supermarkt de etiketten te lezen en om de recepten uit te proberen. Het hele gezin at mee. Eindelijk wat anders op tafel, want ongemerkt maak je vaak wel op dezelfde manier je eten klaar.

Ik ben nog bewuster dingen gaan eten en blijf voortaan van een aantal voedingsmiddelen af. Minder suiker betekende ook minder kilo’s. Ik ben nu 6,5 kg lichter dan bij de start van het programma. Bijkomend voordeel is dat ik veel minder insuline kan gaan gebruiken: van 130 eenheden naar nu nog 40.

Ik heb goede resultaten bereikt en raad coaching zeker aan bij anderen. Mede door de samenwerking met de therapeut zijn er diverse dingen positief hersteld. De vlekjes eczeem zijn verdwenen en een pijnlijke plek op mijn rechterarm is hersteld. Ik blijf er nog wel mee doorgaan, tot alle problemen zijn opgelost. Yvonne, bedankt voor je coaching en goede gesprekken.

Dukkie (60)

Mijn kinderen zeggen dat ik een andere moeder ben geworden

Sinds ik mij kan herinneren was ik altijd verkouden, of had ik oorontsteking of andere vage klachten. Ik had een chronische holte ontsteking en vaak last van schimmelinfecties. Ik gebruikte altijd wel een zalfje daarvoor. Toen ik kinderen kreeg en borstvoeding gaf kreeg ik een borstontsteking en hadden mijn kinderen last van spruw. Ik had vaak maagklachten, vooral na het eten en ook volgens de huisarts een prikkelbare darm syndroom. Mijn klachten werden steeds erger. Ik kreeg een eczeemplek op m’n been. En last van m’n ogen, ik zag steeds zwarte vlekken. Mijn concentratie werd steeds minder. Ik was al verschillende keren bij de huisarts geweest. Had bloedonderzoek laten doen maar er kwam steeds niets uit. Zo sukkelde ik jaren door. Ik ging steeds slechter slapen en op een gegeven moment sliep ik bijna niet meer. Ik was prikkelbaar naar m’n man en kinderen en ik had last van paniek-aanvallen en kreeg daarvoor van de huisarts een ‘pammetje’.
Ik raakte zo erg uitgeput dat ik bij de psycholoog terecht kwam. Zij vertelde me dat ik zwaar burn-out was. Op advies van mijn familie ben ik enkele weken naar een rustoord geweest. Eenmaal thuis probeerde ik het huishouden weer langzaam op te pakken en toch lukte het me niet. Ik was zo uitgeput dat ik nauwelijks de trap op naar boven kon komen.
Op een gegeven moment, nadat ik van de huisarts weer een ander soort pilletje kreeg voor m’n paniekaanvallen (ik durfde zelfs mijn huis niet meer uit), ben ik eens gaan kijken naar ons eten. Toen bedacht ik dat het misschien wel aan mijn eetpatroon zou kunnen liggen. Ik heb veel op internet gezocht en kwam er toen achter dat het aan de suikers lag. Na een week was ik al minder moe. En langzaam aan voelde ik me steeds beter worden. Ik kreeg zelfs een regelmatige cyclus.
Enkele jaren geleden heb ik het boek (Over)leven met Candida van Yvonne ontdekt. Ik wilde dat ik dat
veel eerder had gevonden. Ik heb zelf moeten uitzoeken wat ik nu eigenlijk mankeerde. Volgens de huisarts was er niets aan de hand. Het is nu 6 jaar geleden dat ik mijn eetpatroon veranderd heb en ik voel me de laatste jaren zoals ik me nog nooit gevoeld heb. Geen angst en paniekaanvallen meer. Nooit meer verkouden, geen prikkelbare darm meer, geen eczeem, m’n hoofd is weer helder. Geen zwarte vlekken voor m’n ogen.
Mijn kinderen zeggen zelfs dat ik een andere moeder ben geworden. Een moeder die nu weer positief in het leven staat. Ik hoop van harte dat met mijn verhaal nog meer mensen gestimuleerd worden om door Candidacoach Yvonne Oostrom geholpen te worden en zo weer een gezond leven te krijgen.

Marijke (51)

Ik heb nu het idee dat ik gewoon kan leven

Ik heb de begeleiding als heel concreet ervaren, Yvonne is heel duidelijk in haar verhaal en dat is fijn. Ze luistert heel goed en geeft steun en motivatie. Dat was voor mij heel prettig. Ook heeft ze een heel duidelijke structuur in haar aanpak. De nikkelbelasting heb ik kunnen verminderen, zodoende is de Candida ook na enkele maanden voor het grootste deel verdwenen. Ik heb nu het idee dat ik gewoon kan ‘leven’, zonder te veel taart, koek of snoep te eten. Ik hoef het niet meer, of nauwelijks. Yvonne, je hebt het fantastisch gedaan!

Jade (36)

Vooraf had ik heel veel twijfel

Vooraf had ik heel veel twijfel of het überhaupt zou lukken en was ook sceptisch daarover. Weer een hoop geld en straks gaat het niet lukken…. Maar het is super uitgepakt, boven verwachting! Ik slaap beter en voel me minder onrustig, omdat ik constant aan snoepen dacht.
Nu ik anders kook kan ik nee zeggen tegen een koekje of andere zoetigheden en heb ik totaal geen behoefte aan chocolade of drop. Mijn grootste verslavingen! Zonder coach had ik het niet gered. Ik keek elke keer uit naar de sessies en naar de heerlijke recepten. Er wordt goed geluisterd naar waar je het moeilijk mee hebt en krijgt dan een goede feedback. Je hebt waargemaakt wat je zei, Yvonne! Ben er super blij mee. Onwijs bedankt hiervoor! Xx

Evelyn (54)

Het sprak mij aan dat het overzichtelijk is

Ik had wel in de gaten dat Yvonne’s groepstraject het voor mij was. Het meeste sprak mij aan dat het overzichtelijk is. Er wordt duidelijk uitgelegd wat wel en niet mag. Natuurlijk moet je je weg daarin vinden, maar het begin is er dan wel.
En dat is goed uitgepakt: ik heb geen last meer van vaginale klachten, heb meer energie en voel mij sterker. Ik haal geen pakjes meer in huis en meer suikervrij eten geldt nu voor het hele gezin.

Siepie (48)

In korte tijd zoveel effect

De bruikbare tips waar ik gelijk mee aan de slag kon vond ik prettig aan de één op één coaching. Ik twijfelde vooral of ik het wel vol zou houden. Door het voedingskompas en de aangereikte menu’s lukt dat. Ik ben me bewust geworden wat er in producten zit en kan nu ‘nee’ zeggen tegen suiker. Ik voel me véél beter, gezonder. Had niet verwacht dat het traject in korte tijd zoveel effect zou hebben. 🙂

Hilde (58)

Hoe je je voelt bepaal je zelf, want hoe je je lichaam voedt bepaalt hoe je je voelt

Al meer dan 20 jaar worstelde ik met mijn gezondheid. Dat uitte zich in een kort lontje, snel geïrriteerd zijn, me futloos voelen en onzekerheid over mijn lichaam en geest. Ik was ook uiterst stressgevoelig en had het gevoel het niet meer aan te kunnen, wat ook de sfeer in de relatie beïnvloedt.

Alles werd veroorzaakt door de Candida, samen met een nikkelallergie en aluminiumbelasting. Yvonne leerde mij bewuster met eten om te gaan, met haar recepten als leidraad. Ik ging beter opletten in de winkel, leerde meer bij mezelf te komen en om te gaan met stress. De positieve feedback heb ik als belangrijk ervaren.

De Candida was na enkele maanden onder controle en na een half jaar is de behoefte aan suiker nog steeds niet toegenomen. Ik ben trots op mezelf dat ik het nog steeds volhoud. Het gevoel dat het gelukt is weer controle te krijgen over mijn lichaam is heel positief. Vooral bewustwording is verhelderend en werkt op alle vlakken door.

Samen zijn we erin geslaagd om veel klachten op te heffen en weer positief in het leven te staan. Hoe je je voelt bepaal je zelf, maar hoe je je lichaam voedt bepaalt hoe je je voelt. Bewust eten betekent niet dat niets mag, maar dat je bewust kiest.

Luister naar je lichaam en geest. Daag het soms uit, nieuwe ervaringen zijn heel leerzaam!

Leo (64)

Yvonne zegt niet dat dingen niet mogen of moeten. Ze vertelt je wat het beste is om wel of niet te doen.

Wat me het meest aansprak is dat je er niet alleen voor staat. Je krijgt begeleiding en als je iets niet weet, of als je denkt ‘doe ik het wel goed’, krijg je best snel antwoord via de app of mail. Ik vond het heel fijn om die back-up te hebben. In eerste instantie vond ik het wel veel geld, maar wetende dat iemand je aanstuurt en vertelt hoe je dingen kan aanpakken is het de investering zeker waard.

Ik ben meer na gaan denken over wat ik eet en merk dat de klachten langzaam verminderen. Ik weet nu ook dat stress een hele grote factor is en besef dat ik daar ook flink aan moet werken.
Yvonne zegt niet dat dingen niet mogen of moeten. Ze vertelt je wat het beste is om wel of niet te doen. Bijvoorbeeld dat je gerust een keer een gebakje mag eten, maar erbij zegt  ‘bedenk dan of het je waard is je daarna rot te voelen.’ Dit antwoord zet je tot nadenken. Yvonne is een goede en fijne leermeester. Ze dwingt niemand om iets te doen, maar legt uit waarom je het beter kan laten.

Dona (56)

Ik weet zeker dat ik nu genoeg informatie heb

Vooraf was ik vooral heel nieuwsgierig, maar ik heb veel profijt gehad van dit traject. Het heeft mij nog bewuster gemaakt van wat voeding met de mens doet en nu zijn mijn darmen rustiger. Ik ben blij dit traject te hebben gevolgd. Ik weet zeker dat ik nu genoeg informatie heb om daar zelf mee verder te werken, wat ik ook zeker zal doen. Heel hartelijk dank voor jouw uitgebreide informatie en al jouw stimulerende werk richting mijn persoon. En het feit dat jij mij hebt laten inzien wat voor mij de goede weg is op voedingsgebied.

Marijke (74)

Ik ben nu CANDIDA VRIJ!

Ik had al het Candidadieet gevolgd en mijn voeding aangepast. Ik twijfelde daarom of ik er wel voldoende uit zou halen. Maar: het dieet is nu veel overzichtelijker geworden en ik heb geleerd hoe ik ‘normale’ recepten kan aanpassen, zodat ik bij anderen ook makkelijk mee kan eten. Het was fijn dat alle vragen serieus genomen werden. Het traject maakte het dieet veel makkelijker. De handvatten van de recepten, in combinatie met de gesprekken, leren je om te gaan met het dieet en van daaruit verder te kunnen. Na het traject kreeg ik goed nieuws van mijn therapeut: ik ben nu CANDIDA VRIJ!

Ilse (47)

Mijn langdurige klachten werden serieus genomen

Bij de huisarts kwam ik niet verder, maar in dit programma werden mijn lichamelijke langdurige klachten serieus genomen en kon ik ze een halt toeroepen. Heel fijn vond ik het ontstoren van het vaccin, onze contactmomenten en de webinars, waarin enorm veel informatie met de groep werd gedeeld. Stap voor stap steeds verder. Het heeft me heel veel inzichten gegeven over wat voeding teweeg brengt in het lichaam en vooral ook de chronische stress. Op een mail of een appje kwam altijd snel een antwoord.

Ik heb nu geen brandend gevoel meer in mijn armen, de huid van mijn armen ziet er beter uit, ik voel geen onrust meer in mijn hoofd en zit veel beter in mijn vel. Ook ervaar ik geen brandend gevoel meer in mijn mond en slaap ik veel beter. Heel informatief allemaal, waardoor ik me na maanden weer goed voel. Yvonne heeft me gedurende het gehele traject goed geadviseerd, was voor mij een luisterend oor, nam mijn klachten serieus en gaf me feedback. Dank je wel Yvonne voor het coaching traject, ik bewonder je kennis en je manier van benaderen en positiviteit. Ik blijf er vooral mee doorgaan.

Marjolein (57)

Eerst plofte ik neer en keek ik toe, nu heb ik zin om mee te spelen!

Iets veranderen vind ik na 2-3 weken altijd moeilijk, dus ik vroeg me af of ik het zou volhouden. Maar met dit traject wilde ik bewijzen dat het me wél lukt. Na 4 maanden merk ik dat mijn huid en nagels verbeterd zijn en vooral dat ik véél meer energie heb. Dat merken mijn partner en kinderen ook: ik ben nu veel actiever en meer met hen bezig. Eerst plofte ik neer en keek ik toe, nu heb ik zin om mee te spelen! Ook merk ik veel meer geduld. Yvonne is heel toegankelijk, ondanks dat we elkaar niet kennen. Niks is gek, ze heeft geen oordeel, reageert positief en is een echte hulp. Je hebt deze back up nodig om te slagen. Ik raad het je absoluut aan!

Marijke (31)

Mijn lichamelijke klachten zijn weg en ik heb nu meer rust in mijn hoofd

Ik had last van heftige vaginale schimmelinfecties die bijna maandelijks terugkeerden en zat in een stressvolle situatie (relatie uit, huis moeten verkopen en overspannen in het onderwijs). Om die reden volgde ik het jaartraject bij Yvonne.

Door samen regelmatig patronen en gebeurtenissen te bespreken ben ik veel sneller en groter gegroeid dan alleen. Met als resultaat dat mijn lichamelijke klachten weg zijn en ik nu meer rust in mijn hoofd heb. Ik voel me nooit meer machteloos op het werk en heb nu het gevoel dat ik mijn agenda bepaal. Daardoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en laat ik me niet meer gek maken door anderen. Ook kan ik nu beter relativeren, heb meer geduld en durf mezelf uit te spreken als het voor mij niet goed zit.  Ik weet nu sneller de link te leggen als het even niet goed gaat en kan mijn mentale en fysieke gezondheid daardoor beter beschermen.

Door elke keer weer actief met de coaching en mijn ervaringen aan de slag te gaan, werkte ik structureel aan mijzelf met hulp van Yvonne. Yvonne heeft mij aangehoord en kon een heldere blik werpen op problemen waarbij ik geen oplossing zag. En natuurlijk bezit ze ontzettend veel kennis over voeding en Candida, maar ze biedt ook gewoon heel fijn een luisterend oor.
Als je last hebt van Candida: sta open voor de mogelijkheden op herstel door middel van deze methode! Ik heb heel veel geleerd en kan daar een hele tijd mee vooruit.

Joyce (27)

Ik heb mijzelf weer terug gevonden

Stap voor stap begeleidt Yvonne je naar een betere versie van jezelf. Omdat je in fases te werk gaat is het gemakkelijk om vol te houden. De kosten waren voor mij een kleine twijfel, hier heb ik echter niet meer over nagedacht omdat het traject het bedrag dubbel en dwars waard is. Want dankzij het programma ben ik afgekickt van mijn suikerverslaving, heb ik een gezonde relatie met voeding en is mijn braakangst na één hypnosesessie onder controle. Na 16 jaar… Ik kan het nog steeds niet geloven. Zo gaaf & waardevol! 🥰 Al die uren en kosten aan therapie wat nul geholpen heeft en dat de hypnose zo goed werkt, fantastisch gewoon! Het feit dat ik me nu zo rustig voel bij de gedachte, maakt dat ik mij sterk voel!

Yvonne is een prettig en rustig persoon, heeft veel kennis en ervaring en hiermee een prachtig mooi programma ontwikkelt. Ook alle extra dingetjes, zoals de zelfhypnoses en het werkboek, waren fijn om mee te werken. Ik heb mijzelf weer terug gevonden. Hartstikke bedankt hiervoor!

Michelle (32)

Het is fijn om iemand te hebben waar je tegenaan kan praten

Ik vroeg me af of het goed zou komen, maar het coachtraject pakte hartstikke goed uit: die vieze Candida is niet meer zichtbaar! Ik leef nu helemaal suikervrij, ben gezonder geworden en voel me er top bij. Ik ben zoooow blij 🙂 Ik verloor flink gewicht (een heel prettige bijkomstigheid voor mij!) en kreeg meer energie. Ik kan alleen maar zeggen: het wordt steeds beter. Als je merkt dat je beter wordt komt de motivatie vanzelf. Want wie wil er zich nou ziek voelen? Ikke niet! De fijne gesprekken en de feedback spraken me erg aan en gaven me inzicht, zowel in het dieet als in mezelf. Het is fijn om iemand te hebben waar je tegenaan kan praten, die je helpt met de recepten en je rustig maakt. Ik wens iedereen een leven zonder alle pijntjes, vervelende krampen en onverklaarbare ongemakken. Yvonne, ik kan je niet genoeg bedanken dat je me het licht hebt gegeven! Ik ben je dankbaar, je hebt m’n leven verbeterd. xx

Angelique (50)

Ik heb nu een bewuster en gezondere levensstijl. En die is blijvend! 

Vooraf vroeg ik me af of ik voldoende creativiteit zou hebben om het roer om te gooien qua voeding. Maar dat pakte goed uit. Met tips en trucs van Yvonne, de andere deelnemers, een kookboek en de steun en creativiteit van mijn vriendin is dat helemaal goed gekomen. Blij mee!

Tijdens de groepscoaching kun je van elkaar leren. Het gesprek is open, met behoud van je privacy. Het contact met Yvonne is lekker laagdrempelig, direct en to the point. Ze is meegaand, maar je moet zelf wel een duidelijke spiegel voor durven en kunnen houden.

De belangrijkste stappen die ik heb gezet zijn de bewustwording wat voedsel met mij doet en het inzicht in mijn voedingskompas (en daar dan ook naar blijven handelen). Hierdoor heb ik nu meer energie, een goede ontlasting en geen maagkrampen en flatulentie meer. Ik kijk terug op een prettig en succesvol groepstraject en kan het anderen zeker aanraden.

Nogmaals veel dank voor jouw tomeloze inzet en het delen van al jouw kennis om Candida te lijf te gaan, Yvonne. Ik heb er veel baat bij gehad en heb dankzij dit traject een paradigma verschuiving weten te realiseren naar een meer bewuster en gezondere levensstijl. En die is blijvend!

Tom (41)

Ik leerde dat mijn lichaam heel sterk is, maar dat ik er wel lief voor moet zijn

Ik leerde dat mijn lichaam heel sterk is, maar dat ik er wel lief voor moet zijn. Yvonne is kalm en rustig en heeft veel kennis opgebouwd over voeding en de Candida. Dat ik met het VIP-traject altijd een appje kon sturen en snel antwoord kreeg was voor mij een stok achter de deur om mijn lichaam beter te maken met voeding. Ik vroeg me af of ik het wel vol zou houden om op een andere manier te gaan eten en denken. Dat is zéker goed uitgepakt, want ik heb na drie maanden geen last meer van mijn buik. Ook de slechte adem, droge mond, voetschimmel, drang naar zoetigheid, tandvleesontstekingen en het gevoel van watten in mijn hoofd zijn weg. Wat ik leerde over voeding neem ik mee voor de rest van mijn leven. Ik ben nu bewust van hoe erg voedsel bewerkt is met suiker. Nogmaals bedankt, Yvonne!

Ramone (35)

Had niet verwacht dat ik nog zoveel mag eten met het Candidadieet

Yvonne gaat heel goed met mensen om. Ze heeft een goeie aanpak en als je iets vraagt krijg je ook direct antwoord. Alles wordt heel erg serieus genomen en dat is super fijn! Echt top!
Ik had niet verwacht dat ik nog zoveel mag eten met het Candidadieet. Dankzij de coaching drink ik geen bier meer en snoep ik helemaal niks meer. Ben veel bewuster geworden van eten en de producten in de winkel en het suikervrij eten zijn ook goed te doen!
Vooraf twijfelde ik of het wel goed ging komen met mij, maar de klachten zijn binnen drie maanden enorm afgenomen. Ik ben ongeveer 10 kilo afgevallen en voel me er wel goed bij. Nu is de taak aan mijzelf om het vast te houden en ik hoop dat het dan nóg beter gaat met me. Daar geloof ik in als ik zo door ga!

Chiel (24)

Ik was een zoetekauw en dacht dat het nooit zou lukken

Ik heb contact opgenomen met Yvonne in verband met een Candidabelasting en ben het 1 op 1 traject aangegaan. Blij dat ik het heb gedaan, want mijn slijmvliezen (genitaliën, longen) zijn nu weer rustig en ik heb geen opgeblazen gevoel meer. Ik was een zoetekauw en dacht dat het nooit zou lukken, maar dankzij Yvonne én mijn zelfdiscipline is het gelukt!

Linda (51)

Nu vind ik mezelf veel leuker, rustiger en vrolijker

Voor ik met het traject begon had ik erg veel vage klachten, maar ook duidelijke zoals hersenmist en oorsuizen. Ik was ook moe, had veel hoofdpijn en stress. Met weinig tijd voor mezelf en weinig overzicht had ik het gevoel dat ik geen keuzes kon maken. Dus ik ging maar gewoon door…

Door Yvonnes coaching en inzichten is er weer ruimte ontstaan. Ik leerde anders te eten en heb nu een gezonde kijk op eten en gewicht. Zo fijn!

De Candida is na jaren dominantie naar de achtergrond verdwenen, er is meer overzicht en rust in mijn dagelijks bestaan en ik ben een veel leuker persoon geworden. Met meer energie ben ik een leukere moeder en durf ik weer te dromen over toekomstplannen. Doordat Yvonne soms ook doorpakte op thema’s waar ik in bleef hangen, en bleef herhalen dat ik het waard ben om OOK voor mezelf te zorgen, heb ik andere keuzes durven te maken. Ik ben degene die iets kon veranderen, Yvonne was de stok achter de deur die ik nodig had. Nu vind ik mezelf veel leuker, rustiger en vrolijker.

Candida is bij veel mensen een onderliggende factor van veel klachten, daar ben ik van overtuigd. Het is zo hardnekkig dat je hierbij gewoon hulp nodig hebt. En leven vol positieve energie zou iedereen moeten toepassen. Liefde voor jezelf en daardoor de buitenwereld anders benaderen, maakt dat je wereld uiteindelijk ook verandert. Nogmaals dank, Yvonne. Voor alles.♡

Lide (42)

Als je al deze informatie zelf wil opzoeken en uitproberen ben je jaren bezig

Ik was al ruim 2 jaar bezig om zo gezond mogelijk te eten, maar kwam toch nog niet tot het gewenste resultaat. Ik vroeg me af of ik het dieet na de 3e maand nog vol kon houden, maar het blijkt door de regelmatige coachgesprekken, de eye openers waar ik zelf niet aan had gedacht en de snelle reactie op mijn vragen makkelijker dan ik dacht. De recepten zijn super, makkelijk klaar te maken en goed uitgelegd met handig overzicht van de producten ernaast. Ik nodig nu graag iemand uit om een van de recepten voor klaar te maken. Een van mijn grootste overwinningen is het stoppen met bier drinken en dit was zeker zonder de coaching niet gelukt. Als je al deze informatie zelf wil opzoeken en uitproberen ben je jaren bezig, dus ik raad de coaching door Yvonne zeker aan.

Rolf (28)

Ik had niet verwacht dat ik al dat lekkers zou kunnen laten liggen

Ik vond het erg fijn dat er niet alleen gekeken wordt naar de algemene inhoud van het Candidadieet, maar dat er een persoonlijk dieet wordt samengesteld, mocht dit nodig zijn. Ik twijfelde vooraf heel erg of de aanpak van het groepstraject via webinars, mails en persoonlijke gesprekken echt zou helpen voor mij. Meestal heb ik wel meer een stok achter de deur nodig en iemand die wekelijks met mij meekijkt om te kijken of het ook echt goed gaat. De aanpak heeft uiteindelijk wél goed uitgepakt. Ik was zo klaar met alle ongemakken die Candida met zich meebrengt dat ik enorm gemotiveerd was. Dit had ik van te voren niet verwacht.

Ik eet weinig tot geen suiker meer. Dit klinkt misschien logisch, omdat dit de basis van het Candidadieet is. Toch had ik niet verwacht dat ik al dat lekkers zou kunnen laten liggen. Ik ben bewuster bezig met mezelf, ben veel meer gaan koken. Voorheen at ik overal en nergens, maar nu vind ik het fijner om zelf eten te maken zodat ik lekker kan eten wat ik mag eten.

Als je echt gemotiveerd bent om je patroon te veranderen zou ik coaching aanraden, maar als je van jezelf weet dat je niet zo’n zelfstandige doorzetter bent zou ik niet het groepstraject aanraden. Je krijgt wel de nodige middelen aangereikt, maar het is niet zo dat je dan wekelijks bij een coach komt.

Romy (23)

Je krijgt veel informatie waar je voor altijd wat aan hebt

De coaching was met een persoonlijke benadering, specifiek op mij gericht, en je kunt alles vragen via app of e-mail. Ik ben nog niet van alle, maar wel van veel klachten afgekomen. Dit komt wel goed, ik voel me een stuk beter dan 2 maanden geleden.
Suikers kan ik nu makkelijk laten staan. Mijn man en ik gaan heel vaak uit eten en ik ben best trots op mezelf dat het zelfs tijdens een vakantie gelukt was.
In je eentje kan je dit bijna niet doen, je hebt toch informatie, feedback en achtervang nodig bij wat je doet. Yvonne kan dat heel goed, ze is vriendelijk en relaxt en stimuleert je om door te gaan als je het even niet ziet zitten. Maar ook door je te vertellen dat je het goed doet, dit heb je ook nodig. Je krijgt veel informatie waar je voor altijd wat aan hebt. Dus als je ooit een terugval zou krijgen, of je moet om de een of andere reden tijdelijk stoppen, dan kan je zelf weer opnieuw beginnen.

Karin (54)

De recepten waren absoluut inspiratie!

Bedankt voor de inzichten tijdens mijn proces. De recepten waren absoluut inspiratie! Ze zijn zeker eenvoudig te maken en ik ben absoluut van mening dat voor een beginner onder ons, die nog helemaal niet bezig is met gezonde voeding, dit heel makkelijk koken is. Zelf gaf ik er vaak mijn eigen swing eraan. Mijn favoriet is de rode linzen lasagne. 🙂

Roos (35)

Ondanks een terugslag is het met de juiste mindset wel vol te houden

Ik vroeg me af of ik het moeilijk zou vinden en het vol kon houden, dus de coaching was de nodige stok achter de deur. Ik moest aftasten en zoeken naar wat het beste werkt voor mijn lichaam, maar ondanks een terugslag is het met de juiste mindset wel vol te houden. De transitie was een investering, waardoor ik me nu lichamelijk beter ben gaan voelen en een positieve mindset verandering opmerk. Door de fijne persoonlijke benadering ben ik niet meer eenzaam betreft mijn conditie. Je bent echt betrokken en daardoor een echte ondersteuning. Hartelijk bedankt Yvonne!

Miriam (45)

Ik ben blij dat ik de stap heb gezet en voel me beter dan ik me heb gevoeld

Het was heel fijn dat de coaching via de telefoon ging, dus het was gemakkelijk in te passen in mijn dagindeling. Je gaf me op momenten dat ik het even moeilijk had met het dieet gerichte tips. Oordeelde niet, maar dacht met me mee.

Ik heb mijn eet- en drinkgewoonten drastisch veranderd en ben me veel meer bewust. Met allerlei ingrediënten zonder toevoegingen een lekkere maaltijd bereiden, had niet gedacht dat het zo gemakkelijk zou zijn. Ik zou jouw coaching zeker aanraden. Het voedingsplan wordt goed stap voor stap opgebouwd, zodat de omslag niet te groot is. Jij geeft bij de gesprekken net dat steuntje in de rug om het vol te houden. Je gaf me elke keer nieuwe inspiratie om door te gaan, soms de draad weer op te pakken als het even niet lukte. Maar nooit met een oordeel. Altijd vanuit positieve feedback.

Het programma is het geld dubbel en dwars waard. Ik wilde dat er iets veranderde en had al zoveel dingen geprobeerd. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet en voel me op dit moment beter dan ik me heb gevoeld in de afgelopen jaren, in deze tijd van het jaar.

Ik kijk met een heel goed gevoel terug op het coachtraject. Bedankt voor alles!

Miranda (53)

Ik voel me weer gelukkig in mijn vel!

Yvonne, ik wil je hartelijk bedanken voor je goeie tips en tricks om mij aan een gezonde levensstijl te laten werken. Ik kon vragen stellen en jij beantwoordde ze meteen. Als ik de coachcalls niet had gehad was ik niet ver gekomen, denk ik. Daarom zou ik het ook iedereen aanraden.

Het waren voor mij veel centjes, daar lag vooraf de twijfel. Toch heb ik het gedaan, met resultaat. Ik geniet zo veel meer van mijn eten, mijn buik doet dat nu ook en mijn honger gevoel is zo goed als weg. De laatste weken zijn echt geweldig. Mijn darmen zijn zo goed hersteld, in vergelijking met een half jaar geleden een wereld van verschil! En ik merk al minder heftige vaginale infecties. Daar ben ik erg blij mee.

Zelfs zonder een Candida-infectie zou ik jou aanraden als coach omdat ik vooral veel heb geleerd over voeding. Voor een gezonde leefstijl hoef je niet per definitie last van Candida te hebben. Natuurlijk ben jij toevallig gespecialiseerd in de Candida en de voeding die daar bij past, maar ik heb ook heel veel geleerd over bepaalde voedingsmiddelen en stoffen. Het was dus niet alleen iets waar ik resultaten mee behaalde, maar ook erg leerzaam voor mij.

Ik heb onze gesprekken als heel erg prettig ervaren en vond het altijd motiverend om met je te kletsen. We houden contact, maar het gaat eigenlijk hartstikke goed en ik ben mega gelukkig met dit resultaat! Daar mag jij ook heel trots op zijn Yvonne, want zonder jou was het denk ik nooit gelukt! Ik voel me weer gelukkig in mijn vel!

Danisha (24)

Ik heb gemerkt dat je nog steeds lekker kunt eten

Zou ik wel genoeg leren omdat ik al vrijwel suikervrij at..? Ik heb zeker nieuwe dingen geleerd. Ik weet nu hoe ik nog beter kan letten op ´verborgen´ suikerinname en welke dingen ik beter kan laten staan. Ik ben naar anderen nu open over mijn dieet en durf te zeggen wat ik wel en niet wil eten. Ik heb gemerkt dat je nog steeds lekker kunt eten met de recepten van Yvonne. De praktische inrichting van het traject sprak me erg aan. Yvonne is een prettig, betrouwbaar en vriendelijk persoon met veel kennis en is bereikbaar als er vragen zijn.

Liesbeth (47)

Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet

Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet en nieuwe inzichten heb gekregen! Ik heb na drie maanden nauwelijks tot geen last meer van de Candidakwalen en als ik het voel opkomen weet ik wat ik ertegen kan doen. Bij een speciale gelegenheid eet ik af en toe suiker, zoals uit eten of met vrienden. Dit kan ook gelukkig, want door de tijd heen heb ik een levensstijl gecreëerd die voor mij werkt. Yvonne, super bedankt voor alles!

Lonneke (26)

Na vijf weken was er geen Candida meer!

Het Candidadieet gaat nu zó goed dat ik het idee heb dat ik het fout doe… Ik heb ook nergens last van. En na vijf weken was er geen Candida meer! Ik wil je ontzettend bedanken voor het goede spoor.

Fatima (48)

Ik hoefde niet meer na te denken over het eten

Ik heb veel uit het groepsprogramma geleerd en vond het een geslaagd traject. Vooral heb ik veel aan de weekmenu’s gehad: ik hoefde niet meer na te denken over het eten. Dit heeft mij ontzettend geholpen. De recepten zijn verrassend lekker en goed bevallen en ik durf ze zeker ook aan onze gasten voor te schotelen! Hoewel ik er erg tegenop zag ben ik streng geweest voor mezelf. Mijn buik reageerde gelijk op ‘verkeerd’ eten. Ik heb er nu veel vertrouwen in dat ik suikervrij eten kan volhouden, maar ook op speciale momenten kan blijven genieten. De trek in suiker is na 3 maanden al minder en de Candida is weg. 🙂

Suzan (40)

Eerst Candida wegwerken, dan zwanger worden

Ik heb Candida gehad tijdens de zwangerschap en nu een kindje met heel veel spijsverteringsproblemen, allergieën, eczeem, heel vaak verkouden en bijna maandelijks ziek. Toeval? Ik denk het niet… Ik heb tijdens de zwangerschap geprobeerd de Candida op tijd de baas te worden. Dat is niet helemaal gelukt, maar pas later. Mijn advies: eerst van de Candida afkomen!

Sabine (39)

Ik had geen zin om dingen te moeten laten

Het traject was pittig voor mij, met veel extra nodige aanpassingen in de voeding. Het was fijn om hiervoor extra tijd en aandacht te krijgen. Vooraf had ik geen zin om dingen te moeten laten, maar het valt toch mee als je er eenmaal in zit. Dankzij de coaching kon ik volhouden en doorzetten toen  ik me niet lekker voelde, want je wil niet zeggen ‘ik ben ermee gestopt’. Ik slaap nu beter en heb meer energie, zodat ik ’s avonds nog meer dingen oppak. Ook ben ik blij dat ik weer plezier beleef aan mijn werk. De samenwerking met de therapeut vond ik erg waardevol.

Tessa (37)

Yvonne stimuleert, legt uit en laat zien welke mogelijkheden er zijn

Gewoon mee beginnen. Ik twijfelde of ik wel zou kunnen volhouden en zag er tegenop niet meer elke ochtend mijn mok koffie verkeerd met (veel) suiker en een stukje cake of ontbijtkoek (liefst met pindakaas) te kunnen nemen. De bezwaren die ik had, blijken niet zo moeilijk of onoverkomelijk als ik dacht. Het programma KOUD KUNSTJE leert je oplossingen te vinden voor alles waar je tegenaan loopt. Samen met Yvonne ga je naar een definitieve andere levensstijl, op een rustige maar wel zekere manier. Yvonne is enthousiast en positief en als ervaringsdeskundige een bron van inspiratie voor iets wat je wel wil, maar niet weet hoe. Yvonne stimuleert, legt uit en laat zien welke mogelijkheden er zijn. Met de hulpmiddelen erbij lukt het goed en na drie weken zag ik al een mooiere gezichtshuid! Kortom, het grote voordeel van dit programma is dat je met deze hulp heel bewust zelf de keuze maakt voor de verandering van eet- en levensstijl. Daarna kun je op die ervaring teruggrijpen als je dreigt terug te vallen in je oude gewoonten.

Mathilde (54)

Geen twijfel gehad, het werkt gewoon

Met het aanpakken van de Candida heb ik de oorzaak van jarenlange ellende gevonden. Er is na een aantal maanden geen Candida woekering meer. Het is mij nu heel duidelijk wat te doen en hoe ik mijn organen kan helpen. Dit geeft mij vertrouwen. De coaching is gestructureerd, zeer duidelijk en emotioneel ondersteunend! Geen twijfel gehad, het werkt gewoon want na 2 jaar gaat het nog steeds goed met mij. Ik ben de Candida de baas en heb hierin helemaal mijn weg gevonden!

Marlon (50)

Mijn gezin heeft nu meer bewustzijn van het effect van suiker

De waas is weg uit mijn hoofd en binnen enkele maanden zijn mijn drie kinderen verlost van jeuk, plakpoep en spruw. We zijn ons nu meer bewust van suikers, schadelijke voeding en het effect daarvan op onze gezondheid. Zelfs mijn man (die suikerverslaafd is) spreekt een ander nu aan op de suikers in cola. 🙂
Yvonne is lief, maakt ruim tijd voor je vrij en is meedenkend in haar antwoorden. Ik vond het ‘t geld meer dan waard en ben blij dat ik het traject gevolgd heb!

Alissa (30)

De juiste focus op gezonde voeding heeft mij meer energie opgeleverd

Ik twijfelde of Candida op zichzelf wel een ‘bron van kwaad’ is en waarom dit vanuit de traditionele wetenschap dan genegeerd wordt. In mijn ogen is het een symptoom van een disbalans in de darmen die een oorzaak vindt bij stress, burn out, te weinig slaap en/of beweging en psychische redenen. Mensen die empathisch zijn, perfectionistisch, enz… gaan hier sneller last van hebben.
Ik zag er daarom tegenop om geld te spenderen aan iets wat mogelijk ongefundeerd is. Maar uiteindelijk heeft de juiste focus op gezonde voeding mij meer energie opgeleverd. Ik maak nu tijd vrij om te koken en tracht er een rustmoment van te maken. De routine geeft me houvast. Yvonne biedt haar hulp aan vanuit ervaring. De stiptheid en planmatigheid van de aanpak, maar toch de mogelijkheid hebben voor interactie en het stellen van vragen, sprak mij erg aan. Na drie maanden ben ik er nog niet helemaal, dus wie weet tot later!

Martijn (29)

Ik kreeg elke keer weer dat duwtje om verder te gaan

Yvonne is heel praktisch en enthousiast ingesteld, zodat ik elke keer weer dat duwtje kreeg om verder te gaan. Het programma zag er duidelijk uit en de online sessies zijn heel efficiënt en persoonlijk. Yvonne liet me steeds zelf goed nadenken, zodat ik het gevoel had dat ik dit proces ook zelf wilde en niet opgelegd kreeg. Door de sessies ben ik me bewust geworden van wat een nikkelbelasting met Candida doet en om daar vanaf te komen heb je gewoon een coach nodig. Het heeft me weer bewust gemaakt hoe belangrijk het is om bewust bezig te zijn met voeding en het gaat steeds beter met me. Ik twijfelde of ik er aan moest beginnen: weer een coach, weer geld uitgeven… Ik heb er geen spijt van gehad!

Mieke (54)

De opbouw van de coaching was goed

Wat een fijne begeleiding met tips, uitleg en motiverende woorden. Ik twijfelde of ik wel voldoende informatie zou krijgen, maar ik heb veel nieuwe dingen bijgeleerd. Nu weet ik welke voedingsmiddelen ik moet laten staan en welke ik juist wel moet gebruiken. Het lukt me nu goed dit vol te houden. Ook ga ik nu bewuster om met stress. De opbouw van de coaching was goed, met uitgebreide informatie in gefaseerde stappen. Met veel geduld word je begeleid naar een nieuwe leefstijl. Ik ben alleen maar tevreden. Heel erg bedankt!

Monique (37)

Yvonne gaat op elke vraag in

De nieuwe manier van eten is wel even wennen, maar het is de moeite waard als je merkt dat je je beter voelt. Het is fijn om te weten wat ik kan doen en in welke stappen. Daarvoor is een coach een aanrader. Het is een flink bedrag, maar je krijgt veel aandacht. Yvonne gaat op elke vraag in en geeft je alle informatie, zodat je weet wat erbij zou kunnen horen. Ze kan goed luisteren en aanmoedigen, ook als het moeilijk is. Dat is belangrijk!

Wanda (59)

Ik ben nu gezonder en bewuster gaan eten

Wat me het meest aansprak van de coaching? Dat Yvonne uitgebreid de tijd nam, goed luisterde en goede tips en aanwijzingen gaf. Ik twijfelde eerst of het wel zou lukken om de Candida te bestrijden, maar het is gelukt! Bedankt voor de plezierige gesprekken, je begrip en zorgzaamheid, Yvonne. Ik ben nu gezonder en bewuster gaan eten en weet nu waar ik op moet letten in de winkel. Ik raad het iedereen aan.

Annelies (59)

Ik heb nu weinig last van slijm en hoesten

Het was voor mij veel centjes, ook qua homeopathische middelen die ik moest aanschaffen, maar ik had er een heel goed gevoel bij omdat ik mij goed herkende in het verhaal van Yvonne. Ik heb geleerd dat sommige gezonde producten te veel suikers bevatten, hoe ik bewust omga met mijn voeding en hoe ik de suikers verwijder. Yvonne heeft alles duidelijk uitgelegd en mij hierin goed geholpen, waardoor ik op dit moment weinig last heb van slijm en hoesten. Ik zou je willen aanraden: ga in gesprek met Yvonne en kijk waarbij ze jou kan helpen.

Colleen (23)

Op afstand kreeg ik alle informatie

Ik had last van een stressmaag, onregelmatige ontlasting, hooikoorts en overmatig zweten. Mijn organen waren overwerkt en kregen geen rust, terwijl ik er niets van merkte. Door een nikkel-, lactose- en tarwe intolerantie ging het proces langzaam. Op afstand kreeg ik alle informatie en door vragen te stellen werd duidelijk wat de gevolgen voor mij zijn met eten. De boodschappenlijst was heel handig, zodat ik niet bang hoefde te zijn om te eten. Mijn resultaat na drie maanden: de stressmaag is er niet meer en de kleine klachten zijn weg.

Lenke (50)

Yvonne is een hele fijne en prettige Candidacoach

Ik voel na 2 weken al verbetering in alles en ik voel mij een stuk prettiger. Ik haal veel uit de informatie die ik krijg en het gaat uitstekend. Yvonne is een hele fijne en prettige Candidacoach, zij sleept je er wel doorheen.

Carla (61)

Mijn relatie met mijn man en kinderen is verbeterd

Ik had zeer regelmatig een vaginale schimmel. Dit hield mij het grootste deel van de dag bezig, waardoor ik niet in het hier en nu leefde en niet kon genieten van mijn mooie gezin.
Met het jaartraject kreeg ik eerst duidelijkheid over wat ik wel en niet kan eten, daardoor heb ik nu geen Candidakwalen meer. Daarna ben ik met zacht werken aan het denken gezet over mijn manier van werken en wist ik dat ik zo niet langer door wil. Ik heb het zacht werken weten toe te passen en in combinatie met mijn huidige burn out heb ik prioriteiten leren stellen. Ik heb een hoop energievreters gestopt, mijn grenzen aangegeven zowel op werk als privé en kan nu verder bouwen aan mezelf.

Door Candidavrij te zijn én te blijven kan ik nu genieten van al het moois dat er om mee heen is. Mijn relatie met mijn man en kinderen is verbeterd en ik heb geleerd mijzelf op de 1e plaats te zetten. Als ik niet in mezelf had geïnvesteerd had ik een veel heftigere burn out gekregen, wat nog meer negatieve impact op mijn gezin zou hebben.

Yvonne heeft mij continue weten te inspireren en motiveren. Als het nodig was werd ze even streng, wat mij weer aan het denken zette en waardoor ik kon switchen. Ik zou anderen het jaartraject zeker aanbevelen. Zowel voor mensen met Candidaklachten als mensen die deze klachten niet hebben, maar wel veel stress hebben. Yvonne heeft heel veel kennis en ervaring op beide gebieden. Ze is een luisterend oor, inspireert en motiveert waardoor een verbluffend resultaat te bereiken is.

Het gaat nog iedere week steeds beter met mij. Dat merk ik zelf en anderen zien en ervaren het ook. Het is fijn dat ze dit uitspreken, dat geeft mij nog meer zelfvertrouwen. Ik heb zo ontzettend veel bereikt en wil je bedanken voor alles wat ik van je heb mogen leren en waar ik dagelijks mijn voordeel mee doe, Yvonne.

Marieke (39)