Slippervrees

“Nee, mij krijg je niet op slippers”, zegt ze stellig. “Maar het wordt heel mooi weer, mam”, probeert de dochter nog. “Iederéén loopt met dit mooie weer op slippers.” “Ik niet. Je weet toch hoe lelijk bruin mijn teennagel eruit ziet? Ik zoek een dichte schoen.” Ik vang het gesprek op in een schoenenzaak en begrijp dat de moeder last heeft van een kalknagel. Uit schaamte kiest ze ervoor haar voeten te verstoppen.

Kalknagels is een veelvoorkomend probleem

In de meeste gevallen komt het voor bij de tenen. Je nagel is dan verkleurd naar witgeel, groen of zelfs bruin. Je nagel is verdikt, ruw en brokkelig. Met de nagelschaar kom je er moeilijk doorheen of de nagel breekt af. Het ziet er lelijk uit, dus jouw voeten in zomerse slippers..? No way!

Vanzelfsprekend zou je het liefst die leuke slippers wél dragen

Wie loopt er niet liever op luchtige slippers met vrolijk gelakte teennagels op zonnige dagen? Je wilt niet langer naar de pedicure gaan om elke drie maanden de verdikking weg te laten frezen. Je wilt liever stoppen met het dagelijks aanbrengen van speciale vloeistof op de nagel, of tabletten slikken die niet lijken te helpen. Je wilt opmerken dat het probleem niet telkens terugkeert. Het goede nieuws is: dat kan!

www.candidacoach.nl kalknagels

Kalknagels worden veroorzaakt door een schimmel: Candida

Je kunt zonder schaamte de zomer op slippers doorbrengen door deze schimmel te bestrijden en de nagels blijvend gezond maken. Hoe eerder je daarmee begint, hoe sneller je het verschil zult opmerken. Het is dus slim de kalknagel in een vroeg stadium te herkennen en te genezen.

Sommige mensen zeggen verbetering te merken bij een speciaal daarvoor ontwikkelde kalknagelolie, een tea tree olie, of merken dat een oregano olie verbetering geeft.

Anderen deppen de teennagel elke dag met appelazijn.

Maar wil je daar elke dag druk mee zijn?

Zodra ermee gestopt wordt komt de kalknagel weer terug… En dat is logisch.

Want smeren aan de buitenkant heeft geen enkele zin als de oorzaak van het probleem vanbinnen aanwezig blijft. Dan verdoezel je het symptoom, in plaats van het probleem te bestrijden.

Wat te doen?

Zo kun je kalknagels voorkomen en verhelpen:
  • Droog je tenen na het douchen of zwemmen goed af. Candida gedijt goed bij vochtige omstandigheden in combinatie met warmte. Dus laat je voeten liever niet opdrogen in de zon.
  • Draag sportschoenen in sporthallen en slippers in openbare ruimtes als sauna’s, zwembaden en douches. Daarmee voorkom je besmetting vanaf de vloer.
  • Vermijd panty’s en draag elke dag schone katoenen sokken of kousen.
  • Gebruik je eigen sokken/kousen als je nieuwe schoenen past en doe dit niet met blote voeten.
  • Kies voor schoenen van echt leer en let op de afwerking aan de binnenzijde. Voorkom plastics of andere synthetische materialen, want dat gaat broeien.
  • Wissel regelmatig van schoenen en draag ze niet lang achter elkaar. Doe ze thuis lekker uit!
  • De verkleuring begint vaak in een hoekje van de nagel. Controleer je nagels regelmatig en herken de kalknagel zo snel mogelijk. Zo kun je direct maatregelen treffen.
  • Zorg voor een goede afweer en bestrijd de Candida van binnenuit met goede voeding. Met natuurlijke schimmelwerende voedingsmiddelen kun je de Candida effectief uithongeren en doden. Met blijvend resultaat. Door het Candidadieet te volgen, afgestemd op jouw persoonlijke behoefte, kun je al snel resultaat zien.

Nu ik het Candidadieet volg beginnen mijn teennagels eindelijk weer schoon uit te groeien! 🙂

Heb jij last van hinderlijke kalknagels?

Wil jij niet langer investeren in middeltjes die je niet voldoende helpen?
Zie je ertegen op slippers te dragen en wil je de oorzaak van dit probleem nu eens effectief aanpakken?
Het programma Koud Kunstje helpt je de Candida de baas te worden en ook je nagels weer gezond te maken. Wil je weten of dit programma iets voor jou is? Vraag een gratis Candidagesprek aan en we bespreken de mogelijkheden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *