Elsevier Weekblad – juni 2022

(Over)leven met Candida

Eens per maand verschijnt bij het Elsevier Weekblad een thema bijlage, het Clique magazine. In juni 2022 werd aandacht besteed aan het het thema ‘Voel je goed’ en werd ik geïnterviewd over Candida. Lees het interview hier.

clique magazine Candida

Vriendin – juli 2017

“De dokter begreep niet waarom ik me zo slecht voelde.”

Obstipatie, vermoeidheid, jeukende plekjes en schimmelnagels: Wilma (54) kampte jarenlang met allerlei vage klachten. Haar huisarts kon niets vinden. Maar toen las ze over de symptomen van Candida, een schimmelinfectie. “Dít was er dus aan de hand!”

In slechts 2 maanden tijd ziet ze haar gezondheid 180 graden draaien. Een jaar later wordt ze geïnterviewd voor het tijdschrift Vriendin, waarin ze zegt:

“Ik volg het dieet nu bijna een jaar en het gaat heel goed met me. Ik voel me energieker en mijn conditie is inmiddels een stuk beter. Mijn stemmingswisselingen zijn zo goed als verdwenen, de jeuk is weg en over mijn stoelgang denk ik niet eens meer na! Ook het zware gevoel in mijn buik is verdwenen.”

Lees hier het 4 pagina’s grote interview met Wilma in de Vriendin.

www.candidacoach.nl

Prikkels – september 2016

Als PDS geen PDS is…

Veel mensen hebben buikklachten. Als jouw reguliere arts na diverse onderzoeken geen oorzaak kan vinden is de diagnose in veel gevallen een prikkelbare darm syndroom, ofwel PDS. Daar zou dan niets aan te doen zijn en je moet er maar mee leren leven. Denk je…

Een van de oorzaken kan een Candidabelasting in je darmen zijn. Ik schreef er een artikel over in het blad Prikkels van de Belangenvereniging Prikkelbare Darm Syndroom.

Het complete artikel lees je hier.

www.candidacoach.nl relatie pds candida

GezondNU – april 2016

Ik was bereid alles te doen om me niet meer zo ziek te voelen

Vage klachten… Ze zijn sluimerend aanwezig, je gaat er vaak niet mee naar de dokter, maar ze hebben wel een grote impact op je leven. GezondNU interviewde mij over Candida als onzichtbare oorzaak van die vage klachten.

Het complete interview lees je hier.

www.candidacoach.nl Gezond NU