Candida

Wat is Candida?

Candida is een onzichtbare bron van (vage) klachten en je hoeft je er niet voor te schamen want iedereen heeft het.

Candida is namelijk een gist die van nature in jouw lichaam thuishoort. En onder normale omstandigheden kan dat ook helemaal geen kwaad. Dus als jouw huisarts zegt ‘het hoort in je lichaam’, dan heeft hij of zij gelijk.

Maar… Het gaat pas mis als jouw darmflora verandert, bijvoorbeeld door het gebruik van een antibioticum, prednison, de anticonceptiepil, verkeerde voeding en/of langdurige stress.

Onder deze omstandigheden transformeert de Candidagist naar een schimmelvorm. Het gaat lange witte draden ketens vormen en op die manier woekeren. Als het zich door jouw darmwand heen boort ontstaan minuscuul kleine openingen, waardoor onvolledig verteerd voedsel, afvalstoffen en stukjes Candida in jouw bloedbaan terechtkomen. Je hebt dan een ‘lekkende darm’.

Candida kan zich daarna overal laten zien, van je hersenen tot aan je kleine teen.

Vaak komen buikklachten voor en een spijsvertering die niet goed werkt.

Ben je daarvoor bij je huisarts geweest of bij de specialist in het ziekenhuis? Dan is de kans groot dat jij de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom hebt gekregen (PDS). En als je pech hebt ‘het spijt ons, je zult er mee moeten leren leven’. Jammer, want als een Candidabelasting jouw PDS-klachten veroorzaakt is dit wel op te lossen.

Een wit of witgeel beslag achterop je tong, een wisselende ontlasting van brij naar verstopping en schimmelinfecties op je huid of nagels zijn duidelijke tekenen dat een schimmel actief aanwezig is in jouw lijf.

Candida kan zich met een breed scala aan klachten laten zien, terwijl een gezond mens geen last heeft van kwalen.

Wil je bepalen of Candida de oorzaak is van je klachten?
Ik ga je stap voor stap helpen dit helder te krijgen! Begin hier met de symptomentest.

Candida albicans www.candidacoach.nl