Candida

Schimmelinfectie bij man en vrouw

Het woord Candida klinkt je misschien een beetje vies in de oren, maar iedereen draagt in kleine hoeveelheden de gist Candida albicans bij zich. Op je huid, in je darmen of in je vagina. Dat is normaal. Bij een goede darmflora kan deze Candida helemaal geen kwaad. Maar het kan mis gaan wanneer een verandering in je darmflora plaats vindt. Door bijvoorbeeld het gebruik van antibiotica, prednison of de anticonceptiepil en voeding met veel geraffineerde suikers zal de weerstand in je darmen flink afnemen. Hierdoor ontstaat een Candida overgroei. Ook langdurige stress heeft een negatieve invloed op je weerstand. Wanneer goede bacteriën vernietigd worden, krijgt de Candidagist de ruimte zich te veranderen in een schimmelvorm. Via je darmen kan de schimmel in de bloedbaan terecht komen en zich naar je organen verspreiden. Zo heb je ongemerkt een Candida-infectie te pakken en ontstaan klachten. Een Candida schimmelinfectie komt bij zowel de man als de vrouw voor.

Heb jij misschien Candida?

Vraag jij je af of Candida de oorzaak zou kunnen zijn van jouw klachten? Met de online Candidatest kom je binnen enkele minuten meer te weten. Wanneer je mogelijk een Candida-infectie hebt is het verstandig een diagnose te laten stellen en niet op eigen houtje aan de slag te gaan met het Candidadieet. Een persoonlijke analyse maakt namelijk duidelijk wat jouw lichaam nodig heeft en welke voedingsstoffen je eventueel niet goed verdraagt. Dat verschilt van persoon tot persoon. Het is echt maatwerk!

Onder begeleiding is genezing van Candida heel goed mogelijk. En daar help ik je graag bij.

Hardnekkig en steeds terugkeren

Een schimmelinfectie kan heel hardnekkig zijn en steeds terugkeren zodra de weerstand iets afneemt. Het uit zich met een uitgebreid scala aan symptomen zoals een opgeblazen buik, wisselende ontlasting van keutels tot brij, winderigheid, buikkrampen, vaginale en anale jeuk.

candida-overgrowth-in-a-glance