Waarom antischimmelmiddelen soms niet werken

Het leek zo goed te gaan… En ineens zijn de Candidakwalen weer terug.​​ Het jeukt weer. Of je infectie vlamt weer op. Het is niet alleen een extra last bovenop al het gezondheidsleed dat je al te verduren kreeg, maar ook een enorme deuk in je zelfvertrouwen. Je vraagt je af: Waarom lukt het bij mij niet? Wat kan ik nog doen?

De eerste die mensen willen raadplegen voor advies is de huisarts. Nu zijn er huisartsen die zeggen: “Candida is heel normaal en het gaat wel weer over.” Om je gerust te stellen krijg je een recept voor een antischimmelcrème of -kuurtje. Zoals Daktarin, Nystatine, Miconazol of Fluconazol.

Of je koopt zelf de eendaagse tablet van Canasten Gyno.

Wat doen deze antischimmelmiddelen?

Antischimmelmiddelen zorgen ervoor dat de Candidaschimmel wordt gedood. Ze zijn er in verschillende vormen, zoals:
crèmes tegen schimmelinfecties op de huid;
orale gels en capsules voor infecties in de darmen of mond;
zogenaamde ‘eitjes’ voor inwendig vaginaal gebruik;
en nagellak tegen schimmelnagels.

Sommige middelen mag je maximaal 14 dagen gebruiken, andere 1 tot 4 weken. Bij een kuur wordt aangeraden deze altijd helemaal af te maken.

De bijwerkingen zijn niet mis. Je kan er misselijk van worden, maar ook braken, diarree, huiduitslag, jeuk, verergering van de klacht, vermoeidheid en het kan je lever aantasten. Dat terwijl jij je lever zo hard nodig hebt voor het afbreken van de Candida…

Maar toch, je kan merken dat het middel de klachten iets draaglijker maakt, of zelfs laat verdwijnen. Hoera!

Maar waarom werkt het niet blijvend en komen je infecties ineens weer terug?
Dit is het probleem:

Een crème, inwendige tablet of nagellak pakt je schimmelinfectie aan op de plek waar je het gebruikt. 
Als je het lokaal aanpakt werkt het als een symptoombestrijder: je probeert het probleem daar lokaal op te lossen.

Een kuur pakt het breder aan, maar als je ondertussen de Candida blijft voeden is het als water naar de zee dragen…
antischimmelmiddelen www.candidacoach.nl

Candida is maar een raar iets

Candida hoort in je lijf thuis als een gist. Toch is Candida iets waar veel mensen moeilijk grip op lijken te krijgen. Heel frustrerend en om moedeloos van te worden! Als je begrijp dat Candida vanuit de bron opnieuw kan worden aangewakkerd, snap je dat een antischimmelmiddel niet voldoende is om de Candida rustig te houden.

De bron is je buik, Candida komt vooral voor op de slijmvliezen van je darmen. Vandaaruit kan de Candida zich via je bloedbaan verspreiden door je lichaam en zich op allerlei plekken uiten. Om iets wat vanuit je buik ontstaat blijvend op te lossen, moet je het ook daar in je buik aanpakken.

Hoe je dat doet?

Door de Candida uit te hongeren. Candida leeft van suikers, dus wanneer je een antischimmelmiddel gebruikt en ondertussen suikers eet kun je het middel net zo goed laten. Het is daarom des te meer opmerkelijk dat op websites gesuggereerd wordt dat je een antischimmelmiddel kan innemen met vla en ook zonder problemen alcohol kan drinken…

Wat te doen?

Bij een acute infectie kan een antischimmelcrème de vaginale jeuk verminderen, dat is een prima ondersteuning. Maar als je merkt dat je regelmatig een kuur nodig hebt om jouw Candidakwalen rustig te houden is het slim verder te kijken naar wat je lijf nodig heeft. De oplossing ligt dan in het aanpassen van je leefstijl.

Allereerst helpt suikervrij eten helpt je in de strijd tegen alle vormen van een Candida-overgroei. Je pakt daarmee de Candida in je hele lijf aan en houdt het in de gistvorm rustig. In (Over)leven met Candida vind je een overzicht en lees je alles over een geslaagd Candidadieet.

Daarnaast is het belangrijk de hoeveelheid stress in je dagelijks leven zoveel als mogelijk te beperken. Door stress werkt je spijsvertering minder goed en neemt je weerstand af. Dat de Candida daarvan profiteert merk je aan de uitbraak van infecties na een drukke of stressvolle periode. De cursus Het Hele Jaar Leven Vol Positieve Energie geeft je kleine praktische oplossingen om de hoeveelheid stress in je leven te beperken.

Wil je zeker weten dat je de goede dingen doet om van je infecties af te komen? Dan is dit programma interessant voor jou.

10 antwoorden
 1. Marga Ligtenberg
  Marga Ligtenberg zegt:

  Dag Yvonne,

  De week voor ik op vakantie ging kreeg ik een vaginale schimmel infectie.
  Ik heb de candida bestreden met een pil, maar nu op vakantie is het terug. Mijn schaamlip brandt en jeukt en ook mijn anus. Het is om gek van te worden en kan hierdoor minder goed genieten.
  Ik heb al 3 dagen niet kunnen poepen.
  Ik ga je boek bestellen, maar heb je alvast wat tips wat betreft voeding?
  Ik wil graag nog van mijn vakantie genieten.
  Dit is niet de eerste keer. Ik heb het bijna alle vakanties.
  Ik zou bijna niet meer op vakantie gaan.
  Graag je hulp.

  Groetjes Marga

  Beantwoorden
 2. Amanda
  Amanda zegt:

  Ik heb inmiddels nu al 3 maanden een schimmelinfectie. Meerdere antibiotica kuren gehad. Maar niets helpt. Ik ben moedeloos. Wat kan ik doen? Suikers eten doe ik ook al niet vanwege dieet..

  Beantwoorden
  • Yvonne
   Yvonne zegt:

   Dag Amanda, wat vervelend dat je al zolang last hebt van een schimmelinfectie! Misschien heb je gemerkt dat de antibiotica dit probleem groter maakte doordat het ook de goede bacteriën doodt? Op de suikers letten is inderdaad een eerste stap om de Candida aan te pakken. Maar… Er bestaan suikers en suikers en om de Candida onder controle te krijgen is meer nodig dan alleen op de suikers letten. Als je meer wil weten over wat wel/niet te doen bij een Candidadieet is het boek (Over)leven met Candida een handig hulpmiddel. Je leest hier meer over het boek.
   Wil je liever onder begeleiding leren wat precies en wanneer iets nodig is om de Candida-infectie blijvend op te lossen? Lees dan hier even verder.

   Beantwoorden
 3. martha
  martha zegt:

  de candiplex strong als supplement (is GEEN medicijn) heeft mij er uiteindelijk van afgeholpen uiteraard samen met het aanpassen van mijn voeding dat blijft de basis. Absoluut een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijke oplossing voor die candida ellende

  Beantwoorden
  • Yvonne
   Yvonne zegt:

   Ha Martha, wat een geluk voor jou! Veel mensen kloppen namelijk bij mij aan omdat het middel helemaal niets voor ze doet, ook niet in combinatie met het aanpassen van de voeding. Dan is er meer nodig dan dat om het gewenste resultaat te behalen. Ieder heeft een eigen startpunt en een op maat gemaakte aanpak nodig. Maar nogmaals, heel fijn voor jou dat het werkte! 🙂

   Beantwoorden
 4. Inge de Vries
  Inge de Vries zegt:

  Mijn dochter 25 jaar heeft al jaren constant vaginale schimmel. Niks helpt. Ook de pillen, antibiotica, crème, vaginale zetpillen niet. . Etc etc. Wat kan zij hier nu aan doen?

  Beantwoorden
  • Yvonne
   Yvonne zegt:

   Dag Inge, steeds vaker komt het voor dat jonge vrouwen constant last hebben van vaginale schimmelinfecties waar de middelen van de huisarts of drogist niets aan veranderen. Heel vervelend en ik begrijp dat dat veel zorgen en frustratie geeft. Gelukkig is het wel op te lossen door het probleem van binnenuit bij de bron aan te pakken: in de darmen. Met mijn methode wordt voeding als medicijn ingezet, waardoor de bron wordt aangepakt en de infecties afnemen en verdwijnen. Bovenaan deze pagina lees je bij de ervaringsverhalen de mooie resultaten van jonge vrouwen die dit hebben ervaren met mijn programma. Als je meer wil weten over het programma, klik dan even hier.

   Beantwoorden
 5. Scarlet
  Scarlet zegt:

  Ik had nooit Schimmel infecties gehad maar enkele jaren terug had Ik last van en dan werd het hardnekig. Huisarts was waardeloos, pill elke week voor altijd. Niet eens correct voorgeschreven voor steeds terug keerende candida las Ik zelf en paste dat toe. Een om de 3 dagen als het blijft terrugkeren, eenmalig. Dat heeft wel geholpen samen met probiotics, zuurkool, zetpillen voor candida. Plus niet te veel zoetigheid. Veel drinken enz.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *