Waarom antischimmelmiddelen soms niet werken

Het leek zo goed te gaan… En ineens zijn de Candidakwalen weer terug.​​ Het jeukt weer. Of je infectie vlamt weer op. Het is niet alleen een extra last bovenop al het gezondheidsleed dat je al te verduren kreeg, maar ook een enorme deuk in je zelfvertrouwen. Je vraagt je af: Waarom lukt het bij mij niet? Wat kan ik nog doen?

De eerste die mensen willen raadplegen voor advies is de huisarts. Nu zijn er huisartsen die zeggen: “Candida is heel normaal en het gaat wel weer over.” Om je gerust te stellen krijg je een recept voor een antischimmelcrème of -kuurtje. Zoals Daktarin, Nystatine, Miconazol of Fluconazol.

Of je koopt zelf de eendaagse tablet van Canasten Gyno.

Wat doen deze antischimmelmiddelen?

Antischimmelmiddelen zorgen ervoor dat de Candidaschimmel wordt gedood. Ze zijn er in verschillende vormen, zoals:
crèmes tegen schimmelinfecties op de huid;
orale gels en capsules voor infecties in de darmen of mond;
zogenaamde ‘eitjes’ voor inwendig vaginaal gebruik;
en nagellak tegen schimmelnagels.

Sommige middelen mag je maximaal 14 dagen gebruiken, andere 1 tot 4 weken. Bij een kuur wordt aangeraden deze altijd helemaal af te maken.

De bijwerkingen zijn niet mis. Je kan er misselijk van worden, maar ook braken, diarree, huiduitslag, jeuk, verergering van de klacht, vermoeidheid en het kan je lever aantasten. Dat terwijl jij je lever zo hard nodig hebt voor het afbreken van de Candida…

Maar toch, je kan merken dat het middel de klachten iets draaglijker maakt, of zelfs laat verdwijnen. Hoera!

Maar waarom werkt het niet blijvend en komen je infecties ineens weer terug?
Dit is het probleem:

Een crème, inwendige tablet of nagellak pakt je schimmelinfectie aan op de plek waar je het gebruikt. 
Als je het lokaal aanpakt werkt het als een symptoombestrijder: je probeert het probleem daar lokaal op te lossen.

Een kuur pakt het breder aan, maar als je ondertussen de Candida blijft voeden is het als water naar de zee dragen…
antischimmelmiddelen www.candidacoach.nl

Candida is maar een raar iets

Candida hoort in je lijf thuis als een gist. Toch is Candida iets waar veel mensen moeilijk grip op lijken te krijgen. Heel frustrerend en om moedeloos van te worden! Als je begrijp dat Candida vanuit de bron opnieuw kan worden aangewakkerd, snap je dat een antischimmelmiddel niet voldoende is om de Candida rustig te houden.

De bron is je buik, Candida komt vooral voor op de slijmvliezen van je darmen. Vandaaruit kan de Candida zich via je bloedbaan verspreiden door je lichaam en zich op allerlei plekken uiten. Om iets wat vanuit je buik ontstaat blijvend op te lossen, moet je het ook daar in je buik aanpakken.

Hoe je dat doet?

Door de Candida uit te hongeren. Candida leeft van suikers, dus wanneer je een antischimmelmiddel gebruikt en ondertussen suikers eet kun je het middel net zo goed laten. Het is daarom des te meer opmerkelijk dat op websites gesuggereerd wordt dat je een antischimmelmiddel kan innemen met vla en ook zonder problemen alcohol kan drinken…

Wat te doen?

Bij een acute infectie kan een antischimmelcrème de vaginale jeuk verminderen, dat is een prima ondersteuning. Maar als je merkt dat je regelmatig een kuur nodig hebt om jouw Candidakwalen rustig te houden is het slim verder te kijken naar wat je lijf nodig heeft. De oplossing ligt dan in het aanpassen van je leefstijl.

Allereerst helpt suikervrij eten helpt je in de strijd tegen alle vormen van een Candida-overgroei. Je pakt daarmee de Candida in je hele lijf aan en houdt het in de gistvorm rustig. In (Over)leven met Candida vind je een overzicht en lees je alles over een geslaagd Candidadieet.

Daarnaast is het belangrijk de hoeveelheid stress in je dagelijks leven zoveel als mogelijk te beperken. Door stress werkt je spijsvertering minder goed en neemt je weerstand af. Dat de Candida daarvan profiteert merk je aan de uitbraak van infecties na een drukke of stressvolle periode. De cursus Het Hele Jaar Leven Vol Positieve Energie geeft je kleine praktische oplossingen om de hoeveelheid stress in je leven te beperken.

2 antwoorden
  1. Scarlet
    Scarlet zegt:

    Ik had nooit Schimmel infecties gehad maar enkele jaren terug had Ik last van en dan werd het hardnekig. Huisarts was waardeloos, pill elke week voor altijd. Niet eens correct voorgeschreven voor steeds terug keerende candida las Ik zelf en paste dat toe. Een om de 3 dagen als het blijft terrugkeren, eenmalig. Dat heeft wel geholpen samen met probiotics, zuurkool, zetpillen voor candida. Plus niet te veel zoetigheid. Veel drinken enz.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *