Kookworkshop hapjes

Koken is mijn hobby
Niet dat ik een vrouwelijke variant van Jaimy Oliver en kornuiten ben, die experimenteren en allerlei nieuwe gerechten ontwikkelen, maar ik kook graag. Snijden, roeren, ruiken en proeven. Mmmmm. Soms heel stil, haast mediterend. Een andere keer uitgelaten dansend op mijn favoriete muziek. Met een smakelijk recept en verse ingrediënten is koken toch heerlijk om te doen! Die recepten wil ik graag met anderen delen. Alle reden dus om een kookworkshop te geven naar aanleiding van de recepten in mijn boek. Tof! Want wat is leuker dan nieuwe mensen ontmoeten, en vooral als dat mensen zijn met dezelfde interesse in gezond eten?

Vol enthousiasme stortte ik me op de voorbereidingen
Geschikte recepten van heerlijke hapjes kiezen, deze uitwerken op de computer, proefkoken voor het thuisfront, draaiboek maken, mensen uitnodigen zich aan te melden, inkopen doen… ik was er helemaal klaar voor, na een slapeloze nacht…

Het is zo ver
De cursisten druppelden vol verwachting binnen op een toch nog warmere zondagmiddag dan verwacht. Al snel werd er gezellig gekletst, thee of koffie gedronken en na een half uur het schort omgebonden. Tijd om aan de slag te gaan! “Kies een recept dat bij je past (dus geen vis als je geen vis lust), pak wat je nodig hebt aan ingrediënten en keukenmaterialen en veel plezier!” Nou, dat kwam wel goed.

Het werd een gezellige, inspirerende middag
Ieder toverde in haar eigen tempo één of meer heerlijke hapjes op tafel. Ondertussen werden veel vragen beantwoord en onderling tips uitgewisseld. De geuren uit de verschillende pannen deden het water in de mond lopen en de magen knorren. Dat wekte de nieuwsgierigheid en zo werd bij de andere deelnemers even gegluurd wat er voor veelbelovend lekkers werd getoverd. Zodra ook de soep gepureerd was kon er aangeschoven worden aan de tafel waar de lekkernijen op schalen lagen te wachten om verorberd te worden. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste tanden erin werden gezet. Dat was smullen! De complimenten werden royaal over en weer gedeeld.

Samen suikervrij genieten
Al met al een zeer geslaagde middag, waarin deelnemers (nog meer) gemotiveerd raakten om suiker te laten staan. Voortaan mogen hun gezinsleden, familie en vrienden vaker suikervrij genieten. Zou niet weten wat daar mis mee is.

Mmmm