Hoe jij een stevige verkoudheid kunt voorkomen

“Al zolang ik me kan herinneren ben ik gevoelig voor verkoudheden. Met of zonder holteontstekingen en gehoest, en ben ik een grote afnemer geworden van neusspray en hoestdrank. Ook al werken deze middelen meestal slechts tijdelijk verlichtend, jaar na jaar probeer ik hoopvol mijn verkoudheden weg te werken met talloze zelfhulpmedicijnen in de vorm van druppels, sprays, drankjes en tabletjes die bij de drogist verkrijgbaar zijn. Ik heb door de jaren heen een vermogen uitgegeven aan diverse veelbelovende middelen die soms geen, dan weer nauwelijks of slechts kortstondig resultaat boden en de gang naar de huisarts uiteindelijk toch niet konden voorkomen. Daar had ik leuk van op vakantie kunnen gaan!”

Wie mijn boek (Over)leven met Candida heeft gelezen zal dit in mijn verhaal herkennen.

Snotter de snotter

In het najaar en in de winter steekt het bij veel mensen de kop op: verkoudheden. Gepaard met keelpijn of uitmondend in een holte-ontsteking. Heel vervelend en daar wil je zo snel mogelijk van af.

Mensen geven een vermogen uit aan zelfhulpmiddelen tegen verkoudheden. Bijvoorbeeld aan Xylomethazoline. Een neusspray bij de drogist, die slechts een week gebruikt mag worden terwijl je verkoudheid nog niet verholpen is. Wordt het te heftig, dan schrijft je arts in het slechtste geval een antibioticakuur voor. Ondanks alle inspanningen keren de klachten telkens weer terug wanneer er sprake is van hyperactieve slijmvliezen als gevolg van Candida.

verkouden www.candidacoach.nl

Nooit meer zakdoeken

Hoe fijn zou het zijn als je een verkoudheid, keelpijn of holte-ontsteking kunt voorkomen? Als je bij de eerste signalen al adequaat kunt handelen? Geen slaapkamer meer die ’s morgens vol staat met de geur van een gesneden ui. Geen vermogen meer uitgeven aan neussprays die je niet verlossen van je verstopte neus. Geen last houden met slikken ondanks de keelpastilles. En niet elk jaar opnieuw een antibioticakuur hoeven nemen die je darmflora om zeep helpt. Hoe fijn zou dat zijn?

Voorkomen is beter dan genezen

Voel jij een verkoudheid opkomen? Je kunt je zakdoeken in de kast houden en de (vaak suikerhoudende!) keelpastilles vergeten als je goed naar je lichaam luistert en snel handelt. Een pufje in elk neusgat of een keer gorgelen voor het slapengaan voorkomt ’s morgens wakker worden met een verstopte neus of schrijnende keel.

Hoe je dat doet?

Met colloïdaal zilver. Colloïdaal betekent ‘een vloeibare oplossing met kleine deeltjes erin’. Dit zilverwater is een natuurlijk antibioticum en heeft een desinfecterende werking. Het doodt de ziekteverwekkers en is een remmer bij ontstekingen.

In pure vorm kun je het gebruiken als neusspray. Je zult merken dat een enkele puf al lucht geeft. (Gebruik hiervoor een pompflacon of pipet.) En heel fijn is: je mag het eventueel langer dan een week gebruiken, als dat nodig is.

Een tiental druppels opgelost in een bodem water helpt je van de (opkomende) keelpijn af. Zo lang mogelijk gorgelen met kleine slokjes voordat je het doorslikt doodt de ziekteverwekkende bacteriën in de keelholte en mond.

“Ik haal weer opgelucht adem”, schreef ik in mijn boek na het gebruik van colloïdaal zilver. En nog steeds helpt het mij een verkoudheid te voorkomen. Holteontstekingen? Die heb ik na 2008 niet meer gehad!

Wil jij dit ook?
Bestel dan hier een flesje van 100 ml en handige verstuivers om het te ervaren.
Liever een grotere verpakking? Een flesje van 200 ml bestel je hier.

Mattisson - Colloidaal zilverwater - 100 ml

Maar pas op!

Colloïdaal zilverwater gebruiken als behandelend middel tegen een opkomende keelpijn of bij het verlichten van een verkoudheid is prima. Maar gebruik het niet preventief of langer dan nodig is! Bij een teveel aan colloïdaal zilver kan je huid namelijk blijvend paars kleuren. En dat lijkt me geen goed plan. Download hier gratis een pdf voor een veilig gebruik van colloïdaal zilverwater.

Ben je er klaar meer te doen dan alleen je verkoudheid verhelpen?

Wil jij je slijmvliezen weer gezond maken en afscheid nemen van ALLE Candidaklachten? Tijdens een gratis Candidagesprek bekijken wij samen welke klachten jou steeds parten spelen en wat jij nodig hebt om daarvan af te komen. Je vraagt een Candidagesprek hier aan.

10 antwoorden
  1. Wendy
    Wendy zegt:

    Kan de vloeistof waar je de link van geplaatst hebt, rechtstreeks in de neus? Of moet dit verdund worden? Ik heb al jaren korsten in mijn neus en sinds 2 maanden ook last van mijn oor.

    Beantwoorden
    • Yvonne
      Yvonne zegt:

      Ha Wendy, als je al jaren korsten in je neus hebt kan dat twee dingen betekenen:
      je bent al jaren chronisch verkouden en/of je hebt ontstekingen in je neus. Beide kunnen vanuit je buik worden veroorzaakt als de Candida daar woekert; die maakt de slijmvliezen hyperactief en bevordert laaggradige ontstekingen in je lijf. In het blog vind je een handleiding om te downloaden. Hierin staat hoe je het zilverwater veilig kan gebruiken. Met het zilverwater kun je meer lucht krijgen, maar het lost je probleem in je buik niet op… Als je wil weten hoe je duurzaam van de korsten in je neus afkomt kunnen we hier tijdens een gratis Candidagesprek samen naar kijken: https://candidacoach.nl/aanvraag-candidagesprek/

      Beantwoorden
  2. Margriet
    Margriet zegt:

    Goedemiddag,
    Al jaren heb ik standaard dat er een kant van mn neus dicht zit. Met als gevolg dat ik snachts veel snurk…. Ik vond herkenning bij jouw verhaal en zit eraan te denken ook Zilverwater te gaan gebruiken. Aangezien je adviseert het niet preventief te gebruiken. Ben ik benieuwd hoe hier mee om tegaan. Alvast bedankt voor het meedenken.
    Groetjes Margriet

    Beantwoorden
    • Yvonne
      Yvonne zegt:

      Hallo Margriet, heb je de handleiding in het blog gezien? Daarin staat hoe je zilverwater veilig gebruikt.
      Of is je neus inmiddels elke dag helemaal open?

      Beantwoorden
    • Yvonne
      Yvonne zegt:

      Ha Laura, het ene merk kan sterker werken dan het andere. Via de link in het artikel kom je bij een product wat goed werkt.

      Beantwoorden
  3. Elke
    Elke zegt:

    Beste,
    Mijn vader heeft een sceptisch gehad met candida en aantasting van de organen tot gevolg. Ab-kuren en de hoogste dosis anti-schimmel medicatie (flucanazola)… hij blijft last hebben van neus/oren met duizeligheid (wat samenhangt volgens mij) waar men geen verklaring voor kan geven en niets helpt van neusspray. Is dit volgens u een aanrader? Hij is tevens diabetici en nierpatiënt… kan dit geen schade aanrichten? Danku

    Beantwoorden
    • Yvonne
      Yvonne zegt:

      Hallo Elke,
      Je hebt gelijk, de klachten van je vader hangen samen met de Candidabelasting. Dat hij last blijft houden van zijn neus en oren is heel vervelend voor hem, maar wel verklaarbaar. De Candida maakt namelijk vanuit zijn darmen de slijmvliezen hyperactief. Dit zorgt voor een aanhoudende productie van slijm en daar kan geen neusspray tegenop. Anti-schimmel medicatie is als een symptoombestrijder. Het probleem wordt dan lokaal (in de neus) aangepakt, terwijl de oorzaak van het probleem bij een Candida-overgroei in de darmen ligt. Colloïdaal zilverwater kan wel helpen een opkomende verkoudheid te verhelpen, maar is in deze situatie voor jouw vader geen blijvende oplossing. Begrijp je? Beter is het voor hem de Candida in de darmen aan te pakken. Niet met een ab-kuur (dat maakt het probleem alleen maar erger), maar met voeding als medicijn. Dan worden de slijmvliezen weer rustig en verdwijnen zijn klachten. 😉

      Beantwoorden
  4. Alice
    Alice zegt:

    Nu ook ik geveld ben door de griep heb ik natuurlijk een totaal dichtgeslibde neus. Zo erg dat ik al vier nachten niet heb geslapen. Van alles geprobeerd, van allerlei neusdruppels, stomen tot uien aantoe. Die neus bleef maar verstopt, lees: potdicht. Tot ik opeens de ingeving kreeg Colloidaal zilverwater in mijn neus te druppelen, en voila, open die neus. HEERLIJK om weer vrij te kunnen ademen. Een echte aanrader dus.

    Groetjes, Alice

    Beantwoorden
    • Yvonne
      Yvonne zegt:

      Hee Alice, wat vervelend voor je dat je de griep hebt! Gelukkig merk je dat het colloïdaal zilver je weer lucht geeft.Altijd handig om in huis te hebben, hè? 😉 Ik hoop dat je nu snel opknapt! Hartelijke groet, Yvonne

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *