Hoe je nooit meer last hebt van luchtweginfecties

“De Candida heeft de slijmvliezen in je darmen in de war geschopt en hyperactief gemaakt. Je andere slijmvliezen in je lijf doen gezellig mee.”  Zo verklaarde mijn therapeut in 2008 mijn chronische verkoudheden.

Chronische verkoudheid is een last

Welk jaargetijde het ook was, ik had in mijn kinderjaren al veel periodes met luchtweginfecties. De zware verkoudheden ging ik jaar in jaar uit met allerlei soorten neussprays, dampende stoomsessies en zakdoeken te lijf. Of met antibiotica als de bijholtes ontstoken raakten.

Met mijn bronchitis achtige hoest verstoorde ik op de lagere school al de lessen. “Meester, ik kon u niet verstaan want Yvonne hoestte…” Later leverde het me in mijn werk de bijnaam ‘Pieterburen’ op. Omdat ik met mijn zware hoest klonk als een zeehond… Liters hoestdrank gingen er doorheen. Van Natterman tot Bisolvon en tijmsiroop.

De voortdurende stroom van slijm dat mijn keelholte inzakte zorgde ervoor dat ik altijd een kuchje had. Van ’s morgens bij het opstaan (veel taai slijm ophoestend, soms tot de gal meekwam…. brrr) tot ’s avonds als het bedtijd was probeerde ik de brokken weg te werken. Het gekke was: het leek bij me te horen… Ik hoorde het gehoest zelf al niet meer.

www.candidacoach.nl verkouden

Het hoeft niet blijvend te zijn

Bijzonder zoals die dingen gaan… Dat je accepteert dat je dat nu eenmaal hebt als je van de huisarts nooit een blijvende oplossing krijgt. Dat je denkt ‘zo ben ik nu eenmaal, het hoort bij mij.’ Gelukkig weet ik nu dat deze gedachte onterecht was. En weet ik zeker dat ook jij kan ervaren hoe heerlijk het is om vrij te kunnen ademen en muisstil te kunnen zijn. Want chronisch betekent niet blijvend, het betekent voortdurend. En dat is iets heel anders.

Vaarwel verkoudheden

Tijdens de lezingen die ik geef, valt het mensen op dat ik niet meer hoest. Het kuchje is weg. De drogist ziet mij allang niet meer voor neusspray of hoestdranken. De verkoudheden stellen tegenwoordig niets meer voor.

Hoe me dat is gelukt?

  • Door mijn voeding aan te passen en de slijmvliezen te genezen, verdwenen de luchtweginfecties. Als je darmflora in balans is, worden namelijk ook je slijmvliezen rustig en glad. De ‘overproductie’ neemt af en virussen krijgen minder gelegenheid zich te hechten aan je slijmvliezen.
  • Door alert te zijn op de eerste signalen van een verkoudheid, en hier adequaat op te reageren met een bijzonder fijn middel, kan ik voortaan een stevige verkoudheid voorkomen.
Wat ik kan, kan jij ook!

Ook al heb je al 30 jaar last van chronische luchtweginfecties, het is nog steeds mogelijk ervan af te komen.

Heb jij last van een chronische loopneus?
Voel jij zakkend slijm naar je keelholte?
Ben jij vaak verkouden of herken je het altijd aanwezige kuchje bij jezelf?
Blijf niet worstelen en neem vandaag nog actie. Het leven is veel leuker zonder deze klachten!

Herstel je darmgezondheid met de handvatten in (Over)leven met Candida.

Of meld je aan voor een gratis Candidagesprek als je nu definitief van je klachten af wilt en daar hulp bij kan gebruiken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *