www.candidacoach.nl

Help, een blaasontsteking!

Het is 2.40 uur op de klok als Emmy besluit haar vriendin Anne te bellen. “Hallo?” klinkt het slaapdronken aan de andere kant van de lijn. “Hé An, met Emmy. Wil je me alsjeblieft naar het ziekenhuis rijden?” Anne is gelijk klaarwakker. “Wat is er aan de hand, meis?” “Ik heb zo’n stekende pijn in mijn onderbuik, Anne. Ik houd het niet meer en heb een dokter nodig.” Tien minuten later zitten ze in de auto, op weg naar de huisartsenpost. Gelukkig mocht Emmy gelijk komen. “Acute blaasontsteking” zegt de arts.
www.candidacoach.nl

Als de dokter jou niet begrijpt

Het is 7.30 uur als mijn telefoon ‘pling’ zegt. Een appje. Van een vreemd nummer. ‘Een goedemorgen’ staat er. ‘Ik kwam jouw site tegen in verband met Candida. Ik zit nu in de wachtkamer bij mijn huisarts, voor een plas- en bloedtest. Om te kijken voor Candida. Ik weet voor mezelf dat het Candida is, heb ook de symptomentest bij jou gedaan. Wat kan mijn huisarts doen om Candida voorgoed weg te halen?’
www.candidacoach.nl

Gezond eten gaat ook over HOE je eet

Gezond eten gaat niet alleen over WAT je eet, maar ook over HOE je eet. Met aandacht, zittend aan tafel, terwijl je niets anders doet. Gek genoeg kan dat heel ongemakkelijk voelen! Vooral als je het altijd erg druk hebt. Dan voel je de onrust in je lijf toenemen en neig je naar het pakken van je telefoon, de krant of een tijdschrift. Of je neemt je laptop op schoot en checkt facebook, je e-mails of filmpjes op Youtube zodra je even ‘niets’ doet. Maar als je aandacht geeft aan het eten als activiteit, zal dat je belangrijke voordelen opleveren.

Sabotagegedachte 4

Vind jij het gewoon dat je buikpijn hebt, een jeukende huid, een chronische blaasontsteking en een lelijke kalknagel? Dan doe je jezelf tekort. Het bagatelliseren van je klachten is als een excuus om niets te hoeven doen aan je gezondheid.

Sabotagegedachte 3

Is het denken aan wat je allemaal moet doen om je gezond te eten gelijk aan stress en ga je het uit de weg?

Sabotagegedachte 2

Voeding als medicijn en je klachten zien verdwijnen. Dat klinkt mooi. Maar hoe doe je dat als het doodeng is je vertrouwde gewoontes aan te passen en je eigenlijk niet durft?