3 redenen waarom koffie niet in het Candidadieet past

Het is november 2008. Verward ging ik naar huis. Ik vroeg me af: Wat nu? Wat mag ik nog wel eten en drinken? Ik heb verdorie trek in koffie met een koek!

Als je het advies krijgt het Candidadieet te volgen om je weer beter te voelen is dat even slikken. Je vertrouwde koffie met een koek past niet in het Candidadieet…

Dat donkerbruine goedje met de naam koffie is verslavend lekker. We drinken het als oppepper. Om wakker te worden. Of om dat te blijven tijdens een lange autorit. Een bakkie troost. Een pauzemoment. Omdat het gezellig is samen te drinken. Of omdat het gewoon lekker is… Koffie zit bij veel mensen in het dagelijks ritme. Dat het niet Candidaproof is maakt het knap lastig.

koffie candidadieet

3 redenen waarom koffie niet in het Candidadieet past

De zaden van de koffieplant, koffiebonen genoemd, worden geoogst, gedroogd in de zon en gebrand. Bij het branden worden de bonen, met een beetje olie, geroosterd tot ze de juiste kleur krijgen. En bij dat roosteren gebeurt het…

Tijdens het roosteren ontstaan chemische stoffen. Dit is de eerste reden waarom koffie niet in het Candidadieet past. De stoffen helpen je niet aan een gezond lijf…

Het doel van het Candidadieet is heel simpel: je darmflora herstellen naar een goede balans aan bacteriën en gisten. Je immuunsysteem wordt versterkt door een gezonde darmflora, zodat ziekmakers geen grip krijgen.

Je lever helpt daarbij als een soort vuilverbrander en werkt alle afvalstoffen weg. Hoe meer afvalstoffen in je lijf, hoe harder je lever moet werken. En niet onbelangrijk: een hard werkende lever maakt je ook moe, dat wil je liever voorkomen. Voor een gezonde darm en goed werkend immuunsysteem stop je liever geen chemische stoffen in je lijf.

Een tweede reden om de koffie te vervangen door bijvoorbeeld een kruidenthee is dat koffie de werking van homeopathische middelen kan belemmeren. Neem jij supplementen om je weerstand te verhogen? Schreef jouw therapeut je homeopathische middelen voor om je organen te ondersteunen of je spijsvertering beter te laten verlopen? Door koffie te drinken werken deze middelen niet voor je. Dat is dan weer zonde van je geld.

En tot slot: als je gevoelige darmen hebt kan koffie het slijmvlies van je darmen en maag beschadigen, waardoor je spijsvertering niet lekker gaat en je maag kan gaan protesteren.

Denk jij dat de cafeïne jouw concentratie verhoogt?

Als je merkt dat je weinig energie of veel stress hebt en koffie nodig hebt om je beter te kunnen concentreren, dan merk je waarschijnlijk dat je steeds meer bakken koffie nodig hebt om je ‘goed’ te voelen. Je lijf en hoofd worden er afhankelijk van.

Het is misschien even wennen, maar met gezonde voeding, voldoende bewegen en een goede slaap ben je uiteindelijk beter af.
De cursus Het Hele Jaar Leven Vol Positieve Energie geeft je dagelijks inspiratie en praktische oplossingen om je energie te verhogen.

Wil jij de regels van het Candidadieet leren kennen?

Koffie is nog maar één van de dingen die je beter kunt vervangen door iets wat wel Candidaproof is. In het boek (Over)leven met Candida lees je nog veel meer over voeding die je liever wel of niet neemt.

Het programma Koud Kunstje 2.0 geeft je het hele pakket om zonder verslavende middelen in balans te komen.

4 antwoorden
 1. Debby Lutter
  Debby Lutter zegt:

  Heb je een alternatief voor koffie?
  Ik drink 1 cappuccino met havermelk per dag. En dat vind ik het moeilijkste om te laten. Iets wat ik daar voor in de plaats zou kunnen drinken zou een uitkomst zijn. Thee valt af….

  Beantwoorden
  • Yvonne
   Yvonne zegt:

   Ai, spruw… vervelend dat het het niet weg krijgt, Dukkie! Het is een schimmelinfectie in je mond die veroorzaakt kan worden door een Candida-overgroei in je buik. Mogelijk heb je geprobeerd het met locatie middeltjes op te lossen? Door de oorzaak van je probleem in je buik weg te werken zal de spruw verdwijnen. Als je wilt kunnen we een bellen om het hier over te hebben? Je vraagt hier eenvoudig een gratis Candidagesprek bij me aan: https://candidacoach.nl/aanvraag-candidagesprek/ Hartelijke groet, Yvonne

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *