De tweede factor voor gezondheid

“Ik eet helemaal suikervrij en volgens de voorschriften van mijn voedingskompas en tóch komen mijn klachten nu weer terug”, zucht Marieke. “Ik begrijp er niets van!” Marieke is een leuke spontane vrouw. Altijd enthousiast, staat vol in het leven en is betrokken bij haar werk en gezin. Er is altijd iets te doen of te regelen en je zal Marieke daar nooit over horen mopperen.

Signalen

Ze heeft opnieuw last van obstipatie, misselijkheid en hoofdpijn. Ook haar ooglid trilt. “Als je het Candidadieet goed volgt, moeten je klachten toch wegblijven?” vraagt ze zich af. Haar lichaam wil haar iets vertellen. Maar wat?

Niet alleen voeding telt

Marieke denkt dat Candidaproof eten voldoende garantie is voor een gezond lijf. En ook ik zag jaren geleden iets over het hoofd. Mijn gezondheid verbeterde wel snel door voor de juiste voeding te kiezen, maar er is een tweede belangrijke factor die bepaalt of je Candidaklachten voor altijd wegblijven. Het heeft te maken met hoe je met je energie omgaat. Daar ging ik dus helemaal de mist mee in. Gelukkig kwam het weer goed. In deze video vertel ik je erover.

De invloed op je spijsvertering

Als je nerveus bent, niet zo lekker in je vel zit of het druk hebt, bouw je spanning op in je lijf. Voor een korte periode is dat helemaal niet erg. Je lichaam kan dat prima aan. Maar wanneer dit lang aanhoudt, kan dat serieuze gevolgen hebben. De spanning wordt opgeslagen in je spieren. Dat merk je in je schouders, je nek, kaak, handen, vingers of tenen. Je spieren vragen met deze verkramping meer energie en je spijsvertering schakelt terug naar een lager pitje. Je neemt de voedingsstoffen dan minder goed op en je weerstand lijdt daaronder.

Duurt deze periode te lang en is er geen kans op herstel? Dan geeft je lichaam je een waarschuwing door middel van de klachten. Ook al eet je helemaal Candidaproof, veel stress in je dagelijks leven is een voortdurende aanslag op je weerstand.

www.candidacoach.nl stress

Balans is de oplossing

Een goede balans tussen stress hebben en ontspannen je dingen doen, is de oplossing. Dan blijft je weerstand in evenwicht, worden voedingsstoffen optimaal opgenomen en verdwijnen de klachten. Dan voel je je fitter, gezonder én sterker.

Hoe zorg je voor balans?

Een goede balans krijg je door ontspanning. Niet alleen na het werk, maar vooral terwijl je met van alles bezig bent. Zacht werken kan je daarbij helpen. Het is een manier van leven en werken waarbij je met rust en focus meer bereikt in minder tijd.  Dan hoef je geen langdurige stress meer te ervaren.

Spreekt dit je aan en wil jij meer weten over deze tweede factor voor gezondheid?

Lees dan hier verder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *