Zo voorkom je griep

Ineke trekt het dekbed stevig over zich heen. Ze rilt van de kou, maar haar voorhoofd gloeit. Hoe hoog zou de koorts nu zijn? Gisteravond voelde ze het al opkomen; keelpijn, hoofdpijn en een wankel gevoel in de benen. Alles doet haar nu zeer. Haar hoofd bonkt en ze baalt als een stekker. Elk jaar is ze de klos en dwingt de griep haar een week in bed door te brengen.

Ineke is niet de enige!

Griepepidemie

In Nederland heerst vrijwel elk jaar een griepepidemie. Dat wordt berekend door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Er is sprake van een officiële griepepidemie zodra huisartsen twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen met griepachtige klachten rapporteren en virologisch onderzoek het griepvirus aantoont in neus- en keelmonsters. Geschat wordt dat ongeveer 10-15% van de mensen over de hele wereld per jaar griep krijgen. Tijdens grote epidemieën kan dit oplopen tot 50%. Ik geloof erin dat de aantallen in werkelijkheid hoger liggen, omdat niet iedereen de huisarts op de hoogte brengt.

Misschien ben je zelf al geveld of ken je iemand die ziek op bed ligt met griep?

www.candidacoach.nl griep

Griep krijgen is niet vanzelfsprekend!

Sommigen zijn ieder jaar aan de beurt, anderen krijgen zelden of nooit de griep. Heb je een hoge weerstand dan zal je weinig tot geen last hebben van een epidemie. Anders gezegd: wie een gezonde darmflora heeft beschikt over een sterk immuunsysteem en merkt daardoor dat de weerstand hoog is. Het goede nieuws is: het is mogelijk een lage weerstand te herstellen en met kleine gewoontes kun je de besmetting voorkomen.

Factoren om rekening mee te houden

Waarom heeft de een wel een hoge weerstand en de ander niet? Drs. Saskia van As, arts en specialist op het gebied van darmklachten, stelde tijdens een lezing dat je weerstand al op zeer jonge leeftijd negatief beïnvloed kan worden door verschillende factoren:

– als je bent geboren met een keizersnede
– als je geen moedermelk hebt gehad
– als je geen contact hebt met dieren
– als je als kind veel binnen speelt

Tel daar verkeerde voeding en het gebruik van antibiotica bij op en je weerstand holt achteruit!

Je zult begrijpen dat als je een lage weerstand hebt door een Candida-overgroei in je darmen, je ook een verhoogd risico hebt op griep.

Alles begint met een vitale spijsvertering

Gelukkig weet ons lichaam zich prima te herstellen wanneer het leef- en eetpatroon aangepast wordt op de behoeften. Door voeding als medicijn in te zetten en het woord ‘rust’ in praktijk te brengen kun je je darmflora in perfecte balans brengen.

Natuurgeneeskundige en arts Jes Schalkwijk liet de vele voorbeelden uit haar praktijk vastleggen door journalist en tekstschrijver Gerard Mesman in het boek VanzelfGenezen. Het boek schetst verschillende persoonlijke situaties en de methodes die werden gebruikt om de algemene weerstand te verhogen en klachten te bestrijden. Een interessant boek dat je laat inzien dat vage en steeds terugkerende klachten goed te behandelen zijn. De weerstand in de darmen werd hersteld door voeding als medicijn in te zetten en ook goed voor de geestelijke gezondheid te zorgen. Zelf aan de slag omdat het om jezelf gaat! Je bestelt het boek hier.

Vanzelfgenezen

Besmetting met griep voorkomen

Ook op kleine schaal kun je besmetting van jezelf en anderen met het griepvirus voorkomen:

– hol jezelf niet steeds voorbij en zorg voor voldoende rust;
– raak zo min mogelijk je neus en mond aan;
– hoest en nies in je elleboogholte, in plaats van je hand;
– gebruik bij voorkeur papieren zakdoekjes en gooi deze weg na één keer gebruik;
– was regelmatig je handen met water en zeep.

Sinds ik in 2008 de weerstand in mijn darmen verhoogde door mijn voeding aan te passen en ik deze kleine handelingen toepaste is het niet meer voorgekomen dat ik met griep in bed moest blijven. Ook jij kunt dat voor elkaar krijgen!

Welke stap kun jij nu zetten?

Gewoonten ontstaan gemakkelijk, maar het doorbreken van gewoonten vraagt energie. Vraag je eens af of jij op de goede manier aan je gezondheid werkt. Waar kan het beter?

Hoe kun jij structureel je weerstand verhogen? Tijdens een gratis Candidagesprek krijgen wij in 40 minuten helder welke stap jij nu kunt zetten om dit voor elkaar te krijgen. Je vraagt het gratis gesprek hier aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *