Zo verhoog jij je immuunsysteem

Een Candidaat die mee deed aan een van mijn coachprogramma’s vertelde me het volgende:

“Ik stapte in het coachtraject met de hoop dat ik suikervrij zou leren eten. Maar ik kwam erachter dat ik met Candidaproof eten mijn weerstand verhoogde. En juist dát heeft mijn gezondheid enorm positief veranderd.”

Ze transformeerde haar gezondheid door aan haar immuunsysteem te werken. Wat de fysieke problemen oploste en haar een flinke dosis energie gaf.
Geweldig!

Of je een goed werkend immuunsysteem hebt, heeft vaak alles te maken met hoe jij voor jezelf zorgt…

Maar hoe kun je dat doen..?

Allereerst is het belangrijk ruim voldoende vitamine C in te nemen. Vitamine C is de meest bekende weerstandsvitamine. Het komt veel voor in groente en fruit. Om voldoende vitamine C op te nemen moet je wel veel groenten eten. Veel mensen halen de aanbevolen 500 gram groenten per dag niet, terwijl 500 gram per dag een minimale hoeveelheid is…

Met een grote kom goede soep kun je ongemerkt veel groenten eten en jezelf voorzien van de nodige vitamine C. Ik verwacht dat mijn broccolisoep je wel zal smaken. Je kunt het recept hier gratis downloaden.

broccolisoep www.candidacoach.nl

Supplementen innemen

Het wordt steeds belangrijker een goed werkend immuunsysteem te hebben. Want verbeter je je immuunsysteem? Dan verandert je weerstand en gezondheid mee. Naast gezonde voeding kunnen supplementen daar een boost aan geven.

Vitamine C

Ben je bang dat je met je voeding niet voldoende vitamine C krijgt? Dan kun je dat oplossen met een dagelijkse Time Release vitamine C tablet. Time Release wil zeggen dat het gedurende de dag kleine hoeveelheden vitamine C afgeeft, waardoor je het optimaal kan opnemen.

Vitamine D

Vitamine D helpt bij gezonde botten en tanden, maar ook bij een verlaagde weerstand en een slecht humeur. Je lichaam maakt zelf vitamine D aan door zonlicht, maar het is aanbevolen sowieso extra vitamine D te slikken wanneer je schaduw langer is dan jijzelf; dus van september tot en met maart. Vitamine D3 bestaat in verschillende sterktes, uitgedrukt in microgram of i.e. (een internationale maateenheid voor de hoeveelheid van een stof, gebaseerd op gemeten biologische activiteit en vastgesteld middels internationale afspraken.) Hoeveel vitamine D je nodig hebt hangt af van de periode in het jaar, je leeftijd en je huidskleur. Bij geen tot weinig daglicht, een gemeten tekort aan vitamine D of wanneer er een verhoogd risico is op virusinfecties kan tijdelijk een hogere dosering geadviseerd worden.

Zink

Zink helpt bij een normaal zuur-base evenwicht, het immuunsysteem, behoud van de botten, het herstel van het weefsel en de weerstand van je huid, haar en nagels. Je vindt het o.a. in oesters, tarwe, vlees, eieren, pompoenpitten en noten.

Echinachea

Aan de plant Echinacea purpera (Rode Zonnehoed) worden medicinale eigenschappen toegeschreven. Ingenomen als tablet helpt het je immuunsysteem te versterken.

Je gezondheid herstellen is maatwerk

Wat jij nodig hebt om je gezondheid te herstellen is maatwerk. Tijdens het coachtraject Koud Kunstje onderzoeken we waar jouw lijf precies behoefte aan heeft en ontvang je meer dan 100 receptideeën boordevol goede voedingsstoffen, zodat je optimaal resultaat behaalt.

Lijkt dit je interessant? Vraag dan een Candidagesprek aan voor een telefonisch contact.

En als je nu direct meer inspiratie wil voor heerlijke recepten:
In de winkel vind je inspirerende e-boeken, boordevol Candidaproof recepten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *