Virus

Een virus

Hè jakkes, een virus te pakken. Niet zo een waardoor je een week lang in bed ligt met hoge koorts, een loopneus en waterige ogen, hoor. Nee, die virussen hebben nauwelijks grip op mij gehad sinds ik van het Candidadieet mijn levensstijl maakte. De weerstand in de darmen is nu hoog en zorgt voor een buffer wanneer ik, als dat zo uitkomt, een dag ongezond eet of leef.

Het virus waar ik last van heb zit in mijn laptop.

Dat is minstens zo vervelend! Er verschijnen hardnekkige pop-ups in beeld met onduidelijke vragen over gebruikersnaam en wachtwoord. Zelfs na honderd keer klikken op het kruisje of ‘annuleren’ blijft het irritant mijn beeldscherm vullen. De gegevens invullen en met ‘oke’ bevestigen laat de plaaggeest ook niet verdwijnen. Laptops en internetprogramma’s zijn leuk en handig zolang ze doen wat je wilt, vind ik. Ontstaat er een probleem dan is de vriendschap wat mij betreft bekoeld. Techniek en ik zijn wat dat aangaat niet de grootste vrienden en irritatie en stress komen dan snel om de hoek kijken. Zeker wanneer de e-mails ook via mijn telefoon niet meer te ontvangen zijn. Het maakt me onrustig en beïnvloedt mijn slaap.

Hulp

Heel blij ben ik met mijn 71-jarige moeder. Zij is behoorlijk handig (en vooral geduldig!) met computers en helpt mij regelmatig uit de brand. Echter, dit varkentje kon ook zij niet zomaar wassen. We schoonden de bestanden op en checkten samen alle instellingen, zonder het gewenste resultaat. De stress was steeds sterker voelbaar in mijn lijf. Wat nu?!

‘Kalm blijven’, ging er steeds door mijn hoofd. Paniek helpt een mens zelden verder. Rustig naar de buik blijven ademen en goed nadenken. Hebben we echt alles geprobeerd binnen onze mogelijkheden? Dan is het tijd andere maatregelen te nemen. Gelukkig kende mams ‘een mannetje’ die de volgende dag naar het probleem kon komen kijken.

Na drie uur nogmaals opschonen, aanpassen, puzzelen en instellen had hij de lastpak uitgeschakeld. De klus bleek ook voor hem niet zo eenvoudig. Gelukkig leek de schade die de indringer had veroorzaakt mee te vallen. Poeh! Ik kon weer opgelucht ademhalen en lekker slapen.

stress

Stress bevordert Candida

Stress voelt niet fijn en heeft een nadelige invloed op de gezondheid. Het verzwakt het immuunsysteem en geeft aanwezige Candida de ruimte zich uit te breiden. Helaas is stress niet altijd te vermijden en is het zaak er zo goed mogelijk mee om te gaan. Onder andere goed ademen, ontspanningsoefeningen en aanpassingen maken helpen je daarbij.

Hoe je dat doet kan je leren! Meer weten? Vraag hier een gratis Candidagesprek aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *