Het recept voor een heerlijk Pasen

Marieke neemt een slok van haar thee. “Ik heb helemaal geen zin in de Paasdagen”, zegt ze. “Oh?”, is mijn reactie. “Het is een lang weekend vrij waar juist veel mensen naar uit kijken?” “Ja, dat weet ik”, vervolgt ze, “het is meer dat ik er tegenop zie mijn familie te bezoeken. Ze houden zo weinig rekening met mijn dieet.” Ik herken het: het gevoel niet begrepen te worden bij de keuze die voor jou zo belangrijk is.

Een Candidadieet tijdens feestdagen, verjaardagen, borrels of dinertjes

Dat lijkt vaak niet samen te gaan.
Je wordt voortdurend verleid met zoetigheid of andere dingen die jou niet passen.

Bijvoorbeeld in de winkels, waar de felgekleurde wikkels van de paaseitjes schreeuwen om jouw aandacht.

Maar ook in het contact met anderen, wanneer je met de woorden “Hè, doe niet zo ongezellig! Waarom neem je niet iets lekkers?” overgehaald wordt mee te ‘genieten’ van al het zoets dat op tafel staat.

www.candidacoach.nl pasen

De keuze maken écht voor je gezondheid te gaan is best lastig

Maar… De grootste beperkingen leg je jezelf op. Het is je angst of onzekerheid waardoor je, net als Marieke, situaties liever uit de weg gaat. Want:

– je wilt geen uitzondering zijn;

– je wilt niet in een discussie verzeild raken;

– je gaat er al van uit dat alles wat op tafel komt niet in jouw Candidadieet zal passen.

Maar…

Het recept voor een heerlijk Pasen heb je zelf in de hand!

Want waarom zou je je door deze onzekerheid laten leiden? Je weet heel goed waarom je het Candidadieet moet volgen, dus houd je daar aan vast. Door uit te gaan van wat je wél mag eten kun je je situatie anders bekijken. Vraag je af: wat kun je daar voor lekkers mee maken? En geef deze suggesties door aan je familie. Vind je dit een uitdaging en kun je daar zelf ook wel meer inspiratie bij gebruiken? In het ebook Paasbrunch vind je 12 heerlijke gerechten die de Paasbrunch Candidaproof maken.

Onbegrip ontstaat vaak uit onwetendheid. Pas als ze weten waarom je het Candidadieet volgt kunnen ze makkelijker rekening met je houden. Vertel dus waar je mee zit. Welke lichamelijke klachten jou al zo’n lange tijd plagen. Wat jouw dieetwensen zijn en wat jouw nieuwe eetstijl je oplevert.

Vertel, maar dring de ander niets op. Ieder mag een eigen keuze maken. Net als jij.

Laat jij het succes van je Candidadieet bepalen door je omgeving?

Of sta je 100% achter je besluit die vervelende Candida-overgroei aan te pakken?

Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het soms kan zijn. Maar ik weet ook: als je de ander inspireert met mogelijkheden is het probleem vaak eenvoudig op te lossen.

Tijdens een coachtraject leer je om te gaan met alle verleidingen tijdens feestdagen en de sociale druk vanuit je omgeving. Ik help je graag je rug recht te houden. Ook wanneer je niet zelf de regie in handen kunt nemen.
Vraag jij je af of coaching iets voor jou is? Vraag dan nu een gratis Candidagesprek aan en we bespreken samen de mogelijkheden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *