Hoera, het is december

Yeah! Je hebt er het hele jaar naar uitgekeken. De gezelligste maand van het jaar is aangebroken: december. De feestmaand met een en al vrolijkheid. Lichtjes en brandende kaarsen in de huizen. Blije gezichten vanwege de presentjes en gezelligheid. Heerlijke maaltijden en goed gezelschap. Het kan niet op. Toch? Dit beeld wordt ons graag voorgehouden in commercials. Niemand ziet er afgepeigerd uit. Niemand reageert gestrest. Alles is onder controle.

kaarslicht

Decemberstress

Ja ja. Geloof jij het? De realiteit is dat het in veel huishoudens heel anders verloopt. Je rent je suf voor alles wat geregeld moet worden. Last minute Sintcadeautjes scoren en surprisestress, bijvoorbeeld. De boom optuigen en het kerstdiner verzinnen, want jij bent alweer degene die je ouders ontvangt. De boodschappen in huis halen en daarvoor in een lange rij moeten aansluiten. Misgrijpen met die laatste ingrediënten voor je kerstmenuspektakel. Een verjaardag tussendoor (hoe verzinnen ze het!). De laatste deadlines wegwerken op je werk en je huis aan kant maken, want dat geeft zo’n lekker opgeruimd gevoel. Om tijdens de feestdagen in ruzies te eindigen, want je moet ineens gezellig doen terwijl je daar helemáál geen zin in hebt. Bekaf ben je van ‘alle ballen hoog houden’ en aan alle verwachtingen voldoen.
Of het tegenovergestelde: je voelt je deze maand juist verdomd alleen…

Zorgzaam zijn

Veel vrouwen zijn goed in het zorgen voor anderen. Ze doen hun best de allerliefste moeder te zijn. De meest zorgzame en aantrekkelijkste partner. De meest toegewijde dochter. Ze geven met liefde, maar vergeten één ding. ZICHZELF. Ze cijferen zichzelf weg. Voelen zich een egoïst of onbegrepen als ze eens voor zichzelf kiezen. Rust? Wat is dat? Er wordt voor het gemak vaker ‘makkelijk’ en niet volgens de voorschriften van het Candidadieet gegeten. En daar knappen ze niet van op. Sterker nog: ze staan ’s morgens al vermoeid op en de Candidaklachten spelen weer parten door stress en de weerstand die afneemt.

Voor jezelf zorgen

De vraag is nu: wie zorgt er voor jou?
Wie weet waar JIJ behoefte aan hebt?
Waar kun jij even uitblazen en je verhaal kwijt?
Wie helpt je een eindje op weg zodat je weer verder kunt?
Heb je die behoefte al eens met iemand gedeeld?
En sta je het eigenlijk wel toe dat iemand voor jou zorgt..?

Om te beginnen kun je vaker voor jezelf gaan zorgen. Laat de boel eens de boel, laat de verwachtingen los en gun jezelf het mooiste cadeau. Dat hoeft niet per se duur te zijn. Een warm schuimend bad of een leuk tijdschrift kan al veel voor je betekenen. Of een half uur dagdromen op de bank met een kop thee. Je bent geen egoïst als je vaker voor jezelf kiest. Je bent het waard en het maakt je zelfs een leuker en gezonder mens!

Gun jezelf het beste: een goede gezondheid

Wat worden jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Welke stap kun jij gaan zetten om meer voor jezelf te zorgen en grip op je gezondheid te krijgen? Ik help je graag hier achter te komen! Tijdens een gratis Candidagesprek krijgen wij samen in 40 minuten helder wat jou kan helpen om de Candida terug te dringen. Gun jij jezelf dit inzicht? Vraag het gesprek dan gelijk aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *