Het Candidadieet: antischimmelmiddelen

Het kan niet vaak genoeg herhaald worden: de juiste voeding, zonder gebruik van suiker, is het eerste belangrijke onderdeel in het Candidadieet. Alleen door de voeding op een juiste manier aan te passen breng je je darmflora blijvend in balans. Vul je het dieet aan met probiotica dan ga je echt de strijd aan met de overgroei aan Candida. Probiotica kan goed werken in combinatie met het derde onderdeel van het Candida behandelplan: het toepassen van de juiste antischimmelmiddelen.

Hoe werken antischimmelmiddelen (Antimycotica)?

Antimycotica worden gebruikt voor het behandelen van schimmelinfecties. Er bestaan twee typen schimmelinfecties: oppervlakkige infecties op de huid en infecties van de inwendige organen. Antimycotica worden ingezet als geneesmiddel voor zowel plaatselijk, uitwendig gebruik als voor behandeling van inwendige infecties.

Ze verzwakken of beschadigen de celwand van de Candida gistcellen. Zodra de celwand week wordt sterven de cellen sneller af en kunnen ze worden verdreven door het immuunsysteem.

Welke Antimycotica past jou?

Een voorbeeld van een farmaceutische antimycotica dat je arts kan voorschrijven is Nystatine. Het heeft een schimmel remmende en dodende werking voor inwendige infecties met mogelijke bijwerkingen als braken, diarree, misselijkheid en overgevoeligheidsreacties. Brrrr!
Een ander voorbeeld is Daktarin zalf. Ik kreeg het zelf regelmatig voorgeschreven bij schimmelinfecties op de huid. Zonder blijvend resultaat. De schimmel kwam regelmatig na verloop van tijd terug. Logisch, want het pakt het probleem niet bij de oorsprong aan.

Er bestaan ook natuurlijke antischimmelmiddelen. Deze zijn veel milder dan geneesmiddelen op recept. Het combineren of afwisselen van de verschillende producten zal je immuunsysteem helpen je Candida-infectie te verslaan. Een voorbeeld daarvan is knoflook.

knoflook3

Antimycotica en probiotica

Probiotica en antimycotica vullen elkaar goed aan. De antischimmelmiddelen doden de Candida, terwijl de probiotica je darmen ondersteunen met goede bacteriën om je immuunsysteem te verhogen. Zo kun je voorkomen dat de Candida terugkeert. Maar let op: wanneer de Candida te snel afbreekt kan het je lichamelijke klachten versterken. In het programma KOUD KUNSTJE geef ik je een stappenplan om dit te voorkomen, en leer je ook dat tegelijkertijd met probiotica en antimycotica starten geen zin heeft.

In een volgend artikel vertel ik je meer over die gevolgen van een te snelle Candida afbraak.

Heb jij last van Candida?

Heb jij nog steeds last van hoofdpijn, sterke vermoeidheid, steeds terugkerende schimmelinfecties en buikklachten? Kost het je moeite de suikers te weerstaan?

Ook jij kunt je familie en vrienden na enkele maanden vertellen hoe goed het met je gaat!

Door van het dieet een KOUD KUNSTJE te maken wordt het een levensstijl waar je je hand niet voor omdraait.

Ben jij SUPER GEMOTIVEERD de Candida en je lichamelijke klachten voor altijd weg te werken?

Dan zou het programma KOUD KUNSTJE iets voor jou kunnen zijn. Meer weten? Klik hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *