Help, ik val teveel af!

Ze keek in de spiegel terwijl ze haar handen waste. Het was geen verbeelding, ze was duidelijk afgevallen. Sinds Nanda het Candidadieet volgde en de suiker liet staan vlogen de kilo’s er af. Haar broeken en shirts vielen nu ruim en ook in haar gezicht was het goed zichtbaar. Het baarde haar zorgen. Hoe ver zal het nog gaan met deze suikervrije leefstijl?

www.candidacoach.nl afvallen

Oorzaken voor het afvallen

Het Candidadieet is er op gericht de Candida uit te hongeren en je darmflora te herstellen. Dit bereik je door de voeding van Candida weg te laten. Candida leeft van suikers, dus met een suikervrije eetstijl honger je de Candida uit.

Er kunnen twee oorzaken zijn voor gewichtsverlies als je start met het Candidadieet:

1) Je lichaam wordt van een andere brandstof voorzien nu je de suiker weglaat en moet zich daar nog aan aanpassen. Je verandert van een suikerverbrander naar een vetverbrander en ook je spijsverteringsproces verandert. Iets afvallen is in het begin dan een normale reactie.

2) Je bent bang voor alles waar suiker in zit en eet heel weinig. Je hongert jezelf uit, in plaats van de Candida.

Heb je een paar pondjes (of meer) teveel op je botten? Dan kun je er tevreden mee zijn daar vanzelf van verlost te raken met het Candidadieet. Een klant verloor maar liefst 12 kilo in 3 maanden tijd en was daar heel blij mee.

Voor wie al keurig op gewicht is, of liever zwaarder zou willen worden, is afvallen een zorg. Te licht is immers net zo vervelend als te zwaar.

Honger de Candida uit en niet jezelf

Veel mensen eten weinig als ze horen dat Candida van suikers leeft. Ze eten koolhydraat arm of kiezen voor een strenger ketogeen dieet, waarbij maximaal 50 gram koolhydraten per dag gegeten wordt. Vaak uit angst, omdat koolhydraten worden omgezet in suikers (glucose). Hierdoor verlies je snel gewicht, maar loop je het risico dat je energie steeds verder afneemt en je op den duur belangrijke voedingsstoffen tekort komt.

Tip

Natuurlijk schrik je als je onbedoeld gewicht verliest. Toch hoeft het geen probleem te zijn.

Als je, na de start met het Candidadieet, een paar kilo afvalt zoekt je lichaam na enkele weken opnieuw de balans en herstelt zichzelf. Het gewichtsverlies is van tijdelijke aard en je komt weer terug op je oude gewicht. Of op het gewicht dat bij je past.

Zorg goed voor jezelf en behoud je energie. Eet grotere porties of neem een Candidaproof tussendoortje, zodat je voldoende brandstof in de vorm van glucose binnenkrijgt. Je hersenen hebben glucose nodig als brandstof!

Om jezelf van voldoende brandstof en energie te voorzien is het prima mogelijk Candidaproof én koolhydraten te eten. Ik noem dat koolhydraatbewust. Als je voor de goede koolhydraten kiest heb je controle over het afvallen, kom je op een gewicht dat bij je past, zorg je voor je eigen energie en honger je ondertussen de Candida uit. Een groot voordeel is ook dat je het makkelijker lang volhoudt en niet meer terugvalt in oude eetpatronen. Een levensstijl dus, waarmee je de rest van je leven in balans blijft.

Vraag jij je af hoe jij op een effectieve manier van Candida af komt en je gewicht daarbij onder controle kan houden?

Als je merkt dat je er zelf niet uitkomt en op het punt staat het bijltje erbij neer te gooien is het slim hulp in te schakelen en je te laten begeleiden.

Ik ontwikkelde een unieke methode, waarmee je in 4 fases de Candida uithongert, je darmflora herstelt en je gezondheid in een paar maanden tijd ziet verbeteren. Ik kijk met je mee naar wat je eet en naar wat jij nodig hebt. Hier lees je wat deze methode inhoudt.

Of meld je aan voor een gratis Candidagesprek, dan zoomen we in op jouw situatie en bespreken we telefonisch in 40 minuten hoe ik jou kan helpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *