De (on-)frisse flamoes

Dit weekend is er Appelpop in mijn woonplaats. Een gratis evenement met zowel grote als onbekende namen op het poppodium. Het evenement liet me deze week terugdenken aan een gesprek dat ik daar vorig jaar opving.

In de top 3 van symptomen

Het onderwerp van het gesprek is nog steeds heel actueel; het staat in de top 3 van de meest genoemde symptomen tijdens de Candidagesprekken die ik voerde. Uit onderzoek is gebleken dat 75% van de vrouwen er last van heeft. Soms eenmalig, maar vaak regelmatig terugkerend. In het ergste geval zelfs elke maand. En zo erg dat van seksueel contact geen sprake meer is. Weet je over welk top 3-symptoom ik het heb? Vaginale schimmelinfecties!

Middeltjes tegen de schimmel en de geur

Op tv zie je de laatste tijd reclamespots voorbij komen van een product dat jou van de vaginale schimmelinfectie afhelpt. Als je geluk hebt, is dat voor even het geval. Want ook hier geldt: het is verdoezelen van het probleem. Het probleem lijkt te verminderen, maar blijft sluimerend aanwezig.

Afgelopen dinsdag besteedde Editie NL op RTL4 een item aan dit onderwerp met als titel frisse flamoes, nu het Kruidvat het gebruik van speciale vrouwenproducten actief aanbeveelt, onder het mom van ‘extra verzorging’. Producten om daar beneden frisser te ruiken of de boel schoon te houden. Alsof je daar naar bloemetjes hoort te ruiken!

www.candidacoach.nl ruiken

Op het verkeerde been

Wat je over het hoofd ziet (of negeert) als je deze producten gebruikt, is dat je met deze producten het probleem alleen maar erger maakt. Het gaat dan om het snelle resultaat. Het probleem lijkt even weg, maar de oorzaak is niet verholpen. De vraag waarom je daar zo sterk ruikt of die infectie hebt, wordt niet gesteld en ook niet beantwoord. Dan is het niet vreemd dat het probleem telkens terugkeert. Of steeds erger wordt. In het blog van vorig jaar lees je wat je beter wél kunt doen tegen het ongemak tussen je benen.

Een lekkende kraan

Vergelijk het met een lekkende kraan: de overlast verminder je door te dweilen of er een emmer onder te zetten. Maar het probleem los je op door de kraan te repareren. Dat scheelt bovendien een hoop gedoe, toch? 😉
Ook met een vaginale schimmelinfectie is het slimmer en efficiënter de oorzaak aan te pakken, met een structurele oplossing. Het beste resultaat bereik je door je voeding aan te passen en je weerstand niet door stress te laten beïnvloeden.

Herken jij je in dit verhaal en worstel jij er al lange tijd mee?
Ben jij het gedoe en de beperkingen door je vaginale infecties zat? Er is goed nieuws: ook jij kunt er vanaf komen! Ik help je daar graag bij. Vraag gerust een gratis Candidagesprek aan, dan bespreken wij in 40 minuten een oplossing die je wél verder helpt. JOUW oplossing.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *