Ben jij druk, drukker, drukst?

‘Oh, is het alweer zó laat!?’ Marlies schrikt. Het is weer zo’n dag. Zo’n dag die overvol zit. Ze voelt een zeurende buikpijn, maar negeert het. Er was een klusje van het werk dat nog af moest. Ze vergezelde haar moeder bij een bezoek aan een arts in het ziekenhuis. Deed een snelle boodschap tussendoor en propte een was in de machine. Een moment voor een kop thee was er niet geweest door de buurvrouw die haar belde en duidelijk om een praatje verlegen zat. Gevolgd door een vriendin met de vraag morgen op haar kleine te passen. Ze ziet de stapel strijkgoed onaangeroerd over de stoel hangen terwijl ze gehaast haar autosleutels zoekt. Deze dag vloog weer om. Ze is bekaf. ‘Vanavond maar vroeg naar bed!’, besluit ze. Maar nu moet ze opschieten om haar dochter van school te halen. Ze plukt snel haar jas van de kapstok en holt de deur uit.

Druk, druk, druk

Nog even dit en dat kan er ook nog wel bij. Een volle agenda, doelen willen bereiken of geen ‘nee’ kunnen zeggen voorkomt dat we doen wat we echt willen of nodig hebben. Je omgeving heeft verwachtingen of je stelt hoge eisen aan jezelf. Je wilt succesvol zijn of aardig gevonden worden. Een ander niet teleurstellen. Je voelt veel verplichtingen. Je rent en vliegt en bent druk, druk, druk. Je eet een snelle hap tussendoor, bent hondsmoe en je Candidaklachten steken weer de kop op. Oververmoeidheid of zelfs een burn-out ligt op de loer.

Relax!

In een kalmer leven is het mogelijk alles gedaan te krijgen en ontspannen te genieten, bijvoorbeeld van de kinderen die spelen. Een volle agenda maakt je niet succesvol. Door minder te doen bereik je veelal beter resultaat. Geloof me, multitasken werkt echt niet efficiënt. Dat is allang bewezen. Als je ontspannen bent luister je écht naar wat je buurvrouw je vertelt. En altijd voor iedereen klaarstaan maakt jou echt geen leuker mens. Je bent geen egoïst als je voor jezelf kiest, het gaat erom wie jij bent! Je kunt pas goed voor een ander zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt.

Stel jij hoge eisen aan jezelf?

Je hoeft niet hollend, vliegend en dravend door het leven te gaan. Je mag genieten van momenten van rust. Richt je op de belangrijke zaken die gedaan moeten worden en luister goed naar je lichaam. Hoofdpijn, buikpijn, gespannen spieren en toenemende Candidaklachten zijn signalen dat je lichaam de stress niet meer aankan. Het is een aanslag op je weerstand en de Candida profiteert daarvan. Ook al zit het altijd bezig zijn in je systeem (denk je) en omschrijf jij jezelf als een geboren stresskip, ontspannen kun je leren!

stress-relax

Doe eens een stapje terug

Bekijk eens hoe jij het leven makkelijker kunt maken voor jezelf:

  • Loop minder gehaast en kijk bewust om je heen. Wat valt je nu ineens op? Sta eens stil bij een mooie bloem die bloeit of een mooi uitzicht
  • Zeg vaker ‘nee’ tegen een verzoek, ook al had je wel de tijd. Geen zin hebben is een prima reden en een afspraak met jezelf is ook een afspraak
  • Laat ruimte in je agenda. Je hoeft niet altijd bezet te zijn. Creëer momenten voor vrije tijd en ontspanning
  • Vraag niet teveel van jezelf. Het hoeft niet altijd perfect
  • Luister goed naar je lichaam en neem op tijd rust. Waar voel je stress?
Ontspannen kun je leren

Merk jij dat jouw Candidaklachten toenemen na een periode van drukte en stress? Goede voeding is niet de enige oplossing. Aandacht schenken aan jezelf en luisteren naar je lichaam is essentieel bij het verdrijven van de Candida. Hoe je dat doet kun je leren in het meest complete anti-Candidaprogramma.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *