Aangenaam kennis te maken!

“Iedereen kent me met die naam, dat ga ik echt niet veranderen” sprak ik een aantal jaren geleden stellig. Snel kwam er nog een tweede excuus achteraan: “Als je mijn naam googelt zie je gelijk mijn boek. Zo krijg ik aanvragen.” Ik wilde er niet eens over nadenken. Wat een gedoe om mijn meisjesnaam te introduceren in mijn werk, zeg. Mijn scheiding was toch zeker privé?! Dat ik een zombie in stand hield die nog regelmatig van zich zou laten horen zag ik niet.

Boemerang

In mijn privéleven wende mijn meisjesnaam langzaam. Er zat nog iets. Een dingetje. Nou, eigenlijk een ding. Het lag gevoelig en het zat nogal diep. Iets waar niets aan veranderd kan worden en wat je dan liever negeert of wegdrukt. Tot je merkt dat het als een boemerang telkens terugkomt. En groter wordt. Steeds ongemakkelijker. Zombies kunnen veel energie vreten en zo invloed hebben op je weerstand, waardoor het ook lastiger wordt van je Candida overgroei af te komen.

Liegen

Ik overdrijf als ik zeg dat ik in een identiteitscrisis belandde, maar de naam Van der Burg voelde wel steeds meer als liegen. Er ontstonden twee werelden, in het e-mailverkeer en op Facebook, en tja…. Dan ga je je eens vergissen en vragen krijgen. Mijn boek is inmiddels niet meer te bestellen in de boekhandel, dus welk excuus had ik nog? Bovendien mag ik in een ander boek een stuk over mezelf schrijven. Welke naam zou ik dan gebruiken? Het moment kwam steeds dichterbij dat ik met ‘dat ding’ af zou moeten rekenen.

Je zombie

Het gebeurde tijdens een tweedaagse voor mijn Zacht Werken coach-opleiding. Daar komt ook de term zombie vandaan. Je zombie is je verslaving, excuus of vermijdend gedrag dat je telkens laat zien als het spannend wordt. Iedereen heeft het. Zombiegedrag kan zijn: zappen en snacken op de bank, veel shoppen (ook al heb je niets nodig), overwerk en altijd druk bezig zijn. Het is verstopgedrag en je handelt onbewust. Vervelende emoties en gevoelens spelen een essentiële rol en die confrontatie ga je liever uit de weg. Zombies kunnen heel hardnekkig zijn. Pas als je naar de achterliggende emotie kijkt zie je waar je zombiegedrag door veroorzaakt wordt. En dan wordt het interessant, want daar kun je dan mee aan de slag!

Zombiejacht

Bij mij was het mijn overleden vader, met wie ik de laatste jaren een moeizaam contact had. Gebruikte ik mijn meisjesnaam, dan gebruikte ik zijn naam! En dat probeerde ik onbewust te vermijden. Ik zal je de details verder besparen, maar tijdens de tweedaagse rekende ik – met een speciale oefening – af met deze zombie. Midden in de nacht. Blijkbaar vond mijn onderbewuste dat het juiste moment toen was aangebroken. Een heel bijzondere ervaring, maar sinds dat moment is er rust. Zowel in mijn hoofd als bij deze emotie. Het scheelt me een berg gedoe en energie!

www.candidacoach.nl yvonne oostrom

Aangenaam kennis te maken!

Overal stel ik me zelf nu voor met mijn nieuwe herboren ik, dus vandaag ook hier. Mijn naam is Yvonne Oostrom. Aangenaam kennis met je te maken! Je hebt geen idee hoe bevrijdend dit is en hoeveel energie het me nu geeft. Dat ik daar toch zo lang mee worstelde…

 

PS: Van zombie naar bouwer is één van de 9 modules van het online programma Zacht Werken tegen Candida. Tijdens een gratis Candidagesprek vertel ik je er graag meer over, vraag het gerust vrijblijvend aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *