7 Tips voor de feestdagen

Laatst kreeg ik een berichtje van Sandra. Ze schreef me:

“Yvonne, ik volg nu een aantal maanden het dieet, maar hoe moet ik omgaan met verjaardagen en de feestjes. Ik vind het lastig om uit te leggen dat ik gestopt ben met suiker, maar krijg later buikpijn als ik toch iets heb genomen. Nu komen de feestdagen er aan… Heb jij daar een oplossing voor?”

Schuldgevoel

Sandra is niet de enige met deze vraag. Veel Candidapatiënten kampen met dit probleem. Tijdens een verjaardag is de verleiding voor een stuk taart toch weer te groot geweest. Het gevolg? Buikpijn en een gelijk ontregelde ontlasting. Soms moet je rennen naar de wc. Je komt thuis met een schuldgevoel en baalt van jezelf. “Waarom kan ik het nou niet laten?” vraag je je af. Het komt te vaak voor en hebt het gevoel gefaald te hebben. Je staat op het punt te stoppen met het dieet. “Het heeft nu toch geen zin meer” denk je. Of “Ik ben een zwakkeling, ik kan het niet”.

Je omgeving is vol met verleidingen en sociale druk

Hoe kun je in hemelsnaam vasthouden aan een suikervrij eetpatroon als je buiten de deur eet?

Zeg jij ‘nee’ tegen een gastvrouw die haar uiterste best deed in de keuken?

Kun jij nu ‘nee’ zeggen tegen een toetje dat je eerst super lekker vond?

En hoe reageer je als anderen je ongezellig vinden, omdat je niet eet zoals zij?

feest

Vasthouden aan je dieet

Hoe je buiten de deur vasthoudt aan een suikervrij dieet en wat je kunt doen tegen al die verleidingen op een verjaardag is te leren. Ook jij kan leren ‘nee’ te zeggen tegen een toetje of stuk taart dat je eerst niet kon weerstaan. De manier waarop je naar het eten kijkt bepaalt namelijk de keuze die je maakt.

Keuzes maken

Of je je laat verleiden bepaal je zelf. Je hebt namelijk altijd een keuze.

De volgende 7 tips kunnen hierbij helpen:

    • Sla het gebakje vriendelijk af;
    • Je hóeft niet elke ronde een hapje van de schaal te pakken;
    • Bespreek je dieetwensen bij het restaurant of de gastvrouw, dat is tegenwoordig heel normaal;
    • Schep maar één keer op;
    • Drink niet meer dan één glas biologische rode of droge witte wijn;
    • Neem geen toetje;
    • Thuis bepaal jij natuurlijk lekker zelf wat er op tafel komt. Nodig vrienden en familie bij jou uit en verras ze met jouw suikervrije gerechten!

Sandra heeft inmiddels geen last meer van buikpijn na een verjaardag of de sociale druk. Ze weet precies wat ze wel of beter niet kan nemen. En vervelende opmerkingen van mensen die haar maar vreemd of ongezellig vinden? Daar heeft ze een prima weerwoord op! Voortaan geniet Sandra ontspannen van elk feestje. Wil jij dat ook? Dat kan!

Inspiratie en hulp

Wil jij onder mijn begeleiding binnen 3 maanden van je aanhoudende drang naar zoetigheid afkomen? En leren hoe jij opgewassen bent tegen de sociale druk? Tijdens een gratis Candidagesprek bespreek ik telefonisch met jou hoe jij dit kunt bereiken. Vraag hier het gratis gesprek aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *