De fysieke klachten wijzen op een Candidabelasting. Toch komt deze niet in de meting naar voren. Maar wat blijkt? De Candida draagt een harnas! Jenny’s metaalhuishouding blijkt niet in orde te zijn: ze heeft een teveel aan nikkel.

Gelukkig weet jij als therapeut dat Candida voor vervelende klachten kan zorgen en alle systemen in het lichaam in de war kan schoppen. Maar soms hoor ik ook daarna teleurstellende reacties van klanten die zich niet gehoord voelen. In de praktijk van de therapeut kan het soms ook nog beter. Vooral in de communicatie. Waar gaat het dan mis?

Heerlijk hè? Die vakantietijd. Toch brengt het niet altijd wat we ervan verwachten. Neem nu Joyce. Ze heeft lang uitgekeken naar een paar weken vrij. Ze vloog naar een zonnige bestemming en droomde van luieren.

“Je gelooft het niet!” roept Sonja blij. “We hadden er niet meer op gerekend, maar nu is het ‘zomaar’ gelukt. Leon krijgt er een broertje of zusje bij. We zijn zwanger!” Ik kijk naar mijn beeldscherm en zie een glunderende Sonja. Wat een geweldig nieuws! Maar dan betrekt ineens haar gezicht. “Hoe gaan we dit nu doen, Yvonne?”

Jacques is een vijftiger en werkt bij een grote bank. Hij staat al lange tijd onder druk. De reorganisatie die op het werk speelt, maakt het er niet makkelijker op. Jacques ervaart een hoge werkdruk en heeft flink last van stress.

Gehaast komt hij (of zij) binnen, de mobiele telefoon binnen handbereik. De schouders en nek zijn gespannen. Een fronsende blik met een strakke focus. Oppervlakkig ademhalend. Hollend van de ene naar de andere afspraak en ‘s avonds uitgeput.
Herken jij de harde werker ook?