Het verhaal van Jacques

Jacques is een vijftiger en werkt bij een grote bank. Hij staat al lange tijd onder druk. De reorganisatie die op het werk speelt, maakt het er niet makkelijker op. Jacques ervaart een hoge werkdruk en heeft flink last van stress. Dit uit zich in slapeloosheid en vermoeidheid. ‘s Ochtends na het opstaan voelt hij zich al doodmoe. Jacques is bang zijn baan kwijt te raken in deze onzekere tijd. Daarom zet hij zijn moeheid opzij en zoekt allerlei manieren om maar door te kunnen gaan. Maar dat eist zijn tol. Ontspannen gaat niet meer. En inmiddels lukt het hem ook niet meer om ‘s avonds in slaap te vallen. Zijn gedachten blijven malen en Jacques zit muurvast. Er moet iets gebeuren!

Stress en grenzen overgaan

Jacques loopt zichzelf voortdurend voorbij en voelt zich gejaagd. De dagen worden steeds zwaarder en moeizamer. Bij een beoordeling op zijn werk krijgt hij een ‘redelijk’ in plaats van de verwachte ‘goed’ en dat hakt erin. Zijn lichamelijke klachten nemen toe en Jacques beseft dat er echt iets moet veranderen om uit deze neerwaartse spiraal te komen. Hij neemt contact op met mij en met gericht voedingsadvies help ik Jacques zijn Candida aan te pakken. Bovendien leer ik Jacques door zachter te gaan werken geleidelijk van zijn chronische stress af te komen.

Zelfvertrouwen door anders leren kijken

Al in de eerste maand van het Zacht Werken®-programma voelt Jacques een enorme vooruitgang. De inkrimping op zijn werk raakt hem nauwelijks nog en hij vindt zijn zelfvertrouwen terug. Hij leeft veel meer in het nu en leert anders te kijken naar tegenslag. Het lukt Jacques zijn perfectionisme los te laten en hij ‘moet’ minder van zichzelf. Hij staat nu met meer energie op en gaat weer met plezier naar zijn werk.

Meer energie

Aan het einde van de dag is Jacques nu minder moe en heeft hij, ondanks de drukke dag lekker gewerkt. Ook is zijn stressbestendigheid na de eerste maand van het Zacht Werken®-programma merkbaar toegenomen. En dat niet alleen: Jacques ervaart rust en heeft overzicht over zijn leven gekregen. Hij levert betere prestaties die hem minder energie kosten én hij slaapt stukken beter dan voorheen.

“Zacht Werken is super! Ik pas het nu dagelijks toe, zowel in mijn werk als privé en het doet iets met me. Ik ben nu ‘s avonds minder moe, doordat ik lekker heb gewerkt. Door een paar simpele aanpassingen ben ik nu meer stressbestendig. Is er een kleine tegenslag? Dan kijk ik daar nu anders naar!”

Hoe doet hij dat toch?!

Het mooiste compliment komt van zijn collega’s die merken dat Jacques enorm is veranderd. En dat al na een maand. Hij straalt rust uit en is gefocust aan het werk. Hij laat goed werk zien en wordt daarvoor gewaardeerd. De reorganisatie op zijn werk? Die raakt hem nu minder. Hij voelt nu: dit komt wel goed. Nog niet zo lang geleden was hij net als zij: druk-druk, slecht slapen en gestrest. De vage klachten negerend. Ze vragen zich af hoe hij dat toch doet?!

Dromen waarmaken

Ondertussen durft Jacques weer te dromen en onderzoekt of hij zijn droom om voor zichzelf te beginnen, kan en wil gaan waarmaken. Dat lukt sneller dan gedacht! Jacques volgt zijn hart en meldt zich aan voor een opleiding, waarmee hij mensen kan helpen.

Zacht werken is voor iedereen toepasbaar. Ook als je net als Jacques een veeleisende baan hebt. Of wanneer je leven door ingrijpende gebeurtenissen op je werk of privé op zijn kop staat. Meer weten? Klik HIER voor meer informatie over zacht werken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *