Zo ga jij voor goud

Wat doen ze het goed, hè? De Nederlandse olympische sporters in Pyeongchang. Het regent gouden, zilveren en bronzen plakken. Wat een blijdschap spat er van de gezichten als ze op het podium staan of in de HHH! De jarenlange voorbereidingen worden dik beloond. Echt geweldig voor ze!

Succesvolle sporters zijn zacht werkers

In de voorbereidingstijd is een topsporter niet de hele dag hard aan het werk, al zou je dat misschien wel denken. Ze hebben wel een goede balans in wat ze doen en ontspannen speelt een belangrijke rol. Succesvolle sporters doen slimme dingen waardoor ze groeien in hun prestaties. Elke dag weer. Zoals een middagdutje na een zware training. Of liggend op de bank visualiseren hoe ze een wedstrijd winnen.

Ik spreek vaak Candidapatiënten die van alles doen. Onderzoeken bij de arts in het ziekenhuis, maar ook een ontlasting onderzoek bij een laboratorium én een bloedtest die uiteenlopende uitslagen geven. Dagelijks een vermogen aan supplementen slikken, zonder te weten of de darmen het goed opnemen. Het internet afspeuren naar Candidaproof recepten bij het dieet en tegelijkertijd veel stress hebben in het werk en de dagelijkse waan van de dag. Het resultaat? Ze merken geen verbetering, lopen vast in het doolhof van het dieet en geven het op.

Of je nu een topsporter bent of het Candidadieet volgt: ook jij kan voor goud gaan en op een zachte manier het beste resultaat behalen. Moet je dan de hele dag met je ogen dicht op de bank gaan liggen dromen? Nee, zo werkt het natuurlijk niet. Maar als je je gedraagt als een topsporter kom je verder dan je verwacht.

Gedraag je als een topsporter

Succesvolle mensen, in de sport en daar buiten, gedragen zich anders. Het geheim zit in 5 dingen, die samen het grote verschil maken. Welke 5 dingen dat zijn? Dat lees je hier:

 1. Denk positief
  Denk aan succes, niet aan verliezen. En aan mogelijk in plaats van moeilijk. Het gaat om de opbrengst, jouw resultaat. Want daar doe je het immers voor. Denk dus niet aan wat het je kost aan tijd, moeite of geld. Het stemmetje in jouw hoofd probeert jou met bezwaren in je comfort zone te houden. Ook al voelt die comfort zone helemaal niet fijn, met klachten die jou 24 uur per dag bezighouden. Denk je positief? Dan zie je kansen, mogelijkheden en oplossingen. Dan is een tegenslag maar tijdelijk en pak je sneller door.
 2. Bepaal je doel
  Formuleer je doel heel concreet. Wat wil je bereiken? Wil je binnen 6 weken van je gesnaai af? Wil je over 3 maanden merken dat je huid minder jeukt? Ontwikkel een plan om je doel te realiseren. Wees flexibel en stel je plan bij met aanvullende mogelijkheden. En niet onbelangrijk: vergeet niet te genieten van de weg naar het doel toe.
 3. Kom in actie
  Wees niet bang om te beginnen. Ga aan de slag en stop met alles te overdenken. Kijk niet terug op hoe het in het verleden mislukte, maar richt je aandacht op nu en het resultaat in de toekomst. Blijf dus niet met knikkende knieën afwachten. Als je niets doet verbetert je situatie ook niet. Een Candida-overgroei gaat niet vanzelf weg!
 4. Houd focus en zet door
  Succes draait om doorzetten. Laat je niet afleiden door de mening van andere mensen en geef het nooit op. Durf anders te zijn. Houd je aandacht bij je doel en geef geen aandacht aan de mensen of dingen die jou afleiden. Dus laat je niet verleiden tot een koek bij de thee, omdat ze je anders zo ongezellig vinden. Of een mars bij het pompstation, omdat je best wel trek hebt. De kortste weg naar succes is resultaat- en actiegericht. Zonder excuses of redenen om dingen anders te doen.
 5. Ontvang feedback
  Alle succesvolle mensen hebben iemand naast zich staan om. Zowel in de sport als in de politiek of het zakenleven is dat heel normaal. Of dacht jij dat Sven Kramer altijd zelf zijn trainingsschema opstelt? En dat Barack Obama zijn eigen pakkende speeches schreef? Een trainer, coach of mentor helpt focus te houden op het doel en geeft goed opgebouwde feedback. Als je feedback durft te ontvangen geef je jezelf een kans je te verbeteren. Verzamel feiten, analyseer de details en leer van je fouten. Zo ontwikkel jij jezelf en word je elke dag een beetje beter. Verwacht niet dat je alles alleen moet doen. Durf te leren van iemand die met je meekijkt en maak het zo zacht voor jezelf.

Ik wens je een gouden toekomst!

Wil jij sneller succes beleven?

Ik help je graag. Vraag hier een gratis Candidagesprek aan. Dan bespreken we in 40 minuten hoe jij je doel bereikt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *