Zo heeft Candida invloed op jouw geluk

“Kan een Candida in je darmen je ook ongelukkig maken?” vraagt Martine. Ze voelt zich erg ongemakkelijk bij deze vraag. Dat je energie weglekt door Candida-infecties weet ze. Maar ONGELUKKIG… Dat voelt gelijk een stuk meer ingrijpend en vervelend.

Martine leeft voortdurend in het spitsuur. Ze heeft een baan én een gezin met jonge kinderen, helpt mee op school en bij de sportclub van de jongste en is daardoor altijd in de weer. Ze wil het graag goed doen, maar merkt steeds vaker dat het niet meevalt. Ze voelt zich druk, opgejaagd en rusteloos en maakt meer fouten in haar werk, waar haar leidinggevende haar al op aansprak. Ze heeft het gevoel overal alleen voor te staan en de sfeer in huis wordt er niet gezelliger op. De rek is eruit. Haar grens is bereikt. Uit frustratie stopte ze vaker een dropje in haar mond. Maar… De schimmelinfecties op haar huid kwamen sindsdien ook weer terug. Grrrrrr!

De laatste tijd slaapt ze erg onrustig en snauwt ze naar haar man. Dat merkt ze wel, maar de stress grijpt haar naar de keel. Soms, als ze aan tafel zitten te eten, kijkt ze naar haar man en kinderen. Naar haar huis en naar wat ze in 10 jaar met hard werken hebben opgebouwd. Martine kan er niet meer van genieten. De sombere gedachtes overheersen. Ze voelt zich down en vraagt zich af ‘Is dit het nu? Is dit mijn leven en ga ik zo oud worden?’. Ze raakt er nog dieper van in de put.

www.candidacoach.nl

Een slechte spijsvertering speelt hier ook een belangrijke rol

Je spijsvertering is een ingewikkeld systeem dat wordt beïnvloed door allerlei factoren. Een systeem dat geregeld wordt door o.a. je maag, darmen, lever en galblaas. Wanneer door omstandigheden een Candida overgroei ontstaat en je spijsvertering niet meer optimaal werkt kan het ernstige gevolgen hebben voor de manier waarop veel organen in je lichaam actief zijn. Niet alleen voor de organen die betrokken zijn bij je spijsvertering, het heeft ook invloed op de manier waarop je hersenen functioneren.

Wanneer de gezonde balans van micro-organismen in je darmen verstoord wordt en in een ongezonde overgroei van Candida verandert, raak je uitgeput. Je vertraagt door een lage energie. Er is een belangrijke verbinding tussen je darmflora en je hersenen en je voelt je angstig en depressief worden. Dit gebeurt heel langzaam. In het begin kun je niet meer helder denken. De hersenmist geeft je het gevoel er niet meer ‘bij’ te zijn. Je blik wordt waziger en je concentreren op je werk wordt lastig. Je verliest de grip. Je ziet de dingen vaker van de sombere kant en voelt je meer en meer ontevreden. Wat er gebeurt in je darmen en wat er gebeurt in je hoofd staat dus met elkaar in verband. Candida bepaalt voor een belangrijk deel je gedachtes en je humeur!

Hoe je je leven weer op de rails zet

Diep in haar hart wil Martine het liefst weer kunnen genieten van haar gezin en haar werk. Af van de deprimerende gedachtes en gezond oud worden. Samen met haar man. Maar hoe kun je je leven weer op de rails krijgen als Candida je parten speelt?

Allereerst: een gezonde darmflora helpt om een goede gezondheid te houden. Het staat garant voor een goede immuniteit, een optimale spijsvertering en een goede hersenfunctie. Met een gezonde darmflora blaak je van de energie en kun je meer aan. Als het je lukt te leven zonder antibiotica of het eten van producten waarin veel suiker te vinden is, zal je darmflora gezond blijven. Het probleem is helaas dat de meesten van ons dat niet lukt. Zelfs de doorsnee verpakking in de supermarkt staat bol van de suiker die de immuniteit verzwakt en een Candida-overgroei bevordert. En wie heeft er niet gesnoept of als kind al antibiotica gehad?

Pak de Candida dus aan met goede voeding. Ik weet uit ervaring: binnen 3 maanden is het mogelijk de Candida onder controle te hebben, waardoor je meer energie hebt en een zonniger kijk op je leven. Ook als je al 30 jaar met de Candida worstelt. Het programma Koud Kunstje geeft je de handvatten die je nodig hebt.

Ten tweede:  zorg voor minder stress in je leven en doe dat wat je meer energie geeft. Doe wat je graag doet met rust en focus. Een baan én een gezin met jonge kinderen én op school helpen én bij de sportclub van de jongste actief zijn… Het is mogelijk dat allemaal te blijven doen, zonder risico op een nieuwe Candida-infectie. Zelfs naast het runnen van je huishouden en met een opgewekt humeur. Het programma Zacht Werken tegen Candida helpt je dat te realiseren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *