Geen tijd!

“Ik heb nog geen tijd gehad om naar de therapeut te gaan, want ik ben momenteel druk als mantelzorger. Ik kan toch ook later een afspraak maken?” vraagt M.

“Het is morgen een heel hectische dag en ik ben bang in tijdnood te komen. Kan het Candidagesprek naar volgende week verschoven worden?” vraagt A.

“Graag zou ik over een paar maanden starten met het coaching programma Koud Kunstje, dan heb ik het rustiger. Zou dat kunnen?” vraagt B.

Natuurlijk kan dat. Je hebt altijd zelf de keuze wanneer je ergens aan begint, maar uitstellen is niet altijd verstandig. Beter is het er juist dán nog iets bij te doen. Iets heel belangrijks, dat vaak over het hoofd wordt gezien.

Je hebt het druk

Je hebt een volle agenda met afspraken en verplichtingen. Werk, kinderen, ouders om voor te zorgen. En dan komen de onverwachte telefoontjes en bezoekjes er nog bij. Aan het eind van de dag plof je met een zucht op de bank. “Hèhè, wat een dag!” Het is je weer gelukt je buikpijn en misselijkheid te negeren. Je merkt die knoop in je schouderspier wel op, maar als je nu maar goed slaapt, kun je er morgen weer tegenaan. Om de volgende dag hetzelfde mee te maken… Candida is gek op hectiek: hoe drukker jij bent, hoe meer zij groeit!

Rennen www.candidacoach.nl

Liever geen klachten

Als je eropuit gaat en iets leuks gaat doen, ervaar je geen klachten. Het liefst zou je dat elke dag zo beleven. Heerlijk ontspannen de dingen doen waar je je goed bij voelt. Voor jezelf of voor anderen. Genieten, zonder druk te voelen van dingen die nog moeten want je hebt overzicht. Een lichaam dat aangeeft daar ook heel tevreden mee te zijn en aan het einde van de dag nog energie heeft om wat onkruid te wieden in de tuin.

Het mooie is: dat kan!

Juist als je het druk hebt en er voor anderen wilt zijn, is het belangrijk voor jezelf te zorgen. Maar hoe doe je dat?

    • Zoek de balans en maak ook tijd vrij voor jezelf, dat verdien je! Je hoeft er niet alleen maar voor anderen te zijn.
    • Door ook aandacht te schenken aan je eigen gezondheid. Als je sterker bent, kun je nóg meer voor een ander betekenen. Stel je het uit, dan is de kans groot dat jouw Candidaklachten ondertussen flink toenemen. Zo wordt het op den duur steeds zwaarder er voor die ander er zijn.
    • Wacht niet tot later, maar accepteer hulp juíst wanneer je het druk hebt. Op dat moment heb je die het hardste nodig! Je hoeft dan niet meer alles zelf te organiseren, waardoor je op een slimme manier voor jezelf zorgt en je gezondheid ziet verbeteren.

Wil jij goed voor jezelf kunnen zorgen in alle hectiek van de dag?
Vraag dan een gratis Candidagesprek aan en we ontdekken samen in 40 minuten waar jij rust en focus bij kunt gebruiken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *