Zet je gezondheid in de steigers
Er vertonen zich zwarte plekken op een muur in de badkamer. Boven het raampje, dat overigens altijd open staat. Ventileren is noodzakelijk in een natte ruimte, maar blijkbaar niet voldoende geweest om de schimmelvorming op de eens strak wit gesausde muur te voorkomen.
Nu ik naar de muur kijk schiet me een uitspraak van dr. F. van der Blom, huisarts en homeopaat in ruste, te binnen. Een arts die zich niet langer kon vinden in de protocollen die hij in zijn functie als huisarts moest volgen. Tijdens een bijeenkomst hoorde ik hem de werkwijze van een huisarts vergelijken met die van een loodgieter. Hij schetste de volgende situatie.
Stel je eens voor: je hebt lekkage. Grote natte plekken op de muur. Wat doe je? Je belt een loodgieter en je bent blij dat hij snel langs kan komen. De loodgieter bekijkt het probleem en zegt: “Zo, dat is vervelend. Ik adviseer u de muur droog te föhnen.” Binnen tien minuten staat hij weer buiten. Je föhnt de muur, maar merkt dat de muur telkens weer nat wordt. Je belt de loodgieter opnieuw en zegt: “Het helpt niet. Het probleem komt steeds terug.” Waarop geantwoord wordt: “Je moet ook 3x per dag föhnen! Voor de rest van je leven.”
De oorzaak aanpakken
Of het nu gaat om een lekkage of je gezondheid, dat het effectiever is het probleem bij de oorzaak aan te pakken moge duidelijk zijn. Achter het huis werd dus een steiger geplaatst. De voegen van de buitenmuur werden gecontroleerd, zo nodig vernieuwd en het kwetsbare deel van de muur waar de schimmel zich liet zien werd geïmpregneerd.
Ook bij Candida is het noodzakelijk het probleem bij de bron aan te pakken: bij de darmen. Allerlei middeltjes proberen en aanmodderen zal de klachten niet op de lange termijn doen verdwijnen. Zodra je weerstand even afneemt of je darmflora verandert door verkeerde voeding, zal de Candida gebruik maken van de ruimte die het krijgt.
Hoe pak je het aan?
Inmiddels heb ik veel klanten mogen helpen met eenzelfde probleem: ze raakten niet definitief van hun Candida en lichamelijke klachten af. Ze pasten het dieet niet op de juiste manier toe of werden toch weer verleid door ongezond eten. Dat is zo zonde! Door je gezondheid goed in de steigers te zetten kun je blijvende resultaten boeken.
Door de volgende 5 stappen te nemen kan iedereen er in slagen bij de oorsprong van het probleem te komen en daar verandering in te brengen.
1) INZICHT
Kijk eens kritisch naar je huidige situatie. Waar neem jij jezelf niet serieus? Welke lichamelijke klachten schuif je steeds weer voor jezelf opzij? Wat bagatelliseer je en doe je af met ‘het hoort er nu eenmaal bij’? Hoelang ploeter je al op deze manier?
2) STOP! NU NIET VERDER!
Deze situatie is niet wat je wilt. Dit kan niet de bedoeling zijn. Roep het een halt toe en ga zo niet verder. Deze situatie hoeft ook niet langer zo te zijn.
3) JE VERLANGEN
Wat wil je wel? Waar verlang je naar? Rust? Meer energie? Een leven zonder buikpijn? Hoe voel je je als je klachtenvrij door het leven kan gaan?
4) ACCEPTEER DAT
Accepteer wat je wel wilt. Je wilt je gezond voelen. Van de buikklachten, infecties en behoefte aan suiker af. Stel jezelf de vraag: welke stap kan ik zetten? Wat kun je doen om je huidige situatie te keren naar je verlangen?
5) ZOEK HULP
Neem jezelf en je verlangens serieus. Je hebt al geploeterd en van alles geprobeerd. Schakel iemand in die met je meekijkt naar wat er nodig is. Iemand met kennis van zaken, die je begrijpt en zegt ‘Ik kan je erbij helpen, dit is er voor nodig’.
Allereerst is het raadzaam een persoonlijke analyse uit te laten voeren. Zo ontdek je voor welke voedingsstoffen jij op moet passen of welke supplementen jouw organen kunnen gebruiken hun taak beter uit te voeren.
Pas daarna je voeding aan. Met de juiste aanpak kun je het Candidadieet jarenlang of zelfs voor de rest van je leven volhouden. En apart koken voor je gezin..? No way!
Ben jij bereid je gezondheid in de steigers te zetten?
Wil jij weten hoe je een goede gezondheid permanent voor elkaar kan krijgen? Hulp is binnen handbereik. Je kunt er meer over horen tijdens een gratis Candidagesprek. Vraag hier je gratis gesprek aan.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!