Sabotagegedachte 3

Is het denken aan wat je allemaal moet doen om je gezond te eten gelijk aan stress en ga je het uit de weg?

Heb jij ook zo’n intern stemmetje dat tegen je loopt te zeuren? Het is je innerlijke criticus en een vorm van zelfsabotage als je hier teveel naar luistert. Je innerlijke criticus kan een enorme b*tch zijn. Zelfs zo erg dat je het bijltje erbij neergooit.

Ik ga je niet vertellen dat het altijd makkelijk is.
Op een bepaald moment komt die man met de hamer. Die kom je tegen als je moe bent. Als je pijn hebt. Of het gevoel hebt dat het Candidadieet voor jou toch geen zin heeft, omdat je geen verbetering ziet. Iedereen heeft momenten dat het niet meer leuk is.

Deze zomer liep ik de 4daagse in Apeldoorn. Maar voor ik zover was gebruikte ik ook elk excuus dat ik kon vinden. Vaak kwam ik er ook prima mee weg. Maar ik merkte (en jij weet dat ook) dat je met excuses niet ver komt.

Ik maakte een serie van 4 video’s over veel voorkomende sabotagegedachten. De eerste video zie je hier. De tweede staat hier.

Op de derde dag had ik het zwaarder. Een dip. Je ziet en hoort het in deze 3e video.

Ik heb pijn en de adrenaline in mijn lijf is hoog. Ook ik ken momenten dat het even niet leuk is. Maar iets houd mij op de been. Iets in mijn mindset, waardoor ik toch doorliep. En waarmee jij ook kan doorzetten.

Laat jouw angst je gezondheid niet saboteren. En als je het aanpassen van je leefstijl niet zit zitten, overweeg dan mijn hulp in te schakelen. In een groepstraject of 1:1.

Werk aan jouw gezondheid én tegelijkertijd aan die van je (toekomstige) kinderen. Praktisch en op een manier die jou past. Met kleine stappen en gestructureerd. Twijfel niet en stop met die smoezen. Dóe!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *