De raadsels rond aanhoudende darmklachten

“Pfff”, zucht Saskia. “Die buikkrampen heb ik inderdaad ook, daar word ik soms echt gek van.“ We bespreken de klachten die Saskia heeft. Ze zijn heel herkenbaar: een opgezette buik, winderigheid en een ontlasting die varieert van brij naar harde stukjes. Al jaren. En continu. “Was er maar een pil die de krampen vermindert. Dan had ik niet zoveel last.” “Dan blijf je pleisters plakken”, antwoord ik. Saskia kijkt me vragend aan.

Een raadsel

Artsen staan vaak voor een raadsel als je met deze klachten bij ze aanklopt. Ze vinden geen aanwijsbare oorzaak. Saskia kreeg daarom na diverse onderzoeken uiteindelijk de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Dan heeft het beestje maar een naam, hè…

www.candidacoach.nl medical

PDS

PDS is een vaak voorkomende diagnose. In Nederland hebben circa 3,5 miljoen mensen er last van. “Je moet met deze ziekte leren leven”, zegt je arts, want die weet het verder ook niet meer. PDS wordt ten onrechte een ziekte genoemd. Het is namelijk geen ziekte maar een symptoom. Het is het gevolg van een onbalans in de darmen, soms in combinatie met teveel langdurige stress.

Wat je arts niet ziet: deze onbalans wordt in veel gevallen veroorzaakt door Candida! Een ernstige bedreiging voor je gezondheid. Weet je, dat volgens natuurartsen de Candidabelasting al in de top 3 van bedreigingen voor de gezondheid staat? Het is hoog tijd dat de reguliere artsen Candida erkennen als oorzaak van klachten!

Pleistereffect

Een pil zal Saskia niet helpen. Daarmee verdoezel je de klacht en bestrijd je een symptoom. Dan plak je er de rest van je leven een pleister op. Als je een pil slikt om de pijn te verzachten, kom je nog niet bij de oorzaak van je probleem. Wat is voor Saskia dan een betere oplossing?

Voedingskompas

“Je hebt meer aan een voedingskompas, Saskia.” “Een wat?” vraagt ze. Ik leg haar uit wat ik bedoel. ”Je buik geeft aan dat het daar niet goed werkt. In je darmen leven miljoenen bacteriën en gisten. Die vormen jouw darmflora. Als je darmflora in onbalans is, levert dat klachten op. Zodra je deze weer herstelt, zullen je klachten verminderen en zelfs verdwijnen. Daarvoor heb je een plan nodig en een voedingskompas helpt jou daarbij. Meten is weten. Je voedingskompas vertelt je namelijk wat jouw specifieke behoeften zijn. Wat jouw lichaam nodig heeft. Met voeding, maar misschien ook met supplementen om je darmen een handje te helpen.“ “En hoe kom ik daaraan? Zo’n voedingskompas?” “Dat is eenvoudiger dan je misschien denkt: een pre-screening ‘Wat mag ik eten?’ kan je daarbij van dienst zijn.”

Een paar weken later werd ik gebeld door een blije Saskia. Ze bleek een flinke Candidabelasting te hebben en had haar voedingskompas opgevraagd. Daaruit bleek dat ze gevoelig is voor een aantal producten. Producten die in principe gezond zijn en die ze graag at, maar waar haar darmen niet blij van werden. Ze wilde nu graag een volgende stap zetten en met mijn programma leren hoe ze met de juiste voeding van haar Candida af kan komen.

Wil jij ook stoppen met pleisters plakken?

Vraag een gratis Candidagesprek aan en we bespreken wat jij precies nodig hebt om van je buikklachten af te komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *