Pannenkoeken
Hoe maak je de heerlijkste pannenkoeken als je geen melk mag? Een recept uit Heb jij Candida? Ik (k)ook!:
Benodigdheden voor 8 stuks:
200 gram volkoren tarwemeel (of een andere meelsoort)
4 eieren
5 deciliter karnemelk (rijstemelk, havermelk of amandelmelk kan ook)
snuf zeezout
scheutje bak-olijfolie
roomboter
Roer in een kom de eieren één voor één door het meel. Voeg wat zout toe.
Giet de karnemelk er beetje bij beetje bij en roer tot het beslag glad is en zonder klontjes.
Schenk er een scheut olijfolie bij en roer goed door.
(Voor extra luchtige pannenkoeken: Scheid de eieren. De dooiers los kloppen en gelijk met de karnemelk toevoegen aan het meel. De eiwitten apart stijf kloppen en voorzichtig door het beslag scheppen.)
In een grote pan op hoog vuur een stukje roomboter laten smelten en met een soeplepel het beslag erin scheppen.
Bak de onderkant gaar op middelhoog vuur.
Keer ze om als de bovenkant droog is en bak de onderkant nu goudbruin.
Tips voor beleg:
Op het laatst laten smelten in de pan, tijdens het bakken:
tomaat + pesto + geitenkaas of mozzarella
Door het beslag roeren voor het bakken:
bosbessen, blauwe bessen, Gojibessen
Meebakken in de pan:
uienringen + plakjes tomaat (+pesto)
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!