Jeuk tussen de benen

Onlangs was ik te vinden op een zeer druk bezocht evenement in de stad. Er hing een goede sfeer. De mensen waren opgewekt en genoten zichtbaar van de optredens: jong en oud galmden uit volle borst mee met de succesnummers van de artiesten. Het was een beetje te druk naar mijn zin. Dus koos ik voor een plekje aan de kant, in plaats van tussen de menigte.

Zittend op een stoeprand zag ik een verscheidenheid aan mensen voorbij komen. Mensen kijken doe ik graag. (Wie niet?) Zonder overigens te oordelen. Ik heb een hekel aan een afkraak mentaliteit en laat een ander liever in zijn waarde. Flarden van gesprekken ving ik op. Vaak nietszeggende zinnen, omdat ik de context miste. Tot een groepje vrouwen zich voor mij verzamelde. Dertigers, dacht ik. Hun partner en kind thuis gelaten en zin in een avond uit. Ze begroetten elkaar hartelijk en overlegden een poos over de plannen. Wanneer zullen we waar zijn? Waar treffen we elkaar weer als we splitsen? Ieder had er een mening over, op één na. Zij stond er wat stilletjes bij. Een beetje draaiend met haar heupen. Zo onopvallend mogelijk met haar vingertoppen tegen de schaamlippen drukkend. Ze had duidelijk ergens last van. “Ik ga even naar de wc, ik word er gek van!”, zegt ze opeens en loopt weg. “Wat is er met háár?”, wordt er gevraagd. “Oh, ze heeft het weer. Jeuk tussen de benen!”, antwoordt een ander, die er blijkbaar meer van weet. “Bedoel je dat ze zin heeft in seks..?”, vraagt een volgende nog. “Nee joh, dat gaat nu juist niet. Ze heeft weer last van die vaginale infectie.”

www.candidacoach.nl

Je wordt er gek van

Regelmatig is het raak: jeuk, veel afscheiding en irritatie. Je merkt dat het na een periode met stress en een lage weerstand op komt zetten. Maar hoe voorkom je dat? Je vagina is roder dan normaal en gevoelig. Vrijen voelt niet aangenaam. Je moet vaker plassen. Je ondergoed irriteert. De afscheiding is brokkelig en de inlegkruisjes broeien. Je raakt er maar niet van verlost. O, wat baal je! Opnieuw ga je naar de huisarts voor een middeltje. En je partner baalt ook, want hij heeft sinds de laatste keer last van een rode, jeukende irritatie rond de eikel.

Candida schimmelinfectie

Een vaginale schimmelinfectie, veroorzaakt door Candida, is erg hinderlijk. Veel vrouwen krijgen er minimaal eens in hun leven mee te maken, maar regelmatig spreek ik vrouwen die er zelfs maandelijks last van hebben.

Het veroorzaakt een branderig gevoel in of rond de vagina bij het plassen of vrijen, een brokkelige afscheiding en jeuk. Hoewel Candida geen seksueel overdraagbare aandoening is, kun je je partner er wel mee infecteren.

Afscheiding hoort

De hoeveelheid afscheiding kan variëren gedurende de cyclus. In een gezonde situatie, tijdens je meest vruchtbare periode, kun je zelfs een lange transparante sliert van afscheiding uit de vagina zien komen. Het is een teken van gezondheid. Hormonale veranderingen, stress, de pil of antibiotica kunnen het milieu in de vagina echter verstoren. De afscheiding wordt wit, brokkelig en kan gaan ruiken. We noemen dat witte vloed. Een huisarts schrijft je dan vaginale tabletten, capsules of een crème voor. Deze middelen kunnen tijdelijk verlichting bieden, maar je pakt het probleem hiermee niet bij de oorzaak aan, waardoor het terug komt zodra het de kans krijgt.

Wat helpt wel?

Je weerstand verhogen door het Candidadieet te volgen en stress vermijden is meer effectief. Eet geen geraffineerde en toegevoegde suikers. De Candida leeft van de suikers en zal daardoor juist toenemen. Zorg daarnaast dat het vaginale milieu zo rustig mogelijk blijft. Dit kun je doen door:

  • Geen zeep te gebruiken. Zo heel af en toe een beetje douchegel kan geen kwaad, maar gebruik het liefst alleen lauw water met een schone washand en was je daarmee van voren naar achter;
  • Na het plassen ook van voor naar achter af te vegen. Zo voorkom je dat bacteriën uit de anus in de vagina komen;
  • Geen vaginaalsprays te gebruiken. Laat de natuur haar werk doen;
  • Katoenen ondergoed te dragen;
  • Een goede kwaliteit inlegkruisjes te gebruiken. Verband met een absorberende laag van korreltjes gaat broeien en geeft irritatie.
Heb jij schoon genoeg van de vaginale infecties?

Als je niet weet waar je te beginnen met het oplossen van je Candidaprobleem en daar persoonlijke hulp bij kan gebruiken: met dit programma krijg je stap voor stap grip op je infecties.

Vraag je je af op dit programma iets voor jou kan betekenen?
Meld je dan aan voor een Candidagesprek. In een telefonisch gesprek van 40 minuten zoomen we in op jouw situatie en bespreken we wat jij nodig hebt om je probleem op te lossen.

1 antwoord
  1. Miriam Martinez
    Miriam Martinez zegt:

    Ik ben 45 jaar, heb 2 kinderen van 5 en 12 jaar en heb al meer dan de helft van mijn leven last van candida. Ik denk dat mijn kinderen het ook hebben. Ik heb in het verleden verschillende keren geprobeerd er vanaf te komen maar zonder succes. Hopelijk kunnen jullie ons helpen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *