Asperge omelet

Benodigdheden per persoon:
2 eieren
klein scheutje karnemelk
10 groene aspergetips
1/2 teentje knoflook
1/2 – 1 theelepel gedroogde chilivlokken (Cayennepeper)
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
zeezout
zwarte peper uit de molen
roomboter

Snijd een klein stukje van de onderzijde van de aspergetips. Kook ze in een bodempje water in 2-3 minuten net aan zacht. Laat ze iets afkoelen en snijd ze door midden.

Klop de eieren met de karnemelk los in een kom. Pers de knoflook erboven uit en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Voeg de chilivlokken, zout en peper naar smaak toe en roer het eimengsel goed door.

Smelt de roomboter in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan.
Verdeel de aspergestukjes over het ei en bak de omelet op een niet te hoog vuur goudbruin, afgedekt met een deksel.
Zodra het ei aan de bovenzijde gestold is keer je de omelet voorzichtig om. Gebruik hierbij eventueel een bord om te voorkomen dat de omelet breekt.
Bak de omelet op een laag vuur kort af en serveer hem met de aspergetips aan de bovenzijde.

asperge omelet
Je kunt de asperge omelet ook als snack serveren:
Maak een eimengsel voor 4 personen, bak hiervan een dikke frittata en snijd hem in punten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *