Zonneallergie en dromen van onbezorgd naar buiten kunnen

“Ik word gek van die jeuk”, zucht Ineke aan het eind van de dag. “Als dit zo blijft, kan ik straks niet eens meer naar buiten!” Ineke is halverwege de 40 en houdt van buiten zijn. Tuinieren en fietsen zijn haar grootste hobby’s. Ze heeft een grote tuin waarin altijd iets te doen is. In het voorjaar en de zomer maakt ze elke week een fietstocht met een gezellige groep vriendinnen. Ze beleeft er veel plezier aan. “Maar”, zegt ze bezorgd, “dit moet echt stoppen. Het is zo echt niet comfortabel meer.”

Ineke droomt van onbezorgd naar buiten kunnen

Maar dan moet eerst die zonneallergie verholpen worden. De jeukende rode bultjes op haar huid verschijnen al in maart en op een slechte dag zijn het enorm dikke bulten.

Als ik haar spreek is het zonnig en lekker weer. Ze verzucht: “Wat te doen aan die zonneallergie? Tijdens het tuinieren en fietsen is het onmogelijk in de schaduw te blijven. Een lange broek en shirt met lange mouwen zoals ik nu draag is vaak echt te warm! Steeds denk ik de juiste zonnebrandcrème gevonden te hebben, maar raak na een tijd toch steeds weer teleurgesteld. Ik geef een hoop geld uit aan crème’s of anti-histamine tabletjes, maar die geven me geen garantie op een rustige huid. Ik word er moedeloos van! Hoe kom ik hier vanaf?”

www.candidacoach.nl schaduw

Ineke ziet zichzelf het liefst onbezorgd buiten

In een jurk met korte mouwen. Of een leuke korte broek met een zomers hemdje. Ze heeft jaren geleden al eens de diagnose Candida gekregen en de zonneallergie is één van de symptomen. De extreme reactie van je huid treedt op bij blootstelling aan de zon en die reactie stopt niet vanzelf. Wat kun je doen om de allergische reactie van je huid te voorkomen of te verlichten?

Tips
  • De meest voor de hand liggende tip is: bouw het contact met de zon rustig op en vermijd de zon op het heetst van de dag. Zoek tussen 11.00 en 15.00 uur de schaduw op.
  • Smeer je huid regelmatig in met een zonnebrandcrème zonder chemische toevoegingen. Een crème met natuurlijke ingrediënten roept minder snel een extreme reactie op van je gevoelige huid.
  • Help je huid te ontgiften door veel te zweten en veel water te drinken, op een warme dag minimaal 2 liter.
  • Smeer je huid na het zonnen in met aloë vera gel of vitamine E crème. Vitamine E helpt de huid te herstellen, aloë vera gel werkt verkoelend en helpt tegen de jeuk.
  • Vermijd het gebruik van antibiotica en zorg dat je immuunsysteem verbetert. De oorzaak van allergieën ligt in je darmen. De oplossing van je probleem vind je in het herstellen van je darmflora en een optimaal werkende spijsvertering.
Naar de kern van je probleem

Je huid vertelt je hoe je verteert. Een tekort aan voedingsstoffen, of scheve verhoudingen in je darmflora door een Candida-overgroei laten zich aan de buitenkant zien. Met het aanpassen van je voeding kun je je huid soms al binnen 3 weken zien opknappen.

Ineke heeft al van alles geprobeerd om er vanaf te komen, maar dat was vooral gericht op symptoombestrijding. Nu is ze er klaar voor de zonneallergie bij de oorzaak aan te pakken: in haar darmen.

We bespreken wat ze dagelijks eet en ik adviseer haar eerst een afspraak te maken met een van de therapeuten met wie ik samenwerk, om haar darmflora te laten meten en een voedingskompas op te maken. Want hoewel we allemaal dezelfde organen hebben reageren we allemaal anders op onze voeding. Je darmflora herstellen is maatwerk!

Met een persoonlijke analyse krijgt Ineke een beeld van wat haar lichaam precies nodig heeft. Met deze kennis en het aanpassen van de voeding kan ze de darmflora weer in balans brengen en de allergie van binnenuit effectief aanpakken. Voeding als medicijn, waarmee de darmflora wordt hersteld en zowel de Candida als de allergie wordt aangepakt.

Het bekende opgeven is eng

Dat klinkt eenvoudig, maar kan ook heel spannend zijn. De vertrouwde bekendheid met bepaalde gerechten en producten opgeven, angst voor nieuwe gewoonten, niet weten waar te beginnen… Er is veel dat kan belemmeren. Het stemmetje in je hoofd houd je liever in je comfort zone. Ook al is die niet altijd comfortabel.

Maar ik weet zeker: iedereen kan stap voor stap nieuwe gewoonten aanleren. Daar help ik dan graag bij. Dus samen gaan we aan de slag en bouwen we het dieet in fases op, zodat Ineke rustig kan wennen aan de veranderingen en de kans op een terugval minimaal is.

Goed nieuws

Wanneer ik na ongeveer 6 weken van Ineke een e-mail krijg lees ik goed nieuws: ‘Een nieuwe meting heeft uitgewezen dat de Candida-overgroei nu flink is verminderd en ik kan nu al in de zon zonder rode bultjes te krijgen! Ik ben zo blij dat ik daar vanaf ben en geniet nu dubbelop van mijn tuin en de fietstochten. Had ik dit allemaal maar eerder geweten!’

Wil jij ook stoppen met tobben?
In het boek (Over)leven met Candida vind je de handvatten om zelf je huid te verbeteren.

Vind jij het erg lastig je darmflora Candidavrij te maken? Ik help je graag de goede stappen of de puntjes op de i te zetten. Vraag een gratis Candidagesprek aan en we bespreken telefonisch de mogelijkheden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *