Waarom het Candidadieet lastig is. En hoe het wel lukt.

“Wat wens je jezelf toe?” vraag ik. Dionne hoeft er aan de andere kant van de telefoon niet lang over na te denken. “Een goede gezondheid, zonder al die vervelende kwalen”, antwoordt ze stellig. Een veel voorkomende reactie. Want wie wil dit niet?

Het lijkt vanzelfsprekend: een goede gezondheid, zonder vervelende kwalen. Misschien is dit ook jouw grootste wens. Je gaat gemotiveerd aan de slag om dit doel te bereiken. Je weet wat je nu niet meer mag eten om van de Candidabelasting af te komen. Je hebt voldoende recepten verzameld om gevarieerd te kunnen eten. Je voelt: dit gaat lukken.

Volhouden is lastig

Maar… In de praktijk valt het niet altijd mee. Ik spreek regelmatig mensen die het lastig vinden dit doel te realiseren. Ze zijn teleurgesteld omdat ze het niet volhielden. Soms meer dan eens. En dus begonnen ze er maar niet meer aan.

Dat is jammer. Als je er anders mee omgaat, kun je het Candidadieet namelijk wel volhouden. Maar dan moet je er anders naar kijken. Hoe doe je dat?

Een onbekende weg

Als je jezelf een doel stelt, is het belangrijk je te realiseren dat je een onbekende weg ernaartoe gaat afleggen. Een goede gezondheid zonder vervelende kwalen is een uitdagend doel. Op weg naar dat doel leg je een bochtige weg af met allerlei obstakels. Zoals bijvoorbeeld de verleiding voor zondigen en de sociale druk. Die proberen jou van de ingeslagen weg te jagen.

Controle houden

Waarom kost het zoveel moeite die obstakels als zoete verleidingen en sociale druk te verslaan? Dat komt door de keuze die je moet maken. En je hoofd houdt niet van keuzes maken. Het maakt je onzeker. Het stemmetje in je hoofd zegt: “Ach joh, voor deze ene keer …” Je raakt uit balans en gaat twijfelen. Je moet erg hard je best doen op de ingeslagen weg te blijven. Je voelt je alleen staan en loopt vast. Dan komt het moment dat je zwicht. En eenmaal gezwicht, geef je steeds makkelijker toe zodra de omstandigheden lastig worden. Zo kom je er niet!

www.candidacoach.nl verlangen

Een andere blik

Hoe lukt het dan wel? Wil jij echt een goede gezondheid, zonder de vervelende kwalen? Dan moet je je doel anders verwoorden en je verlangen aan het woord laten. Hoe voel jij je als je je gezondheid terug hebt? Wat ga je doen als je geen hinder meer hebt van al die vervelende klachten? Hoe ziet jouw leven er dan uit? De antwoorden op deze vragen helpen je je doel voor ogen te zien. Zo sterk, dat je kunt voelen wat het je oplevert. Dan kun je makkelijker volhouden zodra het lastig wordt.

De krachtigste manier

Dat klinkt eenvoudig, maar het kan evengoed lastig zijn. De verleidingen en sociale druk blijven natuurlijk bestaan. Maar als je leert vanuit een concreet verlangen je keuzes te maken, is het de meest krachtige manier om je doel te bereiken. Zonder keuzestress en vol vertrouwen.

Wat is jouw verlangen? Wat ga jij doen als je je gezond en fit voelt?

Wil jij je verlangen nu echt gerealiseerd zien? Ik help je daar graag bij met het meest complete anti-Candidaprogramma.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *