Snelle tip voor hard werkende mannen met Candida

Het is bijna 15.00 uur als ik word gebeld. Ik schuif een stapel recepten opzij en neem de telefoon op. Het is Jan. Hij vertelt last te hebben van een aantal ‘typisch mannelijke’ klachten die nu veel te lang naar zin aanhouden. Daar wil hij vanaf.

“Typisch mannelijk?”, vraag ik. “Je snapt me toch wel? Nou ja, er zitten rode vlekjes op die enorm jeuken. Ik zie velletjes en scheurtjes. Misschien door het afvegen? Ook heb ik jeuk aan mijn anus. Echt heel lastig! Ik zit 3 tot 4x per dag op de wc, maar het komt moeilijk.”

Oei, dit is vervelend voor Jan. Ik herken de symptomen van Candida bij de man en kan me goed voorstellen dat hij hiervan af wil.

“Zullen we een afspraak maken voor een Candidagesprek?”, stel ik voor. “Ik heb zo meteen een afspraak, maar maak een andere keer graag tijd voor jou. Dan bespreken we rustig jouw probleem en wat jij precies nodig hebt om van deze klachten af te komen.” Daar heeft Jan geen tijd voor, zegt hij. “Ik ben met een verbouwing van mijn huis bezig. Daar gaat al mijn tijd in zitten.”

www.candidacoach.nl

Enthousiast vertelt Jan verder. Twee jaar geleden kocht hij een bouwval en sindsdien besteedt hij al zijn tijd, energie en geld aan dit project. Er gaat geen uur verloren. Hij liet het dak vernieuwen, haalde eigenhandig een muur weg en liet een meterslange glazen pui plaatsen, waardoor het uitzicht vanuit de woonkamer nu fenomenaal is. Jan stuukte zijn muren en schilderde kozijnen. De veranda is nu bijna klaar en Jan ziet zich daar al zitten: heerlijk weggezakt in grote kussens op de loungebank, genietend van een biertje en het uitzicht. Maar ja, dan wil hij wel écht kunnen genieten. Zonder jeukende anus, rode plekjes en scheurtjes in zijn geslachtsdeel.

Een snelle tip

“Ik moet weer aan de slag. Heb je niet een snelle tip voor me, Yvonne?”, vraagt hij op het laatst. Een snelle tip? Die heb ik:
“Zie je lijf als een huis waarin jij mag wonen. Koester het met liefde en onderhoud het als je meest waardevolle bezit. Met aandacht, tijd, energie en zo nodig geld. Want als dat huis in goede staat verkeert en naar wens functioneert, kun je pas écht genieten van al het andere om je heen.”

Stop de stress

Voel jij ook dat jouw drukke leven niet bijdraagt aan een gezond lijf? Meld je dan aan voor een Candidagesprek. In 40 minuten bespreken we waar jij vastloopt, wat je wensen zijn en hoe ik je hierbij kan helpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *