Pukkelige puber van 34

“Dit is toch niet normaal? Het maakt me onzeker en ’s morgens sta ik een half uur voor de spiegel om ze te bedekken met een dikke laag make-up.” Yvette kijkt me beteuterd aan. Een mooie vrouw van 34 wiens leven wordt bepaald door de acne. “Ik durf me niet zonder make-up aan anderen te vertonen en heb een dagje sauna met mijn vriendinnen met een smoesje afgezegd. Soms zou ik me het liefst verstoppen. Ik schaam me rot voor die plekken in mijn gezicht!” Het begon ineens. Yvette had wel eens een puistje als ze ongesteld moest worden, maar dit was anders. Rond haar mond en in haar hals verschenen vurige rode plekken.

Heb jij ze ook?

Pijnlijke puistjes die een prikkend gevoel geven als je praat of eet. Van die plekken die steeds laten merken dat ze er zijn en je de hele dag bezig houden. Niet alleen in je hoofd, maar ook met uitknijpen om de druk eraf te halen, droog deppen en camoufleren met make-up. En halverwege de dag en ‘s avonds voor je de deur uitgaat hetzelfde ritueel nog een keer. De hele dag ben je ermee in de weer. Je gaat vaker naar de wc, om in de spiegel te checken of ze niet teveel opvallen. Je draagt coltruitjes of bloesjes met een hoge kraag, zodat de ontstekingen in je hals minder opvallen. Collega’s kijken niet naar jouw gezicht, maar naar die lelijke ontstekingen op je wang en naast je mond. Of lijkt dat maar zo..?

www.candidacoach.nl

Er was een tijd dat ik ze ook had

Altijd was ik opzoek naar het juiste product om mijn huid te kalmeren. Ik gaf veel geld uit aan gels, tonics, dag- en nachtcrèmes en allerhande middelen om mijn huid te zuiveren. Ik ploeterde wat af. Maar wat ik ook probeerde, mijn huid bleef onrustig. De huisarts schreef een antibioticum voor om de plekken op mijn gezicht en in mijn hals mee te deppen. Dit agressieve middel mocht ik niet te lang gebruiken, om de huid niet teveel te beschadigen. En dus kwamen ze weer snel terug. Ik weet nog goed hoe ze zei: “Joh, je lijkt wel 17. Dat is toch leuk?” Maar nee, een dertiger zijn met puberpuisten is niet leuk, dokter!

Gelukkig vond ik jaren later de oorzaak van het probleem en ligt die vervelende tijd nu achter me. Verkeerde voeding en veel te veel stress (ook door het gedoe met de pukkels zelf) veroorzaakte een Candida-overgroei in mijn darmen en maakte mijn huid overstuur. Door de Candida aan te pakken met het Candidadieet verbeterde mijn spijsvertering en werden afvalstoffen beter afgevoerd. Suiker was voortaan uit den boze en zo werkte ik niet alleen de Candida weg, ook mijn huid werd binnen enkele weken rustiger! De schoonheidsspecialiste (die op haar manier ook haar best deed mijn huid te kalmeren) stond te kijken van het snelle resultaat. Dit had ze nog niet eerder meegemaakt.

3 tips voor een probleemloze huid

Waar moet je op letten als je een probleemhuid van binnen uit wil aanpakken?

1) Ban alle suiker uit je voeding. Dat is één. Maar zorg ook dat je eet volgens je voedingskompas. Dan eet je wat je goed verteert en hoeft je lijf geen ‘moeilijke stoffen’ te verwerken. Niet alleen je spijsverteringsorganen zijn daar blij mee, Ook je huid heeft daar baat bij en je humeur verbetert.

2) Je huid reageert op spanning en stress. Je hebt vast al opgemerkt dat je in een drukke tijd ‘s morgens wakker wordt met een pukkel op je kin? En altijd op een moment dat je goed voor de dag wilde komen… Probeer de de spanning en stress te voorkomen door je werk en leven anders te organiseren. Dat is beter dan spanning wegwerken met yoga of mindfulness, want dan is de spanning er al. Vraag je eens af: waar knelt het in jouw leven?

3) Maak tijd vrij om goed voor jezelf te zorgen en ontspan. Neem je op tijd een pauze tijdens je werk? En wat doe je tijdens je pauze? Door vaker te ontspannen haal je de onrust uit je lijf. Dat zal je huid je laten zien!

Yvette straalt weer

De pukkels zijn voor mij nu een zeldzaamheid en gelukkig kwam het voor Yvette ook weer goed. Ze leerde in het coachprogramma hoe ze aan de hand van haar voedingskompas en in 4 fases haar maaltijden gebruikt als medicijn. En hoe ze ook met jonge kinderen en na een werkdag Candidaproof kan koken. Daarnaast leerde ze anders om te gaan met de stress in haar werk en privéleven, waardoor ze nu een vrolijke moeder is die weer lekker in haar puistjesvrije vel zit.

Herken jij je in Yvette’s verhaal en die vervelende huidproblemen?
Zie jij de relatie tussen de stress in je leven en je probleemhuid? Wil jij je onrustige huid van binnenuit herstellen, gelijk met de Candida? Vraag dan nu een gratis Candidagesprek aan. Tijdens dit telefoongesprek bekijken we samen wat jij nodig hebt om voortaan weer stralend door het leven te gaan.