Het dieet is met kinderen niet te doen..?

Ze had zich er zo op verheugd. Eindelijk weer eens gezellig met zijn allen aan tafel. Anna volgt sinds een aantal weken het Candidadieet om van haar buikklachten af te komen en deed haar best op een maaltijd dat haar precies past. Haar partner kon na een aantal drukke werkdagen eindelijk weer actief deel uit maken van het gezin, maar nu waren het de kinderen die niet meewerkten aan een ontspannen sfeer. De jongste duwde haar bord demonstratief van zich af. “Dit lust ik niet.” De oudste zag zijn kans schoon en stopte ook na drie happen. Ze voelde de frustratie en boosheid toenemen. Heeft ze daar zo haar best voor gedaan?! Het is met kinderen gewoon niet te doen!

Veel gezinnen hebben strijd aan tafel

In plaats van een gezellig samenzijn verandert de maaltijd in een moment van opvoeden. Het gevoel van ‘hè gezellig’ wordt een strijd om de macht. Zeker als er sprake is van een dieet voor een van de gezinsleden. Onbegrip, weinig oog voor de nieuwe situatie en ‘vreemde gerechten’ zorgen voor stress en ruzie. Uit wanhoop wordt het dieet maar aan de kant geschoven.

Het kan anders!

Zonde, want een dieet hoeft niet te belemmeren. Ook jij kunt leren hoe je je gezin mee laat eten, zonder dubbele maaltijden te koken. En hoe je de sfeer aan tafel ontspannen houdt als het niet verloopt zoals je had gehoopt.

Eenvoudige gerechten zonder stress

Ook al ben je geen keukenprins(-es), suikervrij koken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Met simpele maaltijden kun jij de sfeer aan tafel gezellig houden. Zelfs met kritische eters aan tafel. Hoe je dat doet kun je leren.

wat eten we vanavond www.candidacoach.nl

Van strijd naar plezier

Heb je al eens besproken waaróm jij je voeding aan moet passen? En hoe belangrijk dat voor jou is? Een openhartig gesprek met je partner en kinderen levert begrip voor jouw situatie op. En steun in plaats van strijd.

Begin ook vooral niet te ingewikkeld. Kies voor gerechten met bekende ingrediënten, zodat iedereen rustig kan wennen.

En herhaal gerechten die goed in de smaak vallen. Probeer zo af en toe een nieuw gerecht. Spreek daar eventueel met elkaar een vaste dag in de week voor af.

Herken jij de strijd aan tafel en kun jij hulp gebruiken bij het kiezen van geschikte gerechten?

Blijf niet langer in gevecht en neem vandaag nog actie. Meld je aan voor een gratis Candidagesprek om te bespreken wat je exact nodig hebt. Of bestel het nieuwste ebook met Candidaproof recepten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *