Hoe je nooit meer op dieet hoeft
Nog meer verward dan ik al was ga ik naar huis. Wat nu? Wat mag ik nog wel eten? Ik heb verdorie trek in koffie met een koek!
Het is 2008 als ik het advies krijg een dieet te volgen. Het Candidadieet. Nog nooit van gehoord! Ik ben dan 44 en voel me belabberd. Al vanaf mijn jeugd stapelden de klachten zich op. Chronische verkoudheden, jeuk, ontstekingen… Mijn huisarts noemde de luchtweginfecties astma, maar een therapeut heeft nu een Candidabelasting in mijn darmen ontdekt. Het is de oorzaak van àl mijn klachten, zegt hij. Natuurlijk wil ik daar vanaf! Dus als ik met het aanpassen van mijn voeding mijn gezondheid terug kan krijgen doe ik dat. En zo gaat deze slanke den op dieet. Want één ding weet ik zeker: ik wil mij fit voelen. Weg met die vervelende klachten!
Het Candidadieet is anders dan andere diëten
In het begin is het Candidadieet als het ware een reinigingskuur. Door je voeding aan te passen wordt de natuurlijke balans in je darmflora hersteld. De Candida-overgroei wordt afgebroken, de darmflora weer opgebouwd en je immuunsysteem ondersteund. Het resultaat? Je spijsvertering werkt weer goed, je voelt je fit en hebt een hoge weerstand waardoor je minder snel ziek wordt.
Het is geen eenvoudig dieet!
Ik hoor het zo vaak: het Candidadieet is moeilijk, lastig, vervelend. Pfff!
Volhouden is echt niet voor iedereen vanzelfsprekend. Waarom iemand afhaakt met het Candidadieet?
Deze 3 redenen worden het meest genoemd:
1) Je ziet het niet zitten streng te moeten eten.
Je vraagt je af: hoe krijg ik het voor mekaar? Hoe kan ik een dieet volgen in zoveel lastige situaties? Thuis, met een gezin. Op het werk of tijdens een etentje in een restaurant… Je rommelt wat aan. Nou ja, eigenlijk houd je je gewoon niet aan de regels…
2) Je begint wel, maar eindigt met teleurstellingen en frustraties.
Je vindt het lastig vol te houden en na een tijdje eet je weer taart, ijs en saucijzenbroodjes op verjaardagen of je werk. Het loopt gemakkelijk uit de hand en al snel is het elke week ‘feest’.
Mogelijk vind je het te eenzijdig en saai. Je eet vaak hetzelfde, want je kent weinig Candidaproof recepten.
Of je vindt het dieet onpraktisch. Je hebt geen tijd om je er uitgebreid in te verdiepen. En je hebt geen zin om lang in de keuken te moeten staan.
3) Je klachten zijn weg, dus je stopt met het dieet.
Je neemt weer een gevulde koek bij de koffie, de vette kapsalon na een avondje stappen en de sappige hamburger op vrijdagavond om het weekend in te luiden. Tot je klachten weer terug zijn…
“Ik ben al 4x eerder aan het dieet begonnen, maar mijn klachten komen steeds terug… :-(”
Zo jammer!
Zelf hoefde ik het dieet maar een keer op te pakken. En met succes! Ik zette voeding in als medicijn en na 5 weken was mijn darmflora weer in balans. Ook al had ik al minstens 20 jaar een Candidabelasting, de Candida was weg en ik straalde toen ik het hoorde! Alle klachten zijn daarna verdwenen en kwamen ook niet meer terug.
Hoe ik dat deed?
Verander je mindset!
Hoe je tegen het aanpassen van je voeding aankijkt bepaalt voor een groot deel je succes. Het gaat om hoe je er tegenaan kijkt en het beleeft.
Een paar mindset tips:
Een dieet klinkt zwaar, als moeten. Je voelt je ook een uitzondering, want anderen eten wel alles. Je ziet overal beperkingen en dingen die je niet meer mag. Dan zie je overal verleidingen en wil je dat je weer mag stoppen.
Maar besluit je dat het je levensstijl wordt dan is het een bewuste keuze. Een manier van eten die bij je past.
Kijk liever naar wat je nog wel mag en hoe je daarmee volop kan variëren. Dan zie je mogelijkheden en oplossingen. Het wordt zelfs leuk en omdat je het wil in plaats van moet houd je het makkelijker vol.
Ook als je Candidabelasting en je klachten allang verdwenen zijn. Je vindt de koek niet meer lekker en maakt liever zelf een Candidaproof pizza klaar. Want waarom zou je nog terug willen naar je oude gewoontes als je weet dat de Candida zich daardoor opnieuw kan uitbreiden?
Een groeiend aantal huisartsen is het er ook over eens: geen pillen maar paprika. Ze adviseren het veranderen van leefstijl als medicijn, zo stond in de NRC. En gelukkig nemen steeds meer mensen de regie over hun eigen gezondheid. Zij nemen geen genoegen met elk jaar een ziekte, een pil of een spuit erbij. Zij willen hun ziekte omkeren en zijn bereid daarin te investeren.
Mathilde (54):
“Ik twijfelde of ik wel zou kunnen volhouden, het lukt nu echter prima. Na een jaar lukt me nog steeds goed om Candidaproof te leven. Ik ga ermee door. De coaching was een goede stimulans om deze levensstijl aan te pakken. Het grote voordeel is dat je met deze hulp heel bewust en zelf de keuze maakt voor de verandering van eet- en levensstijl.”
Dona (55):
“Ik was een zoetekauw, maar toen ik laatst een bol ijs nam vond ik het zóóó zoet! Ik ben er gelijk klaar mee en heb er genoeg van gehad. Na twee maanden coachtraject merk ik dat mijn smaak veranderd is. Ik mis het zoet niet!”
Ben jij al langer aan het worstelen met het Candidadieet of zie jij er als een berg tegenop?
Hoe je van het dieet je levensstijl maakt en blijvend van je Candida-overgroei afkomt kun je leren in dit programma.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!