Hier word je toch happy van?

“Gisteren ben ik voor controle bij de therapeut geweest en hij kan geen overtollige schimmels meer vinden… CANDIDA VRIJ dus!!!!! Je snapt, helemaal happy… Bedankt hè!”

Hoe leuk is het zo’n bericht te lezen? Nou, ik kan je verzekeren: dat is heel leuk! Hier word ik heel blij van en wat ben ik trots op mijn dappere klant Ilse!

Vijf maanden geleden klopte Ilse bij me aan. Ze heeft last van voetschimmel, is snel moe, bij vlagen misselijk en draaierig in haar hoofd. Ook reageert ze overgevoelig op geluiden. Ze merkt dat ze zich niet goed kan concentreren en is vergeetachtig.

Ilse heeft al van alles geprobeerd

Ilse let altijd al op suikers, gisten, zware granen en koemelk, vertelt ze. Thuis vindt ze het Candidadieet niet moeilijk. Bij anderen is het wel lastig, maar daar heeft ze haar oplossingen voor gevonden.

Klinkt goed, hè? Toch lukt het haar niet de Candida onder controle te krijgen.

Haar therapeut heeft wederom een Candidabelasting vastgesteld. Ilse is 47 en worstelt hier nu al jaren mee. Ze voelt zich neerslachtig door deze achteruitgang. Ze wil niet langer tobben. Zorgelozer genieten, dat wil ze! Ze vraagt zich af: wat doe ik verkeerd?

Het kan beter

In een een-op-een traject bouwen we samen het Candidadieet vanaf de basis op. Ilse ontdekt dat ze een aantal dingen nog niet deed. Gewoonweg omdat ze het niet wist. De suiker raakt nog verder uit haar systeem. Ze merkt nu dat er dingen zijn die ze niet meer lust, gewoon omdat ze te zoet zijn. “Als ik ergens toch iets zoets eet vind ik het soms gewoon niet te eten!” Ze leert hoe eenvoudig het is om haar maaltijden aan te passen en het lukt haar kritischer te kijken naar de zogenaamd suikervrije recepten op internet.

Resultaten om blij van te worden

Vijf maanden geleden had Ilse geen energie om iets in huis of vrijwilligerswerk te doen. Aan het eind van de ochtend was ze vaak ‘op’ en moest ze nodig haar rust nemen. Voor de avonden maakte ze geen afspraken. Wat een verschil met nu! Nu heeft Ilse minder rust nodig en werkt ze tot in de middag lekker door. ’s Avonds gaat Ilse nog naar het theater voor een leuke voorstelling. Ook haar partner merkt het verschil. “Ilse is meer bezig op een dag en dat kost haar minder energie. Doordat ze zich nu fitter voelt, wil ze er vaker op uit. Nu ben ik dus vaker ‘de klos’ om haar ergens naar toe te rijden. ;-)”

www.candiacoach.nl

Ondanks beperkingen

Je moet weten dat Ilse een visuele beperking heeft. Ze gaat naar buiten in een rolstoel, samen met haar blinde geleide hond. Etiketten lezen om de suikers te herkennen is dus een lastige opgave voor haar! Toch is Ilse altijd opgewekt als ik haar spreek. Ze gebruikt geen excuses waarom iets niet kan en klaagt niet over dingen die soms wat lastiger zijn. De coaching daagde haar uit creatief om te gaan met wat wél mag en lukt. Dat motiveert haar enorm.

“Ik had al het Candidadieet gevolgd en mijn voeding aangepast. Ik twijfelde daarom of ik er wel voldoende uit zou halen. Maar: het dieet is nu veel overzichtelijker geworden en ik heb geleerd hoe ik ‘normale’ recepten kan aanpassen, zodat ik bij anderen ook makkelijk mee kan eten. Het was fijn dat alle vragen serieus genomen werden. Het traject maakte het dieet veel makkelijker. De handvatten van de recepten, in combinatie met de gesprekken, leren je om te gaan met het dieet en van daaruit verder te kunnen. Door de begeleiding weet ik nu waar ik op moet letten.”

Durf jij het aan om ook Candida vrij te zijn? Meld je dan aan voor een Candidagesprek. In een telefonisch contact van 40 minuten bespreken we waar jij nog tegenaan loopt, wat jouw wensen zijn en wat jij nodig hebt om je wensen te realiseren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *