Het harnas van Candida

“Ik weet het niet meer, Yvonne. Ik voel me zo moe. Het is ook mistig in mijn hoofd. Ken je dat gevoel? Dat je de dingen niet meer scherp hebt? Somber ook. ’s Avonds kan ik na een drukke dag in huilen uitbarsten. Waar is de vrolijke Jenny van vroeger gebleven?”

Tranen

De tranen zitten opnieuw hoog als Jenny vertelt hoe lamlendig ze zich voelt. Ze deed echt haar uiterste best, maar het lukte haar niet. De klachten door Candida zijn er al veel te lang. Ze blijft moe. Heeft geen puf om te koken. Voelt zich neerslachtig, waardoor het nog lastiger wordt goed voor zichzelf te zorgen en Candidaproof te eten. De Candida neemt eerder toe dan af. Ze voelt het aan haar buik. En ziet ook aan haar ontlasting dat de spijsvertering nog steeds niet is verbeterd. Hoe kan ze de vicieuze cirkel doorbreken en van de Candida afraken?

Angst

Ze is deze week al de derde persoon die ik spreek met dit type klachten. Geen grip hebben op je emoties, een paniekerig gevoel, angstig zijn… Het kost enorm veel energie en je loopt er op leeg!
Hoewel Jenny al weet wat ze wel of niet aan voeding verdraagt, vermoed ik dat ze nog iets over het hoofd ziet en adviseer haar een onderzoek aan te vragen bij een andere therapeut dan ze gewend is. Daar moet ze even over nadenken. Logisch. Als je niet helder kunt denken en erg nerveus en somber bent zeggen je gedachten ‘Het is eng’, ‘Wat staat me daarna te wachten?’, ‘Is het wel betrouwbaar?’ en ‘Is het mijn geld wel waard?’.

Maar Jenny is dapper en op een zekere dag besluit ze te gaan. Het wordt het keerpunt in haar leven, want ze ontdekt waarom ze zich zo neerslachtig voelt en waarom het haar niet lukte van de Candidaklachten af te komen.

Een harnas

Haar Candida draagt namelijk een harnas! Een harnas als bij een ridder, waarmee de Candida zich beschermt tegen aanvallen van buitenaf. Jenny’s metaalhuishouding blijkt niet in orde te zijn: ze heeft een teveel aan nikkel. De nikkel verstoort niet alleen haar spijsvertering. Ook de werking van de hersenen, nieren, de alvleesklier, het bindweefsel en haar zenuwen worden beïnvloedt. De nikkel hecht zich aan de Candidacel, die zich daardoor veilig en beschermd voelt. Jenny kan Candidaproof eten wat ze wil, zolang de nikkel de Candida beschermt is de kans klein dat deze afneemt. En zo blijven haar klachten aanwezig en worden haar emoties versterkt.

www.candidacoach.nl

Hoe kom je aan een nikkelbelasting?

Metalen zijn overal in onze omgeving aanwezig. Ze hopen zich jarenlang langzaam op in je lichaam en je merkt er niets van. Tot het te laat is. Dan heeft het teveel aan nikkel voor een vergiftiging gezorgd.

Nikkel kan op verschillende manieren in je lichaam terecht komen:

  • Het komt in kleine hoeveelheden voor in onze voeding, zoals chocolade, noten, peulvruchten en volkorenproducten.
  • Afhankelijk van hoelang het eten contact heeft gehad met het metaal komt het ook in je eten terecht door het gebruik van aluminium pannen.
  • Nikkel komt soms ook in kraanwater voor, bijvoorbeeld als een kraan een tijd niet gebruikt is. Het nikkel uit de metalen waterleiding lost dan op in het water. Ook via het metaal van een boiler of koffieautomaat kan het in water terecht komen. Als je wilt kun je kraanwater filteren met bijvoorbeeld een Brita waterfilterkan.
  • Via de lucht ademen we nikkel in door uitlaatgassen van auto’s, sigarettenrook en luchtvervuiling door fabrieken.
  • En wat je heel vaak ziet: contact met bijvoorbeeld nikkelen oorbellen, piercings, munten, haarspeldjes, een beugel en prothesen.
Een blije Jenny

Een aantal weken later sprak ik Jenny opnieuw. We hadden samen gekeken naar de aanpassingen die ze nodig had bij haar Candidadieet en die had ze trouw opgevolgd. Ook nam ze de homeopathische middelen die ze door de therapeut voorgeschreven had gekregen. Ze voelde zich al rustiger in haar hoofd. De emotionele aanvallen kwamen al minder vaak voor. Nu ze de oorzaak kende kon Jenny de emoties ook beter begrijpen en wist ze hoe ze deze kon voorkomen. Ze klonk opgewekt en haar ogen straalden.  Ze weet nu dat ze de Candida kan overwinnen.

Zie jij je klachten niet verminderen, terwijl je wel je stinkende best doet op het Candidadieet?

Mogelijk zie jij ook nog iets over het hoofd. Ik help je er graag bij te ontdekken wat dat is!

Allereerst is het slim te laten testen of je een nikkelvergiftiging hebt. Bestel de test hier.

Als blijkt dat je inderdaad teveel nikkel in je lijf hebt kun je dat met voeding als medicijn oplossen. Binnen een coachtraject gaan we voor een individuele aanpak en kijken we naar wat jij specifiek nodig hebt om weer goed in balans te raken.

Lijkt dit je interessant? Meld je dan aan voor de VIP-lijst.
Voordat de deuren van het meest complete anti-Candidaprogramma open gaan voor anderen, doe ik jou een speciaal VIP aanbod en krijg je exclusieve toegang voor een onweerstaanbare prijs en met waardevolle extra’s.
Als VIP ben je er als eerste bij en profiteer je van extra voordelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *