Gek van poetsen

“Waarom blijft mijn tandvlees toch zo ontstoken?” vraagt Yvette aan haar man. “Jij poetst gewoon en hebt geen last. Ik ben er 10 minuten mee bezig en proef alleen maar bloed. Ik baal hier zo van!”

Yvette is boos en teleurgesteld en dat is heel begrijpelijk. Ze poetst niet alleen; ze flost, raagt, spoelt… En alles zonder het gewenste resultaat. Haar tandvlees blijft ontstoken en bloeden. De tandarts verwees haar al door naar de mondhygiëniste, die haar uitlegde hoe ze moet poetsen. Alsof ze dat niet weet! Met een zachte borstel houdt ze haar tandvlees zo schoon als mogelijk. Zelfs 3x per dag, maar de pockets genezen niet goed of komen steeds terug. En eten? Dat kan soms erg pijnlijk zijn.

Ontstoken tandvlees kan je de wanhoop nabij brengen

Vooral als het ondanks alle moeite die je doet niet geneest. Onbegrip van je tandarts of mondhygiëniste kan daar nog een schepje bovenop doen. Je mond doet pijn en als je partner zonder enige moeite elke halfjaarlijkse controle glansrijk doorstaat, is dat ronduit onuitstaanbaar.

Weinig tandartsen zullen de oorzaak van het probleem buiten de mond zoeken

Dat is erg jammer, want weet je dat steeds terugkerende ontstekingen in je mond veroorzaakt kunnen worden door een onbalans in de darmen? De scherpe randen van de Candidaschimmel veroorzaakt een lekkende darm, waardoor afvalstoffen naar je bloedbaan lekken. De ontstekingen worden dan van binnenuit gestimuleerd, daar valt niet tegenop te poetsen.

Vaak zijn de ontstekingen ook op andere plaatsen in het lichaam te vinden. Bijvoorbeeld in de slijmvliezen van de bijholtes in je voorhoofd en neus, maar ook in je gewrichten, in je darmen (buikpijn), in je schouders of arm (slijmbeursontsteking of tenniselleboog).

Lachend naar de tandarts

Yvette droomde van gezond roze tandvlees, dat aan twee maal daags poetsen en regelmatig flossen genoeg heeft. Zonder pijnscheut een hap kunnen nemen. Gewoon haar mond verzorgen zonder frustratie en twee maal per jaar lachend voor controle naar de tandarts gaan. En dat lukte!

www.candidacoach.nl tandvlees

Het kan verholpen worden!

Ook al heb je al vele jaren last van tandvleesproblemen, ze kunnen verholpen worden.
Om te beginnen:

      • Laat in een lab een ontlasting onderzoek doen naar de staat van je darmflora. Een Candidabelasting kan de oorzaak zijn van steeds terugkerende ontstekingen. Ook die in je mond! Een goede mondverzorging is dan niet voldoende om van het tandvleesprobleem af te komen. Als de oorzaak van je tandvleesontstekingen in de darmen ligt kun je die immers niet zomaar wegpoetsen.
      • Voorkom dat je de ontsteking stimuleert. Pas je voeding aan door voedingsmiddelen die ontstekingsbevorderend werken, zoals producten met veel Omega 6, uit je menu te halen.
      • Genees je lekkende darm met voeding als je medicijn en eet zo je darmslijmvlies weer gezond. Het boek (Over)leven met Candida helpt je daarbij.

Yvette is inmiddels haar frustratie kwijt. Ze pakte het probleem aan door met het Candidadieet haar darmslijmvliezen weer te genezen en vervuiling in het vervolg te voorkomen. Ze heeft nu weer gezond tandvlees dat niet bloedt tijdens het poetsen, gaat met plezier naar de tandarts voor de halfjaarlijkse controle en lacht haar tanden elke dag bloot.

Wil jij ook weer met een glimlach je tanden poetsen?

Als jij er tegenop ziet je voeding zelf op de goede manier aan te passen, of hier een steuntje in de rug bij kan gebruiken: ik help je er graag bij. Met het anti-Candida programma werk jij de ontstekingen weg.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *