Candida en de liefde

Vind jij Valentijnsdag ook commercieel gedoe waar je beslist niet aan meedoet? Romantiek voor watjes en de liefde ver overschat? Jasper is het daar volkomen mee eens.

Jasper is een leuke vent om te zien. Eind twintig en vrijgezel. Hij werkt in een sportschool en heeft met zijn getrainde lichaam aan vrouwelijke belangstelling geen gebrek. Toch staat hij niet open voor al die aandacht.

“Ga je echt nooit uit met een leuke vrouw?” vraag ik hem tijdens onze Skype-sessie. Hij kijkt me aan via de webcam en zegt dan: “Nou nee, dat doe ik expres niet.” “Hoezo, ‘expres’?” Ik ben verbaasd. “Ik wil ze niet moeten vertellen waar ik last van heb”, zegt hij eerlijk. Ik ben hier even stil van. Jaspers Candidaprobleem zorgt ervoor dat hij liever voor een vrijgezellenbestaan kiest.

Candida staat liefde in de weg

Het is een groter probleem dan je misschien zou denken. Veel vrouwen worstelen met vaginale infecties. Dat is inmiddels algemeen bekend, hoewel er niet gauw over gesproken wordt. De behoefte aan seksueel contact neemt snel af als het daar beneden niet prettig aanvoelt en aan de partner wordt veel begrip en geduld gevraagd. Maar Candida bij de man zorgt ook voor de nodige problemen. Candida verstoort de intimiteit en zet druk op relaties.

“Kijk”, legt Jasper me uit, “als ik uitga met een leuke vrouw loop ik het risico dat het meer dan leuk wordt. En dat wil ik voorkomen. Een leuke vrouw verdient een man die haar kan liefhebben zoals je van een man mag verwachten. En dat kan ik niet.”

www.candidacoach.nl

Hinderlijke klachten

Al anderhalf jaar heeft Jasper regelmatig last van een Candida-infectie aan zijn geslachtsdeel. Rode vlekjes, velletjes  en een schrale huid met scheurtjes door het afvegen. Het jeukt en irriteert. Het doet pijn bij het plassen en intiem contact voelt niet prettig. Hoe groot de impact van Candida op zijn leven is dringt nu tot me door.

Als zijn hart spreekt

Dan vertrouwt Jasper me iets toe. Diep in zijn hart zou hij graag een relatie hebben. Een vrouw in de watten leggen en romantische avonden voor haar organiseren. Met kaarsen, een dinertje en liefdevolle nachten.

Maar dat zit er nu eenmaal nog niet in. Eerst moet deze grote zorg worden weggewerkt. En dus is Valentijnsdag voor Jasper dit jaar nog grote flauwekul.

Staan jouw Candida-infecties ook je liefdesleven in de weg?

Vraag een gratis Candidagesprek aan, dan bespreken we hoe jij ervoor kan zorgen dat er weer ruimte gaat komen voor intimiteit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *