Candida en kanker

Elk jaar op 4 februari is het Wereldkankerdag. En ik twijfelde… Zal ik het er wel of niet met jou over hebben? Want zeg nu eerlijk, wie heeft er tegenwoordig niet een dierbare verloren aan kanker? Het kan zomaar gebeuren dat ik met een blog over dit onderwerp te hard bij jou naar binnen dender en herinneringen bij je losmaak die je raken. Toch neem ik het risico. Voor jouw eigen belang. Want we kunnen er niet omheen: Candida en kanker staan met elkaar in verband.

Kanker is het grootste gezondheidsprobleem dat we kunnen bedenken

Vraag je eens af: van hoeveel mensen heb jij al afscheid moeten nemen door kanker? In je familie? Of kennissenkring? Zijn het er al meer dan je eigenlijk dacht? Er is somber nieuws: het aantal slachtoffers zal volgens de prognoses nog verder stijgen.

Hoe komt het toch dat kanker, ondanks studies en onderzoeken, wereldwijd nog steeds miljoenen sterfgevallen per jaar oplevert? Waar doen we als mensheid iets niet goed?
De wetenschap wijst de oorzaak van kanker in 3 richtingen aan:

  • in gedrag; zoals roken en de manier waarop we onze voeding bereiden
  • genetische aanleg; en
  • factoren uit de omgeving, zoals luchtvervuiling en straling.

Natuurlijk spelen deze oorzaken een rol bij je gezondheid. Roken, luchtvervuiling en andere gifstoffen maken het ons immuunsysteem lastig de processen in ons lichaam goed te laten verlopen. En als een stevige roker geen kanker krijgt zal hij/zij daar mogelijk geen genetische aanleg voor hebben. Het is ons al zo vaak op deze manier uitgelegd.

Candida: het meest urgente probleem in de oncologie

Het is nog een relatief kleine groep, maar een toenemend aantal mensen wijst Candida aan als oorzaak van kanker. Waaronder de uit Italië afkomstige oncoloog dr. Tullio Simoncini. Candida zou ‘het grootste en meest urgente probleem in de oncologie zijn dat moet worden opgelost.’ Verschillende bronnen geven volgens hem weer, dat bij kankerpatiënten ook ALTIJD sprake was van een zeer ernstige Candidabelasting.

Heeft jouw huisarts het met jou wel eens over Candida gehad? Waarschijnlijk niet. De mogelijkheid van een Candidabelasting als oorzaak van ziektes wordt niet meegenomen in de protocollen. Zolang veel medici Candida niet als mogelijk probleem erkennen, wordt over het hoofd gezien dat een Candidabelasting kan uitgroeien van een hinderlijke kwaal tot een levensbedreigend probleem.

www.candidacoach.nl

Hoe Candida kanker kan veroorzaken

Je vraagt je af hoe dat kan? Ik zal je de theorie uitleggen aan de hand van de verschillende stadia:

1. Je darmflora is in balans. De Candida is in je lichaam aanwezig zoals het hoort: als een gist. Hier heb je geen last van. Sterker nog: je voelt je gezond en fit.

2. Teveel suikers in je voeding en structurele stress eisen veel van je immuunsysteem. De Candida gedijt hier goed op en groeit uit tot een schimmelvorm. Je darmflora is dan niet meer in balans. De Candida gaat woekeren en je weerstand wordt zwakker. Je bent sneller moe en vatbaar voor een virus.

3. Je darmen zijn aan de binnenkant bekleed met slijmvliezen. Als je darmflora niet in orde is gaat de kwaliteit van deze slijmvliezen achteruit en wordt je darmwand meer doorlaatbaar. Slechte bacteriën, Candida en voedingsstoffen komen zo in je bloed terecht. Je immuunsysteem moet hard werken om je bloed te zuiveren van deze ongewenste stoffen. Op den duur zet je immuunsysteem een wapen in: een ontsteking. Zo probeert je lichaam verdere verspreiding te voorkomen, afvalstoffen weg te werken en te herstellen. Klachten als eczeem, astma en allergische reacties nemen dan toe. Je hebt last van vage klachten, waarvan artsen de oorzaak vaak niet weten. De medicijnen die je gebruikt helpen tijdelijk of helemaal niet.

4. De Candida komt via je bloed bij je organen terecht en wortelt zich in het bindweefsel rondom het orgaan. Het bindweefsel heeft een steunende en verzorgende functie. Het zorgt voor een goede beweeglijkheid en doorbloeding van het orgaan. De Candida belemmert dit, waardoor je orgaan niet optimaal kan werken. Hierdoor ontstaan opnieuw klachten.

5. De Candida wordt ingekapseld door klierweefsel. Zo ontstaat abnormaal weefselvorming, een gezwel. Als het klierweefsel overbelast raakt verandert ze van een goedaardig naar een kwaadaardig gezwel.

6. Het weefsel groeit uit naar aangrenzende weefsels.

7. Het orgaan raakt ernstige verzwakt en kan niet meer functioneren.

8. Overlijden.

Vraag jezelf af: in welk stadium verkeert jouw gezondheid?

En hoe ga jij voorkomen dat je kanker krijgt?

Uit negen jaar onderzoek door Belgische wetenschappers is gebleken dat tumoren groeien door suiker. Het eten van suiker maakt kanker agressiever. Een suikervrij dieet is voor een kankerpatiënt, maar ook voor wie kanker wil voorkomen, dus geen overbodige luxe.

Zo leer je suikervrij te eten

Een suikervrije leefstijl is voor mij al sinds 2008 de normaalste zaak van de wereld en daar help ik je graag bij. Je kunt een aantal dingen doen:

1) Met mijn boek (Over)leven met Candida leer je jezelf een suikervrije eetstijl aan. Bestel het hier gelijk.

2) Meld je aan voor het coachprogramma waarmee je in korte tijd een voor jou op maat gemaakte suikervrije levensstijl aanleert.

Ben jij een enorme zoetekauw en vraag jij je af of je écht suikervrij kan leren eten? Meld je dan hier aan voor een Candidagesprek. Een gratis gesprek van 40 minuten, waarin ik samen met jou kijk naar waar je staat met je gezondheid.

6 antwoorden
  1. Linda Ooms
    Linda Ooms zegt:

    Ik heb vorig jaar contact opgenomen met Yvonne ivm een candidabelasting. Ik ben het 1 op 1 traject aangegaan en ben blij dat ik het heb gedaan want mijn slijmvliezen (genitaliën, longen) zijn nu weer rustig, heb geen opgeblazen gevoel meer. Ik was een zoetekauw en dacht dat het nooit zou lukken maar dankzij Yvonne én mijn zelfdiscipline is het gelukt!

    Beantwoorden
  2. Annie Pronk
    Annie Pronk zegt:

    Ook ik had allerlei vage klachten. Slecht slapen, opgeblazen gevoel, hoofdpijn, blaasontsteking, enz. Via een orthomoleculaire arts bleek dat ik laaggradige ontstekingen had, Candida kristallen (=afval) en mijn bloedlichaampjes plakten te veel aan elkaar. Met een dieet en supplementen ben ik van mijn klachten af. Minder moe, beter slapen en geen hoofdpijn meer. Ook geen blaasontsteking. En mijn cholesterol is zonder staties gezakt van 8.3 naar 4.5. Candida en laaggradige ontstekingen verdwenen. Ben heel blij. En ik geloof zeker dat dit op den duur tot kanker leidt

    Beantwoorden
  3. Jolanda
    Jolanda zegt:

    Dank voor je mooie uitleg.
    Jip en Janneke taal begrijpen wij beter.
    Ik heb al veel mensen om mij heen met kanker verloren.
    Dankzij jouw blogs en hulp van orthomoleculaire therapeut ben ik met mijn gezin op de goede weg.
    Ga zo door.
    Gr jolanda

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *