Wat houdt jou tegen?

Heb jij dat af en toe ook? Je wilt wel, maar je doet het niet. Je weet dat je in actie moet komen om je Candidabelasting te zien verdwijnen, maar ‘iets’ houdt je tegen.

Je zegt: het gaat prima. Maar eigenlijk voel je je steeds vaker moe en krijg je weer last van allerlei vage pijntjes en kwaaltjes.

Wat je lichaam je intussen probeert zeggen, daar luister je niet naar. Je gaat verder op wilskracht. Je houdt je groot en sterk en ziet niet dat het de verkeerde kant op gaat, tot je na een week vakantie vermoeider (of zelfs ziek) thuis komt dan je vertrok. Wat een teleurstelling! Dat is het moment waarop je in de gaten krijgt dat het niet goed met je gaat.

Het is een pijnlijke ontdekking: hoe had je zo lang kunnen doorgaan terwijl je lichaam allerlei signalen afgaf? En je was nog wel zo bewust bezig met je gezondheid!

Dit gebrek aan actie en aan doorpakken kan 2 oorzaken hebben

1. Allereerst kan er een praktische oorzaak zijn:

Je weet niet goed waar je moet beginnen. Of wat wel en niet in je Candidadieet past. Je hebt al heel veel gelezen over Candida en gehoord wat je zou moeten doen, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Je hebt geen idee wat VOOR JOU het beste werkt.

Of: je bent je motivatie ergens kwijt geraakt. Je vindt het na een tijd toch allemaal teveel gedoe. Je merkte na al je moeite geen enkel resultaat. Je vraagt je af of het Candidadieet voor jou wel kan werken.

2. De 2e reden waarom het Candidadieet niet lukt kan liggen bij je mindset.

Je hebt last van de sociale druk en belemmerende gedachtes over jezelf of je gezondheid. Deze gedachtes zorgen er voor dat je niet de dingen doet, die je eigenlijk zou moeten doen. Je ziet overal beren op je pad en ervaart drempels die zo hoog als de Alpen kunnen zijn. Vaak uit dit zich in weerstand of in het gevoel dat ‘iets’ je tegenhoudt.

Dit zorgt er voor dat je Candidadieet als los zand aan elkaar hangt.

Herken je dit? Je bent niet de enige die hiermee worstelt!

Het valt me op dat veel Candidapatiënten lang ‘blind’ kunnen rondlopen. Dat je je niet lekker voelt, maar er geen conclusies aan verbindt. Je bent blind voor dingen die je blijft doen terwijl ze niet goed voor je zijn.

www.candidacoach.nl

Wil je dit patroon nu gaan doorbreken? Dan heb ik een leuke opdracht voor je!

Houd de komende week je lichaam eens beter in de gaten. Schrijf dagelijks op wat je eet, hoe je slaapt, wat je doet en hoe je je voelt. Bedenk wat voor jou de belangrijkste signalen zijn hoe het met je gaat, en ga op die manier je lichaam in de gaten houden.

Vraag ook de mensen in je omgeving om je te waarschuwen als je over je grenzen gaat. Ik zie dat veel Candidapatiënten ongemerkt (en te vaak) over hun grenzen gaan. Dat is zo jammer! Als je goed voor jezelf zorgt, kun je nog meer van jezelf geven en er nog meer voor anderen zijn. En dan heb je energie over om leuke dingen te doen.

Dus als je vast bent gelopen, welke van de 2 oorzaken speelt er bij jou?

– Waar mis je focus?
– Welke belemmerende overtuiging(-en) heb je bij je gezondheid, het Candidadieet, de stress in je leven en noem maar op?

Ga hier mee aan de slag! Mocht je hulp nodig hebben, kijk eens bij de mogelijkheden voor coaching. Je bent van harte welkom!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *