suikervrije chocolade bonbons

Ben jij gek op chocola? Trakteer jezelf dan af en toe eens op deze heerlijke chocolade bonbon. Of: verras je moeder met zelfgemaakte bonbons, compleet met mal en recept op moederdag! <3

Met rauwe cacao, kokosolie en geraspte kokos is het een Candidaproof tussendoortje.

Lucumapoeder is een plantaardige zoetstof dat de bloedsuikerspiegel niet beïnvloedt. Het is vrij prijzig, maar je kan het ook makkelijk weglaten.

Ik maakte de bonbons met gojibessen en zaden als smaakmakers, maar gehakte noten doen het ook goed.

Benodigdheden:
125 milliliter gesmolten kokosvet (bestel kokosvet hier online)
2 grote eetlepels (rauwe) biologische cacao met een flinke kop erop (bestel hier online)
geraspte kokos
gojibessen (bestel hier online)
zaden(-mix) (bestel hier online)
eventueel naar wens lucumapoeder (bestel het hier online)
een mal voor bonbons (kies uit het alfabet, 11 kroontjes, 15 roosjes, 30 bonbons, 28 emoticons, 15 pralines of 15 hartjes)

www.candidacoach.nl

Zo maak je de bonbons:

Schep een hoeveelheid kokosvet in een maatbeker. We gaan voor ongeveer 125 milliliter wanneer het gesmolten is. Begin gewoon met een klein beetje gokken.

Schenk een hoeveelheid kokend water in een pannetje en zet hier de maatbeker in. Zo verwarm je op laag vuur het kokosvet au-bain-marie en wordt het vloeibaar. Voeg extra kokosvet toe tot je 125 ml gesmolten kokosvet in de maatbeker hebt.

Voeg de cacao toe en eventueel naar smaak een hoeveelheid lucumapoeder. Roer er daarna geraspte kokos, gojibessen en een handje zaden door.

Schep dit mengsel in de mal.

Zet de mal voorzichtig een paar uur in de vriezer tot de bonbons hard zijn.
Je kunt ze daarna vanuit de vriezer gebruiken.

Enjoy!

Tip

Download hier het recept van de suikervrije chocolade bonbons en maak er samen met de bonbons en de mal een mooi Moederdagcadeau van.