Slaap jij lekker?

“Ik kruip elke middag om 14.00 uur mijn bed in voor een middagdut van een uur” vertelde Marieke. “Anders voel ik me niet goed. Als ik ’s nachts 6 uur slaap ben ik dik tevreden. Maar er zijn nachten bij van hooguit 4 uur slaap. Ik word er chagrijnig van!”

Marieke is een jonge moeder van 3 kinderen, heeft een leuke baan op een groot administratiekantoor maar trekt het niet meer. Ze heeft zich ziek gemeld op haar werk en hoopt zich eindelijk eens fitter te gaan voelen.

Marieke is niet de enige die slecht slaapt

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen (en vooral vrouwen) slaapproblemen hebben. En ook tijdens de gratis Candidagesprekken die ik houd wordt in de meeste gevallen slecht slapen als een chronisch probleem genoemd. Met als gevolg: weinig energie, ’s morgens slecht uit bed kunnen komen, snakken naar koffie en de hele dag een enorme trek in zoetigheid. Je snapt: Candida wordt daar blij van.

Als je een periode ’s nachts wakker ligt en kort slaapt kun je op een bepaald moment niet meer normaal nadenken. Alles dringt dan langzamer tot je door. Je bent er dan niet meer helemaal bij, vergeet veel, maakt snel fouten en wordt humeurig of zelfs down. De vermoeidheid stapelt zich op en je weerstand neemt af. Je merkt dat je sneller ziek wordt.  Een verkoudheid of griep heeft jou dan snel te pakken en je Candida-infecties spelen weer op.

www.candidacoach.nl

Slecht slapen kan verschillende oorzaken hebben

Je ligt te woelen en slaapt slecht in door teveel koffie of onrust in je hoofd. De gebeurtenissen van je dag zijn nog niet verwerkt. Ook piekeren over vervelende dingen die nog niet opgelost zijn voorkomt dat je lekker slaapt. Een slaapmutsje wil wel helpen snel in te slapen, maar zorgt ervoor dat je lichter slaapt en na een paar uur wakker wordt.

En worden vrouwen ’s nachts wakker, dan vallen ze moeilijk weer in slaap. Daar lig je dan, naar het duister te staren. Zomaar wakker geworden en de gedachten schieten razendsnel door je hoofd. Over wat je hebt meegemaakt, of wat de nieuwe dag je gaat brengen. Je ligt je op te vreten, want de wekker gaat weer vroeg. Je WILT SLAPEN en ziet al aankomen dat jij je straks op je werk als een zombie voelt. De paniek van niet kunnen slapen voorkomt dat je weer snel in dromenland raakt.

Marieke heeft alles al geprobeerd

Kamillethee, valeriaanthee, ontspanningsoefeningen, homeopathische druppeltjes…  Maar niets hielp. Tot ze in het online programma Zacht Werken tegen Candida ontdekte wat haar slaapprobleem veroorzaakte. Marieke weet nu hoe ze ervoor zorgt dat ze ’s nachts voldoende slaapt en voelt zich ’s morgens weer fris en fit. Ze doet haar werk meer ontspannen en met focus, waardoor ze minder druk voelt. Als het 17.00 uur is heeft ze meer werk klaar en gaat ze naar huis met een voldaan gevoel. “Wat een rust geeft me dat! Ik slaap weer als een roosje!”

Heb jij ook een slaapprobleem en wil jij je energie weer terug?

Niet alleen vandaag, maar voor altijd? Meld je dan aan voor de workshop Zacht Werken aan je Gezondheid op zaterdag 26 mei a.s. in Nunspeet. Tijdens deze workshop ga jij zien wat jij kunt doen om weer lekker te slapen.

Of meld je aan voor een gratis Candidagesprek. Dan bespreken wij in 40 minuten waar jij mee worstelt en hoe jij dit probleem kan oplossen. Vraag het telefoongesprek hier aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *