Pizza!

Nooit meer pizza? Nee hoor! Deze Candidaproof pizza maak je eenvoudig zelf.

Benodigdheden per persoon:

  • 60 gram havermeel
  • klein handje volkoren tarwemeel
  • 60 milliliter water
  • 1 mespunt zuiveringszout
  • 1 mespunt zeezout
  • tomatenpulp uit blik
  • verse spinazie
  • trostomaten
  • mozzarella
  • gedroogde oregano

Candidaproof pizza www.candidacoach.nl

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Meng het havermeel met het water, zuiveringszout en zeezout in een kom.

Bestuif het werkblad met een handje volkoren tarwemeel en kneed het deeg tot het niet meer plakt.

Verdeel het deeg in gelijke stukken als je voor meer dan 1 persoon klaarmaakt en rol het uit tot een bodem van een ½ centimeter dik.

Leg de bodem(s) op een bakplaat en bak ze in +/- 10 minuten gaar.

Blancheer ondertussen het verse spinazieblad door ze even in kokend water te leggen. Laat het goed uitlekken in een vergiet en knijp het overige vocht er uit.

Haal de pizzabodem uit de oven.

Schenk de tomatenpulp in een vergiet en vang het vocht op voor een ander gerecht of vries het in. Bestrijk de pizzabodem met de tomatenpulp.

Verdeel de spinazie erover en daarop plakjes mozzarella.

Bestrooi het geheel met gedroogde oregano en leg er de trostomaatjes op.

Bak de pizza nog eens 10 minuten in de hete oven.

Eet smakelijk!

Tip:
Probeer ook eens andere meelsoorten, zoals boekweit, teff of kokosmeel.
Of een topping van reepjes paprika, tonijn en mozzarella.

Wil je meer inspiratie voor heerlijke recepten? Op 21 en 22 maart bestel je het E-boek Snacks met 40% korting.

Of ontvang meer dan 100 receptideeën met het coachprogramma Koud Kunstje voor voeding als medicijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *